През годините като любител планинар доста съм скиторил из България, но уви, така и не съм намерил локацията, която сега ми е необходима. Хрумна ми, че хората тук са със значително по-екстензивен опит от моя и със сигурност ще могат да дадат съвет. В случай, че темата не подобава на форума, искрено се извинявам авансово.
С приятели планираме да снимаме любителски филм и във връзка с това ни е нужна дървена къщичка/колиба в гората, в която потенциално би живял възрастен отшелник. Както се досещате дори не е необходимо да е дълбоко в гората (макар това да не е проблем), а само да изглежда така, сиреч да е заобиколена от дървета и храсталаци. Като размер си представяме нещо такова http://www.huntservice.com/bhs/bgn/images/banner_04.jpg. Поради лиричната стилистика на филма сме на принципа "колкото по-красива, толкова по-добре", стига все пак да се вписва в границите на достоверността. Разглеждах из мрежата снимки на разни овчарски колиби, ловни хижи и малки вили, но явно в България сниманите не са много, а и сякаш никоя не се вписва в изброеното дотук. Дано някой от Вас се е натъквал на съвършеното местенце по време на изкачванията си или пък има познат, който е
Предварително Ви благодаря! С готовност ще откликвам на всякакви въпроси, свързани с леко неясния характер на молбата ми.
Кикиш на Витоша доста добре отговаря на описанието, но е безстопанствена и в разруха в последно време. Ето една снимка от преди година (тя е и връзка към вариант в пълна резолюция):
Сря Апр 01, 2015 1:10 pm
Митак
По пътя към х. Дамяница е къщичката на Бай Санди, живеят там с бабата (забравих й името) през топлия сезон. Ако се навият да ги снимате не ви трябва отшелник. Не е баш като в приказките, но всичко си е 100% истинско.
Сря Апр 01, 2015 1:40 pm
Todor
И на Пенчо Кубадински бунгалото по пътеката към Заврачица става, ама аз нямам снимка.
И на Пенчо Кубадински бунгалото по пътеката към Заврачица става, ама аз нямам снимка.
"Кубадинка"
Сря Апр 01, 2015 7:00 pm
Sinuhe123
Много благодаря за бързите отговори!
vedrin, Кикиш я знам, нямах представа, че вече е в упадък. За жалост пейките ѝ са хванати за земята и не могат да се местят, освен това трябва да демонтираме знака. А и самата ѝ визия с цяла стена от прозорци за жалост не е много достоверна за нещо, което не е хижа
Митак, случайно да имаш снимка? Ако ли не явно ще се разходя
petttto, няма лошо и с камина да е
Todor и dobrifin, определено изглежда интересно. Може би архитектурата е малко по-смела от желаното и изсечените стъпала са особени, но със сигурност си струва да се разгледа.
Местноста Радко в Рила на около 1.30 ч. от село Овчарци има 6,7 къщички на местните, близо до хижа Отовица също има горска колиба
http://www.panoramio.com/photo/74573305
Пон Апр 06, 2015 11:06 am
Whitestar
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 523 Местожителство: Велико Търново
Къщичка в гората
Е, щом филм ще се прави най-добре да е нещо по-прилично. На мен най-подходяща ми се струва хижа Планинарска песен във Витоша -
До хижа Каменица в Пирин също има едни хубави бунгалца дето могат да св. работа.
Сря Апр 15, 2015 7:55 pm
Алекс.Йо
Ето и от мен едно предложение:
Сря Апр 15, 2015 9:09 pm
Sinuhe123
Отново благодаря за предложенията, страхотно е колко сте отзивчиви!
Dimo Kolev и Whitestar, много ви благодаря, но грешката е моя, че не уточних, че ми се иска да е едноетажна постройка. А за бунгалата до хижа Каменица, малко са модерни за застаряващ горски отшелник
Pamir, за жалост къщичките в местността Радко изглеждат прекалено близо една до друга, та снимайки трудно ще изолираме една от тях. Уви, не мога да открия снимка на колибата до хижа Отовица.
Алексйо, определено изглежда много интересно! Можеш ли да дадеш малко информация къде се намира, та да ида да разгледам?
Съб Апр 18, 2015 11:33 pm
Алекс.Йо
Sinuhe123 написа:
Отново благодаря за предложенията, страхотно е колко сте отзивчиви!
Dimo Kolev и Whitestar, много ви благодаря, но грешката е моя, че не уточних, че ми се иска да е едноетажна постройка. А за бунгалата до хижа Каменица, малко са модерни за застаряващ горски отшелник
Pamir, за жалост къщичките в местността Радко изглеждат прекалено близо една до друга, та снимайки трудно ще изолираме една от тях. Уви, не мога да открия снимка на колибата до хижа Отовица.
Алексйо, определено изглежда много интересно! Можеш ли да дадеш малко информация къде се намира, та да ида да разгледам?
Охх, аз наистина не съм написал нищо за нея. Съжалявам! Това е новото заслонче край изворите на Арда, под Ардин връх.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети