Чуден преход и време сте уцелили Снимките са великолепни!
Откъде е по-лесно качването до х.Мазалат в този мокър сняг?
Сря Мар 25, 2015 6:18 pm
Petya
Irha написа:
Откъде е по-лесно качването до х.Мазалат в този мокър сняг?
Не знам - ние от Узана (Горското) се качихме - има се вече пъртина, в неделя още хора потръмбоваха, така че оттам със сигурност е лесно. От Лъгът другата група се бяха качили - около 10 човека - така че и там ще е добре отъпкано. От юг нямаше никой.
За колко време направихте прехода Узана -Мазалат ?
На Узана го дават 50см сняг
Сря Мар 25, 2015 7:01 pm
Petya
Irha написа:
За колко време направихте прехода Узана -Мазалат ?
На Узана го дават 50см сняг
Абе влачихме се като дробове - има-нема 6 ч. (2 до Партизанска песен и 4 до Мазалат)- забави ни биенето на пъртината в началото и гората с пудрата и клонаците, и снимките. В неделя беше разчистено до Партизанска песен - така че може с колата дотам, другата отсечка пред Черни връх и без това е безинтересна.
Бенковски - снегът е малко, но достатъчно да видим следите на Баба ви Меца по пътя... една част се върнаха по пряката пътека към арката и не знам как е било, но явно напълно проходимо (нищо общо със сведенията за тежки зимни условия, стопило го беше).
На хижата положението беше пълно самообслужване. Лицето Стойко/Станко/нещо от сорта, което го играеше хижар не изтрезня два дена и последното, с което му се занимаваше беше да сложи една тенджера на печката, да има топла вода, примерно. За такива неща като чай, кафе, боб въобще не може да се говори (остави по едно време някакъв чайник с "чай" на печката и толкоз). Пълно безхаберие от негова страна, добре че сме крайно непретенциозни, всякакви типове съм срещала по хижите, ама този е от по-редките екземпляри. Напомни ми на един чичка от т.нар. хижа Лагера, където попаднахме преди време с Дидо и Вальо.
Не знам дали арендаторите знаят що за мързелив човек оставят горе, всъщност не съм сигурна че ще видят и от парите, които му дадохме (ще проверим). С две думи, присъствието му на хижата беше крайно безсмислено.
Веженци, почти с никого от вас не се засякох по пътя, язък Част от моите хора са видели една дама да се връща по пътя в събота, моля заподозряната (rain?) да докладва добре ли е
Последната промяна е направена от Gamina на Пон Мар 30, 2015 5:11 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
Пон Мар 30, 2015 11:21 am
Gamina
По-скоро не се качват зимата, а този "замества". В началото гледахме малко странно, после го обърнахме на смях, нацепихме си дърва, напалихме си печките и забравихме, че съществува (освен когато идваше с блеснал поглед, спираше Барда насред песента и настояваше да му изсвири и изпее "На тая стара маса...")
А да, на сутринта на въпроса може ли малко топла вода, да си направим кафе, отговорът беше "Топла вода в Рибарица, има тука некъв чай, разтварай в него". Поне да беше горещ чая. Да се смееш ли, да плачеш ли...
ТОЯ ЕКЗЕМПЛЯР СЕ КАЧВА ЗИМАТА Аз се чудя как е още жив тоя и не са претрепали още. Щото лятото по можеш да търпиш някакво таково отношение и поведение ама зимата премръзнал ходил да речем 10-12 часа и да попаднеш на този ЕКЗЕМПЛЯР направо може човек да си го разстреля с кеф и аз съм го засичал миналата зима.
Пон Мар 30, 2015 12:16 pm
Gamina
Е не, чак да го разстрелваш... просто беше изненадка И беше напълно излишен там. Но ще се постараем да кажем на хижарите, че тоя въобще не се грижи нито за хижата, нито за хората.
А не, той се качва горе само ако някой му се е обадил, не е като да зимува на хижата и да не вижда хора Айде сега, бедния, онеправдан човечец, дето го мързи да стопли една вода и да премете столовата. Оставихме я десет пъти по-чиста, отколкото беше като отидохме.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети