От доста време подозирам, че Шуменското плато е един скрит бисер за любителите на природата и историческите паметници. Историята ти и снимките го потвърждават.
Можеш ли да дадеш малко повече информация за района, в нарочна тема? Също така ме интересуват GPS данни, още по-добре ако е възможно за ползване в картата BGMountains.
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Фев 02, 2015 1:27 am
viktoriat
Наистина, из Шуменското плато има доста интересни места за посещение, които са малко или напълно неизвестни, съгласна съм че една тема за това би била доста информативна, но би ми отнело време, с което за сега не разполагам. За трак или координати на тези места от разказа, мога да ти ги изпратя където искаш, но няма нищо ново - всяка пътека или път, са упоменати в офроудската карта.
Е всъщност май се сещам за някои интересни места, без никакви данни. За тях ще трябва отново посещение, за да мога да ти дам тракове - например интересен скален мост в гората, неизвестно погледно място към Крепостта, пещера, която някога се е използвала за нещо като каменно жилище, даже още си личи иззиданата каменна стена, на втория вход на пещерата и др.
Сря Фев 04, 2015 5:38 pm
dido
Ще се радвам, ако пратиш твои данни за да ги вкараме в картата. Имаме система за целта - пускаш билетчета със закачени траци и ако е нужно, кратко описание. Ако те мързи да минаваш през тази система, може и на е-майла.
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Фев 04, 2015 8:37 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1288 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
В 5 (преди няма три часа) слязохме от Черни. Страхотия, но традицията е спазена!
Ето как изглеждаше на пълнолунието горе на 04.02. Луна нема от виелица и облак, а на другия ден каква яснота пак настана... шанс!
Последната промяна е направена от packo packov на Сря Фев 11, 2015 11:02 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Фев 05, 2015 8:44 am
Тодор (Тошко)
dido,това с траковете аз го имам за отговорна работа, ще минем по трсето скоро и ще пратим траковете и точки, тогава си правихме тренировка за Комине и навъртяхме 27 км.
Ето информативно трак от телефона: https://docs.google.com/file/d/0B-gCz9K3mE3GbkhvOU9qTF9zaTQ/edit
Западна Стара планина
Отидохме да си нагледаме имотите Качихме се от Ябланица през Осенов преслоп, та до Мечулица и обратно.
На Мечулица всичко е спокойно
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пон Фев 09, 2015 5:58 pm
Пчелата Жужа
Иво, прекрасни снимки! Чудо! Не мога да се нагледам.
Избрах си Купена.
Пон Фев 16, 2015 6:54 am
Гунди
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора
Сигурно са снимани откъм Равнец! А бе,Иво,мисля,че трябва да идеш вече на следващото ниво-нещо по-професионално за снимане-с разните му там стъкълца,филтри и прочие(като на Ванката Гърбев и Марто 555).Бая си се изпраксал в пейзажите!
Време - чудесно слънево. Около Розите и Хубавец има неприятни заледявания по пътеката - та че умната...да не хвърчат костни фрагменти и зъби из драките. На х. Левски има два вида чорби и казан с чай винаги, а Вълчан както обикновено е самото гостоприемство. По натам, по зимната маркировка към х. Плевен пикела върши добра работа. Най-накрая, придвижването по въжето за х. Плевен иска здрави ръкавици /шушляковият гъз е предимство, не бях пускал рамаз от 20 години/. Самата х. Плевен не е много за посещение по празнични и почивни дни, понеже е вавилонско стълпотворение..... но ако не си много нахален, а напротив скромен и деловит - место винаги ще ти се намери.
От Видима за Троян има маршрутка в 11 ч.
Дати 12-14.02.15
Ходещи - трима.
Пон Фев 16, 2015 6:11 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3460 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Пуснато на: Пон Фев 16, 2015 5:27 am - написа:
Ако може повече информация - откога са снимките, с какво са снимани, какъв е бил маршрутът, имало ли е спътници и други подробности. Ако не е тайна, разбира се.
Последната промяна е направена от stefan_iliev38 на Вто Фев 16, 2021 5:32 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Фев 17, 2015 12:29 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3460 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Цитат:
Стефане, първите три са от петък, последните две са от събота.
Сам, щото мераклии не се намериха.
Сапунерка е апаратът.
Петък от гарата в Карлово до заслон Ботев по зимната, събота само от заслона до х.Тъжа , че се бях уморил предния ден.
В неделя сутринта стана едно облачно сиво и мъгливо сутринта, тоест леко депресиращо за ходене сам и притичах до селото да си хвана влака.
Благодаря за отговора.
Аз бях на х. "Триглав" на 14-15.02.2015 г. Желаещи имаше много. В неделя изкачих в. Голям Кадемлия - времето беше интересно - бяхме ту под облаците, ту в млечната белота вътре в тях, а накрая излязохме над тях на огрения от слънцето връх. Ботев беше като остров над бяло море. Но си прав - не беше за ходене сам.
По едно време Доброто Куче Караман се втренчи надолу и излая, може пък да те е усетил като минаваш.
П. П. И още издирвам кой постави надписа върху вратите на колата ми, засега ти си последният, който е засечен на "местопрестъплението" преди надписа.
П. П. П. Шегата с надписа много ни хареса и затова съм любопитен да разбера кой я е направил. Рядко изпитвам неоправдано любопитство.
...
П. П. И още издирвам кой постави надписа върху вратите на колата ми, засега ти си последният, който е засечен на "местопрестъплението" преди надписа.
П. П. П. Шегата с надписа много ни хареса и затова съм любопитен да разбера кой я е направил. Рядко изпитвам неоправдано любопитство.
Аха - търси се адресат за фактурата за пастиране на вратите
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети