Това GPS ли ти го е казал?Аз съм си точно на този адрес,който съм ти дал.До мене наистина има детска градина,между другото.Ти така или иначе по-навътре в улицата няма как да влезеш с автомобил щото има разкопки.Затва казах изрично предварително-"града е разкопан-звъннете".Ако съм искал да не се видим-щях да ви дам фалшив телефон и толкоз.Не ви дадох фалшив,нали така!?
Колкото до псуването и цинизмите.Така както си говоря тук-така говоря и наживо,така ще говоря ако ще и на делова среща с Папата да съм.Дошли сте да се видим от другия край на страната,носите ми армаган-има си хас да тръгна да ви ругая.Когато човек подходи добронамерено-получава и добронамерен отговор.Уважавам хората,които ме уважават.Ся ако с някой седна на една маса и почне да ме псува-ще му скърша вратът и толкоз.
P.S.Нещо обаче или ме лъжеш че сте ходили на място или GPS здраво ви мята.Сега погледнах документите понеже миналата седмица им карах шкафчета на въпросната детска градина-е детската градина до нас се води като адрес че не е на нашата улица,а е именована на улицата която минава от другата и страна.
В града има още три(включително и с двете които от соца тънат в разруха и не функционират)-никоя от тях не е на нашата улица.Пак между другото от карта в интернет разбрах че в града ни имало бензиностанция-нещо което не е вярно.Има но всичките са извън града...На посоченото място нито имa,нито някога е имало бензиностанция,в града имаше през соца-тя отдавна не работи и на картата въобще я няма,другите бензиностанции които са около града-също ги няма...Та толкова за ориентацията и достоверността на карти и GPS в малък град...
Цитат:
Това дето ми е дал грешен адрес и го нямаше в Сопот ми направи неприятно впечатление.
Аз не съм държавен служител като тебе.Работя 24/7,365дена в годината.На предния ден стана малък гаф,наложи се на другия ден да го компенсирам с непредвидено ходене до Пловдив.Не съм се разкарвал на някъде от слободия.Виждаш че на мегдана дойдох с черните и мръсни работни дрехи с които бях прехвърлил стотина гуми...Ся и аз си имам някакви взаимоотношения с големи пловдивски сервизи и гледам да угодя на всеки но невинаги става.Както вече казах-"път срок няма!".В седем съм излязал сутринта с буса и с една джипка,правих сметка към 11 да сме си вкъщи.Джипката така и остана в Пловдив щото трябваше да и се сменят накладки,работата се закучи заради един шестогам девятка и ако трябваше да чакам и майсторите там-трябваше да си дойда към пет вечерта...И аз от бързане на изхода на Пловдив за Зала "Строител" щяхме да се цункаме с едно нисанче,два пръста разстояние останаха да стане белята,но както виждаш не се оплаквам...
Ристе,премести ги тия мнения в тема за ходенето дето е било от Тъжа...
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
Последната промяна е направена от Balkandjiq на Пон Фев 16, 2015 8:28 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
Пон Фев 16, 2015 7:46 pm
Kent
Много харна торта. Контура с по-тъмен шоколад, очертан между двата задни крака мяза малко на автографа на А.С Пушкин или на Ал Капоне.
Има ли някакъв начин усерите да се придържат към темата /дата за срещата / ако се промени/, дискусия за подходите, вчепетления от хижата, метереологични прогнози, чалъми, магии и прочее/.
Сори, че звуча малко нахално, ще опитам да дода с едно младо гаже и конкретиката ме интересува повече от размяната на виртуални хормони и дуплики . Или, ако може мъдураторите да направят лека зачистка. Предварително благодаря и поздрави на всички.
Пон Фев 16, 2015 8:08 pm
Mariana1000
Balkandjiq написа:
Това GPS ли ти го е казал?Аз съм си точно на този адрес,който съм ти дал.
Нямаме GPS, ние се ориентираме по старомодните начини. Демек гледане на картата на града дето е на площада, четене на табелките на улиците и питане на хората.
Всъщност каза ми го жена ти като я питах на коя улица живеете и се оказа че не е същата като тази, която си ми написал в съобщението.
Не искам да цитирам конкретни улици, защото ако си искал всички да ти знаят адреса, нямаше да ми го пратиш на лични, а щеше да го напишеш в темата. Виж съобщението което си ми пратил и ще разбереш какво имам предвид.
Детската градина не знам дали е точно на 14-ти номер на въпросната улица. Просто срещу нея бяха нечетните номера от 11 до 17 и затова предположихме, че номер 14 е там. А с колата не сме ходили, ние сме съмишленици на бащата на Васко да Гама от село Рупча, който казва че един град не го ли разгледаш пеша, нищо не си видял от него.
Стават грешки, така че не сме го взели навътре, както виждаш нас такива пречки не ни плашат В крайна сметка се видяхме, въпреки перипетиите и въпреки обажданията на Димо, който вече се чудеше дали не сме пропаднали в някой сопотски уличен ров
Kent написа:
Има ли някакъв начин усерите да се придържат към темата /дата за срещата / ако се промени/, дискусия за подходите, вчепетления от хижата, метереологични прогнози, чалъми, магии и прочее/.
Сори, че звуча малко нахално, ще опитам да дода с едно младо гаже и конкретиката ме интересува повече от размяната на виртуални хормони и дуплики . Или, ако може мъдураторите да направят лека зачистка.
Васко, темата е зимно-пролетна среща, и ние за това говорим
Ейиии, натиснахте ги тези модератори да модерират, оставете хората да се възстановят от празниците. Един вика Ицо, друг е писал на Мислещ... вие ще направите направо зимно-пролетна среща на модераторите тука
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пон Фев 16, 2015 8:48 pm
Алекс.Йо
Ние си тръгнахме последни от хижата, някъде към 12.30 часа. Признах си пред Стефан, че към надписа "кашкавал туристи", който си беше написан, добавихме едно Балкан. За да е по-правдоподобно. Все пак сме в Балкана.
Пон Фев 16, 2015 8:49 pm
igurbev
Един бърз отчет от мен докато не ме е домързяло:
Под патронажа на Пътеводителя на Стара Планина се събрахме в Габарево още в петък вечерта една група ентусиасти за ранно тръгване. В последствие се оказа, че не можахме дори в тройката на ранобудниците да се класираме - бяхме четвъртата група, пристигнала на стартова позиция.
И поехме.
Бири на Русалка, бири на Триглав. Нейде към един и половина все пак тръгнахме към Голям Кадемлия. И се качихме.
А времето едно чудно, топличко, гледките прекрасни.
И въпреки, че останахме не малко горе, повечето успяхме дори да слезем по светло.
И започна купона. Ето ги и двамата рожденици един срещу друг.
Първата торта.
Втората не можах да я дочакам, че ми настана вечерния час.
На следващия ден едни поеха към Триглав, други пробвахме алатернативна вариация на слизане към ВЕЦ Тъжа.
Поогладняхме от дългия път. Разборът бе отново в Габарево.
Ето тук са останалите снимки от албума, повечето от купона.
Пон Фев 16, 2015 10:43 pm
Todor
По време на бачо Кольо на стената имаше 2 мечешки кожи - негово дело. Сега не ги видях.
Пон Фев 16, 2015 11:00 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3472 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
igurbev написа:
Събота, 14-02-2015. Чудно време беше. Половината форум (сериозната половина) се струпа на върха. По-несериозните остаха за днес. Предполагам по това време вече се наслаждават на дългото шофиране към дома. Изчакайте малко и ще разкажат.
Неделя, 15.02.2015 г. Красиво време беше. Няколко души от форума - по-несериозните, по-веселите, добри, издържащи на пиене и липса на сън съфорумци плюс няколко гости, тренираща за Непал група и Доброто Куче Караман - изкачиха връх Голям Кадемлия.
Доброто Куче Караман:
Рожденикът с Групата на Любезните:
За обстановката по южните склонове на Триглав:
Снегът при хижа "Триглав" 1400 м е малко, , някъде тревата се вижда, няколко десетки сантиметра на наветите места:
Кадемлийското пръскало:
От жиха "Триглав" към връх Голям Кадемлия в началото тревата стърчи:
Това е "най-затъващият" се участък:
Затъването беше може би 10 пъти, като кракът затъваше най-много до над глезена, максимум до под коляното:
Участъкът точно под върха - камъните не бяха покрити, на места тревата се виждаше:
П. П. Що се отнася до дългото шофиране към дома... наистина му се наслаждаваш, ако компанията е добра.
И ако преди това си хапнал вкусен боб с кюфтета и ребърца в хижа "Русалка" по време на залеза.
И си карал нощен офроуд по каменистия изровен път, и си снимал светлините на село Тъжа.
Пон Фев 16, 2015 11:40 pm
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 653 Местожителство: Стара Загора-София
Todor написа:
По време на бачо Кольо на стената имаше 2 мечешки кожи - негово дело. Сега не ги видях.
Не мечи кожи,ами посуда не бяха оставили предходните хижари и всичко в хижата неподдържано ,поради която причина от месец има нов стопанин.Дано той успее да направи повече !
Всъщност каза ми го жена ти като я питах на коя улица живеете и се оказа че не е същата като тази, която си ми написал в съобщението....
Детската градина не знам дали е точно на 14-ти номер на въпросната улица. Просто срещу нея бяха нечетните номера от 11 до 17 и затова предположихме, че номер 14 е там...
Не искам да цитирам конкретни улици, защото ако си искал всички да ти знаят адреса, нямаше да ми го пратиш на лични, а щеше да го напишеш в темата.
Не става дума за грешка.
Тя ти е казала адреса на който живеем.Аз съм ти дал адреса на който съм през деня.Там си държа част от стоката,там се разправям с миене и чистене на стоката през деня,ремонт и т.н.Точно срещу ъгъла на оградата на детската градина-със зелени метални огради,от едната ограда се подава смокиня.Няма смисъл да ти давам адрес на който така или иначе не стоя през деня,да не говоря че двата са в различни краища на града...
А лични данни публично не давам.Те затова са "лични".Не щото ме е страх някой да не ме изяде,а щото нямам желание да ми лопчат после на телефона секви досадници.И без това служебния са ми го налазили досадни китайци които сека седмица поне по веднъж във 4 ъклок ин дъ морнинг се обаждат да ми предлагат на развален английски кабели и дисплеи...Като Бачо Димо каже че ще мине през града за нещо,ще му дам на ПМ и на него телефона.Щото иначе ако му го дам сега-няма да има стимул да дойде...Като Гърбев рече да дойде да си получи обещаната ракия или Мечо да донесе буркан кладница-също...
Убаво де-кой е другия рожденник така и не разбрах!?Единия е Димо и му честитя на патерица-да е жив и здрав и тая година да е готов и с третата част!Ама другия рожденник кой е!?Изчетох пак и старата тема-или съм кьорав или наистина не пише.Елате вика на рожден ден,ама се не казва на кой!?
Убаво де-кой е другия рожденник така и не разбрах!?Единия е Димо и му честитя на патерица-да е жив и здрав и тая година да е готов и с третата част!Ама другия рожденник кой е!?Изчетох пак и старата тема-или съм кьорав или наистина не пише.Елате вика на рожден ден,ама се не казва на кой!?
този на който си стиснал ръката може би
Трябва от две казани думи да извлечеш едно сложно изречение.
Без да съм ходил никъде мога да поздравя и двамата рожденици - Димо и нашето Стефко. Бъдете живи и здрави момчета. Пожелавам ви много радост и щастие. Усмивката да не ви напуска лицето.
Жив и здрав и от мене!
Мечо,а ти не се ослушвай-тука нещо за Вежен споменават,а аз нещо за буркан кладница се сетих.Ся дойда,не дойда-тя е такова мезе че все ще бъде уважено подобаващо и без остатък и от другите.Че ако не те мерна на сбирката току-виж съм се отбил и по вашия вилает.Ти си мислиш че като си по ония краища и си скатан.Така или иначе имам стока за каране до Варна,а като малък съм живял в Сеново-така че като нищо ще цъфна на входната врата и ни gps,ни карта ще ми трябва....
При мене за съжаление кладница тая година нямаше почти хич.Правих хохенбухелия-тя е от същия род,но нещо не се получи-не е такава месеста,доста по-тънка е и като я мариновах все едно че съм мариновал листа хартия....
Обстановката в района на масива Триглав от 15.02.2015г.
Относно обстановката в Стара планина, Стефан доста изчерпателно се е изказал и няма какво повече да добавя.
Що се отнася до сериозността на нашето начинание бих споделила следното:
Нещата не винаги са такива, каквито изглеждат и всичко зависи от гледната точка.
Поздрав към групата на "сериозните" с няколко снимки от групата на "несериозните"...
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
Не ви ли хареса пъртината, която сме направили та сте затъвали тези 10 см
Много скапано се получи, че така се разделихме на две групи, защото всъщност сме една - на хората обичащи планината. Но ако групите ще си имат имена то името на вашата според мен трябва да е "ощипаните".
Групата на "ощипаните".
Вто Фев 17, 2015 9:13 am
Todor
rain написа:
Todor написа:
Не мечи кожи,ами посуда не бяха оставили предходните хижари и всичко в хижата неподдържано ,поради която причина от месец има нов стопанин.Дано той успее да направи повече !
Тъжно, защото знам историята... и как Кольо на всеки наливаше чаша вино и охотно разказваше. Чашата беше медна - особено е усещането да пиеш червено вино в кована мед. Няма да забравя и шишенцата за ракия - юзчета, за които всеки път разказваше приблизително : "сега това ми е нормата /юзчето/, виното не ми го мерят.... аз по рано по един кОтел пиех /12 литра/... ама сега на втория литър ме хваща ганата..."
Идеална чистота и ред беше, с невероятно отношение към туристите, познаване на района в подробности до дърво и камък.... затова и откакто умря не съм ходил - знам, че никога няма да е същото.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Следваща
Страница 3 от 7
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети