Хижи и места за зареждане на батерии по пътеката
Предлагам тук всеки да каже къде е имало ток и възможност за зареждане на батерии, най-вече хората, които са ходили скоро и информацията им е актуална.
Ком, Добрила и Дерменка - има ток и контакти в столовата
В Чумерна в моята стая нямаше контакт
Грамадлива - имаше и ток, и контакти
В Свищиплаз си заредих всичко, имаше няколко контакта в столовата (хижаря каза, че тока е безплатен, от слънцето и да действам)
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Последната промяна е направена от Mariana1000 на Пет Фев 06, 2015 7:40 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Фев 06, 2015 12:51 pm
Tito
Аз зареждах джажите на следните места: Пробойница, Тръстеная, Чавдар, Кашана (частично, че токът беше кът през 2012, само за 2-3ч на генератор), Добрила, Мазалат, Бузлуджа, Предела, Чумерна и Котел. Мисля, че общо два комплекта по 2 алкални батерии АА за GPS-а изхабих в допълнение за целия преход.
Личи си кой следи форума ще чакам "прясна" информация, хубава и актуална тема.
Пет Фев 06, 2015 2:46 pm
nicktodorov
Аз също съм в размишления по тази тема в момента.
Определено ще искам да си запиша целия трак - правя го от доста години на всякакви преходи.
Ще бъда с велосипед и ГПС-а на кормилото i макар с изгасващ екран, предполагам ще се пуска често, защото ще гоня проверени тракове от предишни велосипедисти, а не стриктно по маркировката.
И понеже този преход е достатъчно значимо събитие, не мисля, че инвестицията в достатъчно на брой литиеви батерии е проблем. Предпочитам да се охарча, но да ми остане трак в колекцията, който разбира се може в последствие да бъде полезен и на някой друг.
Пет Фев 06, 2015 7:28 pm
Mariana1000
От батерии нищо не разбирам, но на хората които няма да си записват целия трак ще кажа, че в Западна Стара планина вече на малко места ще им трябва GPS, в Централна изобщо, а и в Източна се надявам тази пролет още повече да намалим необходимостта. Така че не се презапасявайте с батерии, пестете всеки грам, който можете.
Вместо да дадете 50 лева за батерии, дайте ги за път до някое събитие по маркиране и чистене и вижте на живо откъде се минава
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пет Фев 06, 2015 7:52 pm
todor__x
Ни трак ми е трябвало, ни нищо само по маркировката и успяхме!
Добре е ако можеш да си го позволиш. Отчитам, че е необходимо.
Миналата в мъглата не финиширахме на СтаРа заради това.
Използвахме го частично на Е-8 получи се.
Решавайте си, индивидуално е и съобразно момента?!
Пет Фев 06, 2015 8:21 pm
Tito
Корекция - дори в пътеписа си съм го споменал, че погрешка си изпратих всичките батерии и зарядни от Гара Лакатник, такак че на Тръстеная не съм зареждал. Та GPS-ът ми издържа от Пробойница до Витиня с едни акумулаторни NiMH батерии по 2300 mAh.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети