Ето ги двата детайла, които издават приблизително мястото, откъдето е снимал адаша. То ще си остане тайна.
......
Евала!
Сря Дек 10, 2014 1:27 pm
dido
Секретно мисля не е.
Неочаквано остро и стръмно е заради прехода от гранити към варовикови скали. Хълмовете се снижават все по-стръмно през поредица вписани един над друг скалисти пояси до тясна скалиста клисура.
Върви се по един поток, който се губи заради варовиците. По-надолу карстовото дере се стеснява до под 1 метър. Затапено е от няколко паднали дървета, след което има отвесен 10 метров праг, непроходим без въже. Оттам надолу не се вижда, възможно е да има още бая скалисти прагове докато се стигне до клисурата.
Абе, неочаквано интересно място, а онази обзорна площадка отгоре е като черешката на тортата
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Дек 10, 2014 2:04 pm
Todor
Нед Дек 14, 2014 8:05 pm
igurbev
Набързо (час и 38 ) 19 и нещо км из Лозенска планина.
Макар текущата обстановка (така да се каже) да не предразполагаше към бързане.
Нед Дек 14, 2014 9:03 pm
DHG
Нещо подобно ми се случи днес с колелото по планината. Обаче па времето беше един път
Връх Миджур от към Бабин зуб. Сръбските туристически дружества от Ниш, Княжевац и други правеха масово изкачване на Миджур, общо 170 човека. Има сняг, близо до върха е до коляно. Видимост до Карпатите, връх Ботев, Рила, Пирин и някъде към Македония. Сърбия на запад от Стара планина е един голям Предбалкан (може и Задбалкан) - била, дерета колкото искаш. ВИждаше се и интересната планина Ртань - една правилна карстова пирамида. Добре беше.
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org
Пон Дек 15, 2014 10:01 am
d_genov
Ястребец - връх Мусала - Боровец (по ски пистите, изтървахме лифта за 15 минути..)
Пон Дек 15, 2014 11:01 am
Gamina
Голям разплох на Страшното
За снегоходки си е вече, някъде преди Прекоречките настигнахме едни юнаци от СЗ и Търново, бъхтещи на "бос крак", та ги отменихме. По-късно още 4 човека със снегоходки пристигнаха. Понапълнихме заслона.
Ако някой скоро мисли да ходи - пъртината откъм хижата се получи чудесна. Обаче към Йончево никой не посмя да тръгне (имаше два неуспешни опита, но се отказали на плочите), а на нас не ни се пробиваше отново, та се върнахме и ние към хижата.
Ето и от мен снимки от събота и неделя в Централен Балкан. Маршрута: Калоферски манастир до х.Рай - безпроблемно и без сняг, а неделята подсичане по пътеката за х.Левски, където снега се появи над 1600m и беше фирнован като лед. Мого неприятно прекосяване на 3-4 места, на потоци слизащи от масива Жълтец. Вече от разклона Дюза нямаше проблеми през в.Сините камъни, Селска могила, Хайдута, Равнец и до манастира. Снега беше твърд и се вървеше отгоре, кристално време без вятър.
Здраасти Люси,
От разклона за Страшното в посока в.Мальовица имаше ли нещо като пъртина и колко беше дълбок снега горе-долу. Питам защото ще
правя една комерсиална еднодневка до в.Мальовица. Ще водя хора, които не са ходили много зимно, да знам дали да им търся
снегонотки. Ако можеш драсни два реда, може в темата за Рила. Благодаря предварително.
Сря Дек 17, 2014 12:32 pm
Gamina
SHOGO написа:
Здраасти Люси,
От разклона за Страшното в посока в.Мальовица имаше ли нещо като пъртина и колко беше дълбок снега горе-долу.
Не мога да разбера за къде питаш точно, но ако е за пътеката към върха - има магистрала, страшно много хора се бяха качвали уикенда до Мальовица, без снегоходки.
Успех.
Беловежката гора
Няколко дни се шматках из белоруската част на Беловежката гора. Един лос за малко да ме прегази и докато се канех да го снимам, се шмугна в гъсталака. Малък вълк претича през пътеката ми по неговите си вълчи работи, а на зубрите видях само следите. Уникалната комбинация от заблатени райони и огромни борови гори, застлани с боровинкови храсти, дава възможност на всакакви животини да се развиват необезпокоявано. Най- хубавото е, че като застанеш на едно място в тихо време, не се чува никакъв, ама никакъв шум от цивилизация.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети