|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
Dimo Kolev
|
Отиващата си 2014 - през моя поглед |
|
Какво бе за мен 2014? Дали бе добра, дали бе ползотворна или бе една изгубена година от живота?
Равносметка, която сигурно всеки си прави по някое време. Аз моята я правя винаги в началото на Декември. Защото по-голямата част от година вече е минала и защото се надявам накрая да има поне още едно вълнуващо преживяване.
Като се обърна назад и сложа ръка на сърцето мога да кажа, че това бе една от най-красивите, една от най-щастливите и една от най-успешните години за мен. Обиколих и опознах голяма част от Централния Балкан, насладих се на красивия Пирин за няколко дни, докоснах се и до зимната красота на Рила. Запознах се с невероятно много нови хора, някои от които не можах да запомня за жалост, с други станахме приятели. Дългогодишната ми мечта се сбъдна и през годината издадох двете части за Стара планина. Начесах си мерака и най-после врътнахме чеверме на билото на планината (не че аз го въртях де ама ... ). Понацапахме и някое и друго дърво в едно красиво дере, след което там си стана чудна пътека. Поне така си мисля.
Разбира се, че можеше повече. Разбира се, че не всичко като замисъл се реализира. Но това е нормално. За това са мечтите. Които винаги са повече и винаги остават. А идва ново начало. Нова година. През която част от мечтите може би ще се сбъднат, през която ще се случат много нови и красиви неща. А може би има време и за едно последно пътешествие и през настоящата? Незнам. Но скоро ще разбера.
Оставам се на мечтите си. Във този фото албум съм събрал част от преживяното през годината.
МОЯТА 2014.
Весели празници
|
|
|
Сря Дек 10, 2014 12:15 pm |
|
 |
Pagane
|
. |
|
Димо подхвана темата за равносметка , не ми се беше случвала такава дейност ,но винаги има първи път.Като се замисля и аз
съм във възторг от тази 2014 год. - нови запознанства с положителни хора , форумните срещи станаха по-сплотени , има искрица надежда , че все пак са останали хубави хора на фона на заобикалящото ни ежедневие .
Чевермето на Димо споделих благодарение на едно страхотно семейство - Ники и Гери от Плевен, там се вживях и аз като съпричастник на новата пътечка , която си е страхотна за лятна разходка . Късметът ми проработи - едно немислимо ходене на Кончето и северен Вихрен - направо си беше като печалба от тотото. За някои колеги може би е смешно , но за мен си е значимо . После и страхотният екип в Черна гора , очарована съм от търпението и подкрепата на колегите .
Все красиви места и хубави хора - разбрах , че добрата Фея може да прави и красиви и вкусни торти , освен красиви маркировки .
Да. като се замисля тази година се запознах с куп нови туристи , че даже и планински маратонци ,колко много получих , дано остане и за догодина .
На всички желая моят късмет , здраве и успехи през Новата 2015 !
|
|
|
Чет Дек 11, 2014 4:24 am |
|
 |
EXIIIT
|
|
|
БЛАГОДАРЯ........На всички мили хора пожелавам здраве, късмет, голямо сърце,много мечти и усмивки.Весели празници
|
|
|
Чет Дек 11, 2014 12:41 pm |
|
 |
Гунди
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора |
|
|
|
Аз,тази година походих малко(все беше дъждовно,когато тръгвах),но съм доволен!Сам-на Кочмара,с Иво-с.Тъжа-х.Тъжа(дъждът и снега по Великден ни пообъркаха сметките),семейно-на Сливодолското падало и Чудните мостове,пак семейно-на Искър-Панега и това беше.Постничко е,но се надявам другата година да наваксам!
Живи и здрави и да се засичаме по пътеките! Весело изкарване на Коледните и Новогодишните празници! 
_________________ Audaces fortuna iuvat!
Опознай Родината за да я обикнеш |
|
|
Чет Дек 11, 2014 9:33 pm |
|
 |
Dimo Kolev
|
|
|
 |
 |
Аз,тази година походих малко....Постничко е,но се надявам другата година да наваксам! |
А така. Не е важно да си мерим п.....е ами да кажем по две-три думи за годината. Да водим разговор. Нали така се прави в семейството. Така си мисля аз - нали затова е форум а не ФБ. Там все се премятаме и преизхвърляме. Трудно е да си кажеш истината такава каквато е била, ама като го направиш - олеква. Поне на мен.
P.S. И ако може началството преди колектива 
|
|
|
Чет Дек 11, 2014 11:45 pm |
|
 |
DHG
Регистриран на: 23 Юли 2012 Мнения: 452 Местожителство: Кюстендил |
|
|
|
Аз също няма с какво да се похваля, освен това че преорах с колелото Осогово и Кюстендилския край почти из основи. Разбира се, има още непосетени места и неминати маршрути. Надявам се тая година да имам възможност да покарам и някъде другаде.
Хубава година беше и за мен.
|
|
|
Пет Дек 12, 2014 12:12 am |
|
 |
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1277 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100 |
|
|
|
Хмм, не ми беше минавало досега през главата, че може да се прави равносметка...
Ама сега като прехвърлих набързо през главата, походил съм тук там и съм покарал. Пък бях останал с впечатление, че ми е бил слаб сезон.
Събудих се на Козя стена на 01.01. Януари, също така сефте бях на хижа Павел Делирадев в Средна гора, вдъхновител номер 1 за 2013 за мен Края на месеца се качих и на Миджур, за пръв път бях на най- западния ни връх в Стара планина (оказа се, че нашият най- западен връх... всъщност е сръбският най- източен). Не знам - беше много снежно и мъгливо, но както и да го гледах, Пирамидата на върха беше повече в сръбско, отвъд граничните...
После новост за мен на Витоша беше заслона Синята стрела и за два месеца февруари и март, 2 пъти нощувах горе. Намерих нови пътеки там (макар и случайно). Зимата с братчеда си направихем традиционнорто нощно качване на Черни връх, е вярно само от Алеко до горе, ама на пълнолуние и е яко да няма 100 човека там...
Ново беше опита за Е4, нова беше и болката в коленете, която ме отказа на х. Мальовица, 2 месеца по- късно и го върнах тъпкано на Верила с колелото по нощите... Двудневен пешеходен преход от Е4 само за няколко часа с колелото след работа. Друго друго, още една традиция спазих - да мина през двамата ми любимци в Централна Стара - осовбено единия - Купена и Ботев. Видях и две нови хижи този сезон, ок де - на Бенковски само спах, имаше мъгла, но Момина поляна изглеждаше добре.
По пътеката на Е3 два дни карах колело от Бов до Витиня, охо и на Руен в Осогово се качих с колелото.
И не малко разходки до любими местенца от рода на Хубавец при Дора, Венетица в Рила и т.н.
Най- на сърце си остава Стара, то си личи и от проценто направените ходения
То уж равносметка да бъде, пък си стана хвалба май Но ето, не остана време за Пирин тази година.
Инак приветствам Димо за идеята с мутимедията, че така се напъвам да се сетя кога къде съм бил. Та ще пробвам да потърся снимки и да сложа и по някоя снимка към текста, хем да се сетя повече неща, хем и да го преглеждам сегиз тогиз. Смесват се ходения и компании в главата, остават снимки, които не се гледат често, че стават много, понякога пък няма снимки...
Абе важното е като се прибереш у дома последния ден от ходенето да го има в главата онова чувство на удовлетворение и да ти държи няколко дни приятно усещане. После следващото приключение и така.
Айде живи и здрави и нека да има пътеки за всички!
_________________ Не мога да спра.
http://ke-2013.blogspot.com/ |
|
|
Пет Дек 12, 2014 11:32 am |
|
 |
tortomanin
|
|
|
Като изключим дъждовете, дето пообъркаха сметките, добра си беше туристическата година. На всички по-сериозни български планини успяхме да се запишем, при любимия Пирин над месец стояхме, Алпите видяхме за първи път.
Дай Боже и догодина, хем в сухо време.
Живи и здрави, и да се виждаме по високото.
|
|
|
Пет Дек 12, 2014 4:12 pm |
|
 |
Алекс.Йо
|
|
|
Аз съм щастлив, че през тази година открих Родопите. Бях цели 6 пъти там, като два от преходите бяха 6-дневни.
Запознах се с прекрасни хора по планини, хижи и край огъня. Какво по-ценно от това? Направих първи стъпки в зимното планинарство... Много преходи отпаднаха, които бяхме планирали, но няма проблем. Планините са си там. Само ние да сме живи и здрави! 
|
|
|
Съб Дек 13, 2014 10:33 pm |
|
 |
Dimo Kolev
|
|
|
Абе ще се изповядате всичките на дядо поп ама .....
|
|
|
Нед Дек 14, 2014 12:45 am |
|
 |
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5874 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
|
|
 |
 |
Края на месеца се качих и на Миджур, за пръв път бях на най- западния ни връх в Стара планина (оказа се, че нашият най- западен връх... всъщност е сръбският най- източен). Не знам - беше много снежно и мъгливо, но както и да го гледах, Пирамидата на върха беше повече в сръбско, отвъд граничните... |
Границата трябва да минава през самия връх. Иначе, ако теглиш права линия между двете съседни гранични пирамиди -- 333-та източно от Миджур и 334-та западно от Миджур, той наистина е малко на югозапад от тази линия, но това не означава че е изцяло в сръбска територия. Явно е било твърде мъгливо, щото иначе сигурно щеше да забележиш че има още бая български върхове в Стара Планина по-назапад, а и сръбски по-наизток от Миджур. Най-западния български връх в Стара Планина е в местността Затворница на югозапад от Връшка чука. В същата местност е и най-западната точка на България (N43.80947082, E22.35733044) -- тя е с около 200 метра по-западно разположена от тройната пирамида, където се събират границите на Сърбия, Македония и България, недалеч от вр. Шупли камък. Най-източния сръбски връх (не само в Стара Планина) пък е Сребърна. Колкото до Миджур, той може да се гордее като първенец на Сърбия, откакто Косово вече не е съвсем сръбско.
|
|
|
Нед Дек 14, 2014 4:45 am |
|
 |
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1277 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100 |
|
|
Нед Дек 14, 2014 11:17 pm |
|
 |
todor__x
|
|
|
|
Снощи ми мина тази идея, да си спомня,къде съм ходил през тази отиваща си година.
Общото е ходене все по вода.На 3.3 Шипка дъжд,сняг,дъжд.
На Ришки пак, на Мечулица отново, при двете ходения.На СтаРа 100х24 мъгла с ръмеж.
На Ботев май ми се размина и Купена,ама само да им се порадвам,пред и след тях отново.
Юнско и септемврийско до Ботев по скоростно и най-между капките.
Пред Мусала на хижата дъжд, отиде си цялото Е-8 по вода.
Узана и Мечит бе най- слънчево, ми късмет.
На изток и запад от Дъскотна на половина.
Май е това за годината, повече от успешна.
|
|
|
Пет Дек 26, 2014 12:47 pm |
|
 |
rumi_xristova
|
|
|
Пон Яну 05, 2015 8:09 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|