Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 653 Местожителство: Стара Загора-София
В Рилa.От вили Kостенец до х.Белмекен.Неочквaн сняг 40 см,нa местa до кръстa.Без пъртинa.Девет чaсa до горе.Голям aдвенчър зa мен.@бaй Йоцкaн ще кaчи снимките.A @Gamina,която се грижи зa aвaтaрa ми дa вземе дa ми смени никнеймa нa VIPrain.И идвaм нa Мечит с виповете.Твa е!
Последната промяна е направена от Rain на Пон Ное 03, 2014 3:57 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Нед Ное 02, 2014 6:52 pm
dandan
Мальовица:
Нед Ное 02, 2014 7:03 pm
igurbev
Рила - около хижа Македония.
Нед Ное 02, 2014 7:33 pm
Todor
Нед Ное 02, 2014 8:32 pm
Ilko
Пампорово - вр. Снежанка - х. Смолянски езера - с. Широка лъка - с. Гела
Нед Ное 02, 2014 9:24 pm
Mariana1000
По калните пътища на Верила Изгонихме де що има дивеч околовръст, сигурно в селската кръчма са ни разлепили снимките с награда за който ни застреля
rain написа:
В Рилa.От вили костенец до х.Белмекен.Неочквaн сняг 40 см,нa местa до кръстa.Без пъртинa.Девет чaсa до горе.Голям aдвенчър зa мен.@бaй Йоцкaн ще кaчи снимките.A @Gamina,която се грижи зa aвaтaрa ми дa вземе дa ми смени никнеймa нa VIPrain.И идвaм нa Мечит с виповете.Твa е!
Тогава да се прекръстя на Мариана1000 - Титана и да взема да дойда и аз
Ама ти с тези дълги снежни рилски преходи, сигурно няма да се качиш от Говедарци, малко ще ти е
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Този уикенд е имало сериозно налазване по върхове и пътеки Да се запиша и аз с някое фото от неделния излет до Будачки камък , Рила .
[/img]
Нед Ное 02, 2014 11:32 pm
iozkan
В събота се качихме от Вилите по Чавча до х.Белмекен. Изкарахме страхотни два дни из Рила. Подценихме зимната обстановка из района, въпреки че в четвъртък и петък имах инфо за това, какво да се очаква горе. Северните склонове na планината, нямат нищо общо с обстановката от южна Рила. Нагоре до хижата излазихме за 8.40ч, а днес надолу за 4.15ч, тоест x2, както си е за зима. Без снегоходки бяхме, който го мързи да носи, ще се мъчи. Единият член на групата и без това няма такива, така че споделихме обща съдба. Снегът започва още по средата между Вилите и Адживалица, а вече по пътеката след Адживалица си има стабилна и дебела покривка. Два километра преди Адживалица бяха последните стъпки от джип и човек. До Адживалица към днешна дата не се стига с кола, щото имаше две паднали дървета напреко на пътя. След поляната Оджовица снегът е доста навян, и се вървеше бавно, поради липса на пъртина. Нещата след Дългото Торище, и особено в клека под хижата, са още по зле. Снегът от Равни чал е набутан в клека, и беше голяма веселба да се прави пъртина в него. Там снегът е повече от 50 см и не е никак гот за вървене. Но Велина беше отличничка, направихме и бойното зимно кръщение, ще сънува вече Белмекенo, и най вероятно няма да иска и да чуе да ходи с нас повече .
Малко, след като се нанесохме в хижата, дойде и Джек Кучо, а след 15мин. пристигна и Жорката Радев, който се беше забавил, заради това, че оказвал помощ на закъсали хора с кола на язовирната стена. Напалихме печките, боба беше сварен, само малко запръжка и сме готови. Поредната хубава вечер и атмосфера, каквато само там може да бъде създадена. Джек по едно време изяде част от мезето, ковто си приготвихме, саздърмата, поради нашето невнимание. За тази си постъпка, тоест помощ, получи строго мъмрене, а добре, че не набара и пържолите.
И сега, искам да изкажа своята, "благодарност" към "чудесната работа", която виждам че са свършили, г-дата от ТД Равни чал. Както беше казано в една тема наскоро, и по която едва се сдържах да не взема отношение, за мен това е една истинска "Завера". След като преди повече 1.5, може би вече две години се изляха нови плочи за укрепване на изгорялата през 1996г. източна сграда на хижата, сега установявам огромен и фундаментален по своите размери "напредък" по ремонта на хижата. Полуразрушеният каменен зид най-накрая е възстановен. Освен това, най-накрая е започнал прословутият покрив, поставени са гредите, и толкова, не се знае кога ще се продължи работата. Понеже по нашите географски ширини е хубаво материала за покрива да отлежи няколко месеца, да речем, със 7 месечен сняг, ,то най вероятното довършване, на покрива де, се очаква да е далеч напред във времето. Нищо,че покрив няма, но греди има, прозорци няма, а скоро всичко вътре ще бъде пълно и зарито със 2-метров сняг. А влагата и мухъла са вече на стената в трапезарията, за водата преграда няма. И така другари-ръководители, докога?
Извадили сте голям късмет Gamina че сте били в периферията на бурята и в хижа
Живи и Здрави Бъдете!
Последната промяна е направена от t.hristov на Пон Ное 03, 2014 6:24 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Ное 03, 2014 6:17 pm
Gamina
В смисъл? Че циклона реши да тресне Анапурна, а не Еверест? Да, може да се каже, че извадихме късмет от тая гледна точка.
При нас не се усети, наистина. Бяхме в Лунгденг на 4350 и трябваше да минем през Ренджо Ла (~5300) на път за Гокьо. Валя ден-два, натрупа 40-50 санта, водачите прецениха, че на превала ще е сигурно поне метър и решихме да слизаме към Намче. Чак там в цивилизацията разбрахме, че се случва нещо необичайно, че имало лавини, изчезнали... при нас беше просто някакъв снеговалеж, но за разкош гарниран със светкавици. Няколко дни по-късно пак ни валя сняг на слизане от Горак Шеп към Лобуче. С две думи - разбрахме за циклона от новините.
Ние бяхме с непалска агенция, та нямам ясна и точна представа колко струват нощувките по високото, нито дневната надница на носачи и водачи. Нито пък имам разбивка за други разходи - полети до лукла, нощувки в Катманду и прочее. Мога само да ти дам цената от агенцията и какво се включва в нея Храната също ни беше включена, но за нея имам някаква идея, че все пак сами си поръчвахме от менюто в лоджиите през повечето време. Като изключим пакета, който бяхме платили, единственият разход по трека беше водата и зареждането на телефони, и някой душ тук-там. Аз пречиствах с таблетки, докато не ми бъгна стомаха (голямата греда ударих, но за това ще четете после) и реших, че по-добре известно време да купувам бутилирана. За зла беда нацелих най-скъпото място - 4 долара за литър. Платих си 2 литра и безславно се свалих към Намче, където водата е само долар литъра Не че цената на водата ми е била някакъв мотив, ама така се получи.
Иначе във форумите на tripadvisor, примерно, има доста подробности - като цени и т.н.
До писане не знам кога ще стигна, че 1000 неща са ми на главата. Ще опитам до края на месеца да понапиша нещо
Хлорен диоксид ползвам аз, не е същото като хлора. Почти не оставя мирис. Вършеха си работа таблетките, със сигурност проблемите не бяха заради вода, пречистена с тях. Много по-вероятно е да съм забравила да пусна таблетка или един дявол знае от какво. А имаше хора, които си пиеха хималайската вода без никакво пречистване и без проблеми. Все тая, не е тук мястото.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети