Димо снимките са супер, за което допринася и мъглата разбира се
Всяко зло за добро.
todor__x написа:
tortomanin написа:
Май е най-добре като Алеко да обявим някоя мащабна среща и да видим колко ще се съберем. А вчера в Пловдив не сме били на Горбачов режим, но-скоро на Елцинов.
Колегата ми даде идея, среща на възможно най-много планинари от форума, възможно ли е да се съберем,дискусия,анкета или направо да се насрочи дата, дайте мнения,навярно ще са повече от 1001?!
Нямаш си и на идея с какво се захващаш, нали
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Последната промяна е направена от peca на Пон Сеп 15, 2014 8:22 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Сеп 15, 2014 1:23 pm
tortomanin
В тази кьопава година, най-смотаната, откакто се води статистика на Сините птици, нищо не е сигурно. Може и моркови да вали на Стефановден. Ако искаме да се съберем тази година и да имаме време за реакция, вероятно най-подходящата дата е първата събота на октомври /4. 10/. Мястото трябва да е относително лесно и компромисно. Не можем да се накичим на Дженгал. Значи - или административният, или географският център е МЯСТОТО! Според мен това са или Черни, или Шипка. Не е необходимо да се напъваме с обещания или записване. От 4000 човека и 500 да дойдат, пак е добре. Предложените от мен места предполагат бързо спасяване при лошо време, лек маршрут за слабо подготвени и възрастни хора и достатъчно място за поне 2000 човека.
Вие сте на ход. Ъъъъъъъ?
Пон Сеп 15, 2014 6:55 pm
igurbev
Поради ангажиментите в събота привечер, се хванах отново със замерването разстояния и времена:
Та село Тъжа - хижа Тъжа (17,56 км според суунтото в едната посока) 2 часа и 5 минути нагоре и 1 час и 40 минути наобратно.
Ето тук има повече инфо за маршрута: http://www.strava.com/activities/194596396
В неделя до връх Саръяр със съвсем не скромна форумна компания.
В тази кьопава година, най-смотаната, откакто се води статистика на Сините птици, нищо не е сигурно. Може и моркови да вали на Стефановден. Ако искаме да се съберем тази година и да имаме време за реакция, вероятно най-подходящата дата е първата събота на октомври /4. 10/. Мястото трябва да е относително лесно и компромисно. Не можем да се накичим на Дженгал. Значи - или административният, или географският център е МЯСТОТО! Според мен това са или Черни, или Шипка. Не е необходимо да се напъваме с обещания или записване. От 4000 човека и 500 да дойдат, пак е добре. Предложените от мен места предполагат бързо спасяване при лошо време, лек маршрут за слабо подготвени и възрастни хора и достатъчно място за поне 2000 човека.
Вие сте на ход. Ъъъъъъъ?
Какво имаш в предвид географски център - Шипка
Бузлуджа или Узана ли трябва да се избира
П.П. иначе малко по-късно, в края на Октомври ще е по- добре от гледна точка на това да има поне месец за организация на събитието.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Пон Сеп 15, 2014 8:21 pm
ivailo.hr
Speedy написа:
Иво,
Кой са съдили на това съдилище, че името му останало чак?
Преди малко говорих с възрастен човек от с. Пловдивци. Някога хора от две села в днешна Гърция (едното от които е Димарио) спорили на кого е някакво си място в местността Брахомово голо (равното място, откъдето минава българо-гръцката граница югоизточно от Малкото Ченгене, демек условно между пирамиди 61 и 60, но не точно от 61, защото тя е на Малкото Ченгене). Та на Съдилището бил свикан съд със съдия и свидетели да нищят казуса. Появил се и лъжесвидел, който се заклел в имота си, ако лъже. Е, скоро след това къщата му в Димарио изгоряла...
Та оттам е и останало Съдилището... Никой не е бил мятан оттам в пропастта, както вероятно някои си мислят.
Пон Сеп 15, 2014 8:41 pm
tortomanin
Може да се пусне анкета или поне нова тема за една възможна сбирка. Вероятно ще я пусна аз. Всяка дата е едновременно хубава и неподходяща. Всеки има ангажименти, всички имаме планове, пък може да излезе и нещо непредвидено. Събирането на всички е невъзможно, хубавото е, че не е задължително. Пък и каква подготовка? Няма да има митинг със слова и маршови песни, поп и курбан. Просто се събират хора и става импровизиран моабет с предварително ясна основна тема за разговори.
Иво,
Кой са съдили на това съдилище, че името му останало чак?
Преди малко говорих с възрастен човек от с. Пловдивци. Някога хора от две села в днешна Гърция (едното от които е Димарио) спорили на кого е някакво си място в местността Брахомово голо (равното място, откъдето минава българо-гръцката граница югоизточно от Малкото Ченгене, демек условно между пирамиди 61 и 60, но не точно от 61, защото тя е на Малкото Ченгене). Та на Съдилището бил свикан съд със съдия и свидетели да нищят казуса. Появил се и лъжесвидел, който се заклел в имота си, ако лъже. Е, скоро след това къщата му в Димарио изгоряла...
Та оттам е и останало Съдилището... Никой не е бил мятан оттам в пропастта, както вероятно някои си мислят.
Може да се пусне анкета или поне нова тема за една възможна сбирка. Вероятно ще я пусна аз. Всяка дата е едновременно хубава и неподходяща. Всеки има ангажименти, всички имаме планове, пък може да излезе и нещо непредвидено. Събирането на всички е невъзможно, хубавото е, че не е задължително. Пък и каква подготовка? Няма да има митинг със слова и маршови песни, поп и курбан. Просто се събират хора и става импровизиран моабет с предварително ясна основна тема за разговори.
Не мога Ви разбера, честно. Искате сбирквище да правите ама за какво? Що да няма поп и курбан. Те тогава най-добре стават нещата. Аз и за двете хора подходящи знам. Ама дали ще дойдат - незнам.... Поне тема за сбирката дайте. За размисъл дето се вика.
Вто Сеп 16, 2014 12:04 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3475 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Re: Мъгли и звезди над Амбарица
Dimo Kolev написа:
...
и звездите....
Браво, снимал си моето съзвездие Водолей.
(Както и опашката на Козирога и едната Риба )
Вто Сеп 16, 2014 12:06 am
Sineva
ivailo.hr написа:
Родопите - Съдилището (13.09.2014 г.)
[...]
Изглед на югоизток от Съдилището
Впечатляващо място! Напълно непознато ми е. Благодаря за снимките!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети