Дано слизането е успешно! Голямо постижение. Не зная, защо не споменават, че е изкачил Гашербрум 2, след като качиха Г 1 ? Сам го качва, но нещо на няколко метра от върха беше спрял, заради възможност от...нещо си. Не помня, дали му го признаха за качен. На мен, като върхове от тая ареа там ми харесват най-много Машербрум и Гашербрум 4.
Половинчасов филм с надписи на английски за изкачване на К2 през юли 2012 г., дава известна представа за предизвикателствата, а има и хубави гледки:
https://www.youtube.com/watch?v=kmGel9P8ekk
Последната промяна е направена от vedrin на Съб Авг 02, 2014 9:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Съб Авг 02, 2014 1:39 pm
ilievvli
Поздравления и дано скоро покори всички осемхилядници...
@ilievvli, в никой случай не приемай забележката лично към теб, но ще се хвана за това "покори", защото мисля, че трябва да спрем да употребяваме този глагол, когато става дума за природни обекти... Някакси сме толкова малки и незначителни на фона на тези планини, че трябва да се радваме, когато някой успее, бъде допуснат от Природата да стигне до някъде и да се върне жив, а за покоряване в смисъла, заложен в тълковния речник, и дума не може да става
Браво на Боян, пример за лично постижение и гордост за нас, че е българин
Съб Авг 02, 2014 7:38 pm
netman220
+1 за мнението на @loudidd. Моето мнение по въпроса се покрива на 100% с неговото. Големите алпинисти не употребяват думата "покорявам" що се отнася за върхове .... Много ме дразни, когато някой журналист, който не е помирисвал планина, я употребява тази думичка не на място.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети