ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Лакатник - вр.Мургаш - маркировка?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Лакатник - вр.Мургаш - маркировка?
Автор Съобщение
Rincewind

Мнение Отговорете с цитат
didogen написа:
Rincewind написа:
Гледай сега, принципно си прав, но в крайна сметка никак не си прав.
[...]
П.С. По брой дни ме биеш, ама това зимата ли беше. Не, че друго, но зимата си е по романтично, един вид. Smile

Последно, защото мисля, че изпълнихме поставената задача и колегата направи своя избор. Ясно е, че се случват непредвидени ситуации, ясно е, че не навсякъде може да се очакват чудеса в настанително отношение, ясно е, че понякога човек е щастлив не на заслон, а на шепа клони, омотани с поразкъсан найлон.
Приемам съображенията ти в много отношения, но нито едно от тях не важи за Витиня. Ниско, на шосе, електрифицирано, водоснабдено, безпроблемна логистика за поддържане на спалнята в изрядно състояние във всяко едно отношение. Точно на места като Витиня средностатистическият турист очаква и следва да очаква да получи "крем дьо ла крем" на настанителното дело у нас. Разбира се, ако някой измрънка, че на заслон "Ботев", на "Тевно" или на "Синаница" нямало това или онова "по-така" нещо, и аз ще му се изсмея. Но да се питаме "к'во й е толкова на Витинската спалня, дюшек има, одеяло има, топла тенджера с вода, няма крокодили под леглата", означава, че сме се отдалечили безвъзвратно от нуждите на масовия турист в планината. И че се примиряваме с разсипията наоколо ни.

Относно второто: 66 дни общо, имаше юли, имаше октомври, имаше и край на ноември - среда на декември.

Сря Апр 09, 2014 7:44 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

И аз последно. Прав си, но да сложим факта, че не е от най-посещаваните места и приходите са кът. Не знам дали има централно финансиране, но съм убеден, че основната причина е недостиг на средства и липса на посещение, като изключим трафика лятото. Който все пак не е голям. Иначе до сега да е станало я на хотел, я на фамилна къща, я на детски лагер.

Сря Апр 09, 2014 8:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kom

Местожителство: София

kom написа:
Да, става дума за тридневен преход от Гара Лакатник до Буново с две нощувки. Тъй като в групата има и кашкавалени туристи (визирам себе си Very Happy ) си мислех, че ако може да се спи на Лескова и Витиня това би било един удачен вариант.

Да, ама не! Лескова се оказа заета за празниците, което прецаква всички първоначални разчети Mad

Пон Апр 28, 2014 3:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
momchilov

Местожителство: София

В повечето хижи е пълна мизерия, понеже туристите очакват да е ефтино като по соц. време ама комфорта да е като на капиталистически хотел.
Хижарите па искат да взимат пари като за хотел, а да карат с одеяла, легла и всичко от соц. време и да не влагат никакви усилия да вземат поне 1 път в годината да изперат одеялата, за да не смърдят поне. Idea
За Тръстена и Лескова мога да кажа, че предпочитам ако не вали да си спя в палатката(не и се люлчт стените и няма мухал).
Гара Лакатник - х. Тръстена е към 3 часа - доста неприятно ходене.
х. Тръстена -х. Лескова - 3 пъти съм минавал никога немога да уцеля пътя и е доста дразнещо, но все пак доста лесно се следва посоката и за 5 часа се стига(предполагам ако след Издремец имаше табели или маркировка, щеше да е по-лесно).
Х. Лескова - Мургаш(и за хижата и за върха) е към 7-8часа. Има нова чешмичка на 1,5часа от Лескова. Добра новина, понеже нататъка няма и винаги е проблем с водата, която е чак преди последното изкачване към Мургаш(и за хижата и за върха).

От Мургаш най-лесно е да се слезе в Чурек или в елешница или елешнишкия манастир...
Може и до Врачеш да се спусне човек доста бързо - към 2 часа, но е нечовешко спускане през цялото време почти.

Може за ком емине да се пропусне изкачването на Мургаш към Витиня, но лично аз не съм успявал да намеря пътеката. Та само през върха съм успявал до Витиня, където заслона няма баня и не знам какво ми го хвалите. За 5 лева толкова...
В Тръстена поне това има. На Лескова бай Халил ни стопли, последния път(25.05.2014), 1 кофа върху печката и си измихме краката. Smile за 10 лева - толкова...
Та целия От гарата до мургаш си е съвсем реален маршрут за 1 ден, но изисква подготовка.
Пон Май 26, 2014 12:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.