ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Мальовица - еднодневно от ЦПШ.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Мальовица - еднодневно от ЦПШ.
Автор Съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Мнение Мальовица - еднодневно от ЦПШ. Отговорете с цитат
След като за наш срам всички я качиха зимно, ние решихме да я запишем пролетно, да не сме капо: Smile

"Дойтер" е навсякъде:

Над втора тераса:

Над Еленино езеро, по лятната пътека:

Имаше перфектна видимост, дори и моите късогледи очи видяха метеостанцията на Мусала:

Горе пихме по глътка вино, послучай първа пролет:

И почна слизането /по зимната пътека/:

ВСИЧКИ СНИМКИ ВСИЧКИ СНИМКИ

Пожелавам на всички весела и чуроликаща пролет, да сте живи и здрави и да се срещаме с усмивка по баирите! Very Happy
.

Последната промяна е направена от Plamen К на Пон Мар 31, 2014 2:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Мар 25, 2014 1:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
starterwrc

Местожителство: Ст. загора

Мнение Отговорете с цитат
Бравус!
Хубави снимки в хубаво време!
Вто Мар 25, 2014 1:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
staria

Местожителство: гр.Ботевград

Още веднъж браво! Много слънце, много настроение има в снимките. Да сте живи и здрави и да продължавате през годината така, както сте я подкарали!
Вто Мар 25, 2014 4:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Slav

Пролет, пролет - колко да е пролет? По спомени май и късна есен го качвахте или бъркам? А някои имаме само неуспешен опит от миналата година. Благородно завиждам за гледките. Поздрави.
Вто Мар 25, 2014 8:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Не знам защо, но ми се струва, че има нещо сбъркано в т.нар. зимна пътека за Мальовица особено непосредствено над еленинското езеро. Все ми се струва, че още около преди езерото е трябвало да се види дали не може да се иде на хребета. а сега колците минават баш през една хубава фуния.
Сря Мар 26, 2014 11:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

vladofff написа:
Не знам защо, но ми се струва, че има нещо сбъркано в т.нар. зимна пътека за Мальовица особено непосредствено над еленинското езеро. Все ми се струва, че още около преди езерото е трябвало да се види дали не може да се иде на хребета. а сега колците минават баш през една хубава фуния.

Който съм питал за зимната пътека, всеки се притеснява за този участък с фунията /улея/. Там и в момента имаше много навят сняг, половин метър, а на места и доста повече...
Още на пътеката около хижата ни настигна човек от ПСС и го попитахме как е обстановката нагоре. Той ни посъветва да минем по лятната пътека над езерото, където снегът бил малко, докато по зимната имало навявания. Но навръщане слязохме по зимната за разнообразие.
Обаче, като се излезе от лятната пътека на билното ръбче, то /ръбчето/ веднага се стеснява в един участък, да речем двайсетина метра. Там е леко конфузно да се подсече камънака, и е по-добре да се мине отгоре. Ако предвижването е по зимната пътека няма проблем с този участък, защото тя се включва в ръба по на запад и един вид го избягва.
Сря Мар 26, 2014 12:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Slav написа:
Пролет, пролет - колко да е пролет? По спомени май и късна есен го качвахте или бъркам? А някои имаме само неуспешен опит от миналата година. Благородно завиждам за гледките. Поздрави.

През септември беше. Smile
Сря Мар 26, 2014 12:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
slavei

vladofff написа:

През тази фуния минавам само като съм със ските - мързи ме да ги сваля.
Като съм пеша - вляво по скалите се минава сравнително лесно (с пикел).
Сря Мар 26, 2014 7:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Лари

Местожителство: София

Мнение Пролетта чука на вратата, но не и в планината / Мальовица Отговорете с цитат
Поздравления и от мен за разходката. Добре се е получила.
Изминалата събота ние също се подвизавахме из Северозападна Рила, като първоначалната идея беше да се ходи към Страшното езеро,
но впоследствие се преориентирахме към вр. Мальовица. На мен ми беше първо качване на върха в зимни условия. Smile

Заходихме от ЦПШ към х. Мальовица, Първа и Втора тераса...

В този ден компанията непрекъснато се увеличаваше.Smile Първоначално с две кучета...

На отиване се качихме по лятната маркировка, а на връщане по зимната...
Тук се движим нагоре...по ръба...

И се откриха едни гледки...

Към тихите и спокойни Урдини езера, полузаспал​и , запечатали , запомнили красотата, бурите , сълзите , усмивките,
събрали целия свят в себе си , в очакване да се пробудят..​. Smile

Към Рилските била, върхове и облаци като плавно носещи се корабни флотилии... Wink

От Рила към Пирина...

В крайна сметка на тези хубави Мальовишки скалички, изкатериха се всички. Smile
Не след дълго компанията ни се увеличи с още двама приятели от планинарския форум. Smile
След насладата от приятното Мальовишко безвремие , се налагаше да слизаме, колкото и да не ни се искаше...
Но нищо, предстои отново в съчетание с Урдиния циркус... Wink
снимките
Пет Мар 28, 2014 8:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Лари, партизанино Smile , много хубави снимки! Smile ръкопляскания
Пет Мар 28, 2014 11:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
starterwrc

Местожителство: Ст. загора

Наистина страхотни "пролетни" снимки!
Съб Мар 29, 2014 12:40 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

slavei написа:
vladofff написа:

През тази фуния минавам само като съм със ските - мързи ме да ги сваля.
Като съм пеша - вляво по скалите се минава сравнително лесно (с пикел).

Това ли е минаването "вляво по скалите"? /Ползвах снимки на "Лари"/

.
Съб Мар 29, 2014 10:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Всъщност теоретично опасно е само мястото на първата втората стрелки. В крайна сметка, ако се придържаш плътно вляво, до скалите, може би само много голяма лавина, с периферията си може да те отнесе.
Пон Мар 31, 2014 9:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

vladofff написа:
Всъщност теоретично опасно е само мястото на първата втората стрелки. В крайна сметка, ако се придържаш плътно вляво, до скалите, може би само много голяма лавина, с периферията си може да те отнесе.

Благодаря! Smile
Пон Мар 31, 2014 2:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
d_genov

Реших да не отварям нова тема за връх Мальовица, затова ще питам тук.
Досега не съм се качвал на него, но мисля тази или идната седмица да поправя тази грешка. Smile
Интересува ме степента на сложност за изкачване каква е? Понеже някои хора ми казват, че връх Мальовица е един от най-трудните върхове в България и не знам да вярвам ли. Wink
Мисля от София с кола да тръгна до ЦПШ и от там нагоре. За колко време нормално ходене бих могъл да се върна, защото планувам още същата вечер да се прибера към София?
Отделно си мисля, че ни липсва една тема за най-сложните върхове за изкачване в България, може да помислим по този въпрос. Smile
Вто Юли 08, 2014 12:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.