По-добрата зимна обувка
На скоро реших да си взема нови обувки за зимата, уж по-добри.До сега ходех сhttp://www.stenata.com/?itemID=2293&groupID=&categoryID=63&brandID=&start=&max=20&order=&direction=&search_submit=&search_word= но краката ми се мокреха след 5 , 6 часа ходене а и кожата се напука.Разглеждах много модели на известни и неизвестни марки,единични и двойни,с различни мембрани,подметки и материи и жи моля да ми помогнете.И да не забравя ако може обувките да не превишават 550лв.. Благодаря предварително.
Нищо чудно, че са ти се изпотявали краката - тези обувки са без мембрана. Ако смяташ предимно да газиш в сняг при не много студени условия, тези ще ти свършат повече от идеална работа:
Имай предвид обаче, че са с адски твърда подметка и уморяват при ходене по по-утъпкан сняг. А и са значително по-скъпи. Но с тях можеш да изкатериш и северната стена на Матерхорн.
При всички случаи, обаче, трябва да пробваш обувките на място и да походиш с тях из магазина (особено да изкачиш стълбите и да слезнеш по тях). Всяка обувка и всеки крак са специфични.
_________________ Планинарите могат и на море да ходят, но не виждат смисъл.
Сря Яну 28, 2009 10:46 am
pepyZX5
/
Може Garmont да са добра фирма но има лоши отзиви за тяхните модели.И да кажа,интересувам се от алпйска обувка с по твърда подметка за височинен алпинизам
Може Garmont да са добра фирма но има лоши отзиви за тяхните модели.И да кажа,интересувам се от алпйска обувка с по твърда подметка за височинен алпинизам
макар че аз ги намирам за кошмарно тежки ако може да се вярва на описанието - 2134 г/обувка Те скиорските са толкова. Дано да са се объркали и да става дума за чифт.
Преки впечатления имам от тези: http://lasportiva.com/catalogue/catalogo.php?cat=1&Language=EN защото катеря с тях. Дори на вертикален лед нямат грешка, за останалите терени - да не говорим. Пробвани са до -25 градуса със силен вятър (над 50 км/ч) - държат много топло. Шляпал съм с тях и през потоци при подходи - не пропускат. И лятно (скала) съм катерил с тях и съм много доволен. Много са леки (1025 г/обувка), но са ужасно скъпи и не съм виждал да се продават в България.
Сря Яну 28, 2009 11:33 am
pepyZX5
Е, то тук май мястото за колебание поне от техническа гледна точка няма - вторите са с Thinsulate, което за зимата е много голям +. Остава единствено достъпността им (цена и дали се намират на пазара) и коя от двете я чувстваш по-удобна.
П.П. Намерих координатите на представителя на La Sportiva в България:
Namaste Mountain Agency & Equipment
Arch. Jordan Milanov str. 26B
1164 Sofia - Bulgaria
Tel. 359 2 8669367 - Fax 359 2 8657704
e-mail: namaste@bglink.net
Сря Яну 28, 2009 11:38 am
pepyZX5
От личен опит- Бестард е обувката- стабилна, обърни внимание на самостягащата катарамка/или както е там/ за връзките- супер удобство, двойната обувка, жлебове отпред и отзад. Лично мен единствено ме притиснява това, че обувката е условно тясна, но явно крака ми е по- широк от нормалното, а това се компенсира единствено с по- голям номер. А!... са и доста тежички..., но не бих избрал други.
От личен опит- Бестард е обувката- стабилна, обърни внимание на самостягащата катарамка/или както е там/ за връзките- супер удобство, двойната обувка, жлебове отпред и отзад. Лично мен единствено ме притиснява това, че обувката е условно тясна, но явно крака ми е по- широк от нормалното, а това се компенсира единствено с по- голям номер. А!... са и доста тежички..., но не бих избрал други.
Да, и аз съм много доволен от самозатягащата се катарамка.
За жлебовете за котки - аз поне обувки без жлебове и отпред, и отзад, никога не бих купил - "step-in" котките не ги заменям за нищо! Така че и аз пускам един глас за Бестарда.
Сря Яну 28, 2009 3:20 pm
pepyZX5
/
Абе Влади каква е тая'' самозатягащата се катарамка'' и тея котки "step-in" ,моля да ми обесниш
Сря Яну 28, 2009 3:45 pm
pepyZX5
Абе Влади каква е тая'' самозатягащата се катарамка'' и тея котки "step-in" ,моля да ми обесниш
Самозатягащата се катарамка е катарамката между групата катарамки на стъпалото и тази над глезена. В този случай е шестата по ред катарамка от птъстите към глезена. Като мине през нея връзката и се стегне, тя си щраква в едно специално гнездо и се заключва, фиксирайки степента на стегнатост на връзките към стъпалото:
Много е полезна защото хем обувките се стягат и завързват по-бързо, хем по време на експлоатация няма "пренос" на стегнатост между глезена и стъпалото, което е адски досадно.
А "step-in" котките са котки с телена скоба отпред, която влиза в предния жлеб на обувката и така се прикрепя към предната част на самата обувка. Тук горните кокти са "step-in", долните - обикновени:
Ами доста добре изглеждат, а са и лекички. Пробвай ги и които са ти по-удобни - тях вземи. Имаше съвсем наскоро някаква дискусия за тази обувка тук, потърси я. Май основните аргументи "против" бяха по-скоро срещу магазина, а не срещу обувката.
Сря Яну 28, 2009 5:13 pm
pepyZX5
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6Следваща
Страница 1 от 6
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети