Разказа ви, снимките, маршрута....много съм впечетлена! Смятам да мина по вашите пътеки,но моля, кажете ми по каква карта се движехте, защото незнам да има издадена такава на западния дял на Стара планина?
Притесни ме проекта за ветрогенераторите,но може би вече е осъществен
За жалост дори труднодостъпни места като билото на планината и то в този затънтен край, не остават непокътнати и грозни следи от човешка дейност надничат от вред
_________________ "Не тъмнината в нас,а светлината е това,което най-много ни плаши."
Нед Мар 10, 2013 8:59 pm
todor__x
Опасно изкушение!До сега се замислях,вече определено ще се върви.Въпроса е кога?
...по каква карта се движехте, защото незнам да има издадена такава на западния дял на Стара планина?
Проклет да е Цеко!
Нека да дам аз едно мнение по въпроса.
Не зная да има издадена туристическа карта за тази част на Стара планина. Има обаче топографски карти 1:50000 на цяла България, циркулиращи из мрежата, които са на съветския Генщаб от 80-те години. Вършат добра работа. Стари са, но релефът не се е променил, а той е най-важното. На подобни места ходя с такива карти. Печатам си на принтера парчето, което ми трябва - и готово.
Има и едни американски военни карти, но те отстъпват далеч на съветските.
_________________ И отстъпи от колеца,
Наведе се леко,
Камък зе, фърли и рече: "Проклет да е Цеко!"
От тогава край туй място
Кой мине, замине,
Се същите думи казва,
Се същото чини.
Интересна тема. Благодаря, че я изрови. Аз ще правя преход в обратна посока, но и от "малко" по-далеч (Връшка чука) и описанието на Тони дава добра представа за района, макар и отпреди 4 години.
Благодаря!
Ще потърся въпросните карти.Успех на предприемащите прехода!
Вто Мар 12, 2013 10:41 am
Green 65
Регистриран на: 10 Окт 2010 Мнения: 89 Местожителство: Стара Загора
Перфектен коментар Тони-евала! Мястото си е много красиво, диво и интересно. Не зная чел ли си, че първото място в България, където отново има рисове в дивата природа е именно резервата "Чупрене", след като са били унищожени напълно у нас и са правени 2-3 отита да вкарват такива и разселват по Стара планина от Испания и Албания. Сега има живеещи именно в тази част на Западна Стара планина. Мерси още веднъж за готиния разказ-"Петрохан-Чупрене".....
Вто Мар 12, 2013 4:02 pm
Шехерезада
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети