Здравейте!
Август месец с моя приятел ще посетим Рилския манастир и искаме да видим и до Седемте рилски езера. Затова се чудехме дали от Рилски манастир се организира преход за един ден. Можете ли да ми дадете повече информацуя, защото в интернет намерих как можем да се придвижим, но трябва да сменяме поне 3 автобуса. Абсурдно е само за един ден.
Благодаря ви предварително!
Сря Юли 17, 2013 10:08 pm
Ilko
А само с един ден ли разполгате ( по-скоро това е абсурдно)?
Доколкото знам, преходът Рилски манастир-х.Рилски езера е около 7-8 часа, може да се направи за един, и прибиране с лифта към Пионерска, обаче не знам дали ще има връзка с рейсовете за София..
Маршрутът от Рилския манастир до 7-те Рилски си е жив мазохизъм. Моята препоръка е да ги разгледате отделно. Ако толкова държите да гледате езера - помислете за вариант Рилски манастир, след това продължавате към Кирилова поляна и от там към Рибните езера и Смрадливото езеро.
Сря Юли 17, 2013 10:52 pm
maryevale
Разполагаме с 3 дена и мислех, че можем да ги комбинираме, но явно трудно ще стане.
Сря Юли 17, 2013 11:07 pm
ДИАНА
Не се разбира откъде ще пътувате до Рилския с три автобуса, което предполага, че щом е отдалече,
ще трябва да нощувате там, преди да тръгнете нагоре?!
Защо да е трудно, като разполагате с три дни? Това значи две нощувки.
Ако държиш точно това да ви е маршрута – първата вечер спите на Манастира, втората на хижа „Иван Вазов” и
на третия ден – слизате към Седемте езера.
Много теми, с различни варианти за маршрута има изписани във форума.
Прочети, вземи една карта на Рила и като не ти е ясно – питай!
А както е казал Svetlix за района на хижа "Рибни езера", дори две вечери да останете там - няма да съжалявате!
Наоколо е чудно с езера и върхове!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети