Моята е двуслойна Salewa, конденз има естествено, но според мен е незабележимо малко. Триместна, за 220 я взех миналото лято, сега не знам колко струват. Един приятел има същата, на 4 години, каза че не е мръднала... Тежи 3 кила и половина, водния стълб е 5000 (дъно) и 4000 (горна част). Рейките са фибростъкло. Според мен е добър избор. Модела мисля че е Scout 3.
Scout 2/3 е по-скоро къмпинг палатка, или рибарска да я наречем. Не е много пригодна за висока планина ...
Това дали кондензира по най-външните платове много или малко - не зависи от модела на палатката в общия случай ...
Не думай Не бе пич, просто казвам каква е мойта и че ми върши работа В случай че съм от полза
Така е бейби Мойта не ми върши работа - Скаут 2-ка е. На няколко пъти ме удрят рейките по носа вечер като подухне ветрец ... В тия случаи конденза от външните платове се изсипва вътре в палатката и вярно става мазало ...
Еее, не си прав сега, на първо време какво ти е правил носа при рейките, и после, чак пък да се ИЗСИПВА... Звучи като с кофите така... Карай де, всеки с мнението си. Мен до сега не ме е мокрило в палатката, но пък е вярно и че съм спала общо 17 пъти в нея
А, и, dido, нали няма сега да се вържеш на това "пич", не е нищо заядливо, аз така си говоря
Прав е Дидо за палатките, ама го мръзи да обяснява - не стаа за даскал. С едно изключение - историята, ма тва друга тема.
Са - освен плата и рейките - много е важна и КОНСТРУКЦИЯТА на палатката, начина на разположението на рейките и закрепването и към земята.
Със сигурност Поли ти не си ползвала палатката при силен вятър - е тогава щеше да се чудиш защо вътре вали а навън - не....
Баси как се тресат тия Скаути... добре, че не се минах...
Разгледайте продуктовата гама на някой мастит производител на палатки в тая светлина и ще ви направи пЧепетЛение това, за което ви говоря...Естествено в това отношение най-читавите са зимните палатки.
Ма айде, че и мене ме домръзе...петък е се пак!
Апропо - ако некой свали цръвените - Дидо има нещо оПщо!
Палатката е земекопна форма на обитание (Шатра,Землянка, Окоп и Барака), изгражда се от колчета, плат и камъни. Служи за подслон на туристи и партизани. Обикновенно се среща с един или два входа. Важно за палатката е нейното тегло и габаритни размери. Палатка се прави най-лесно с парче найлон и няколко дървени кола.Може да се вкопае в земята до 2 метра дълбочина, тогава се казва землянка и е по-топла през зимата. Палатките са измислени от българските воеводи по време на борбата против турското робство. Те са играли основна роля при подслоняването на четата. В днешно време палатките служат главно за риболов и лов, дори и за торизъм. Палатките са забранени в много страни в това число Турция, Албания и Ромъния.
Хахахахахааааххххххаа - представих си на живо добруджанеца партизанин.....
Отдавна подозирах, че имам роднинство с крътовете....
А, що да се сърдя бе ... Само не ми говори за пич-а - човек с гей в името - лице на държавата ...
Конструкцията на Скаутите не е пригодена за ползване във висока планина. Рейките нямат добро укрепване и при силен вятър се сгъват силно навътре, тресат палатката и целия конденз пада отгоре ти ... По-удачната конструкция е с кръстосани рейки, като тоя CAMP примерно:
Кръстосаните по тоя начин рейки позволяват да се укрепят адски лесно против вятъра само с 2-3 въженца, за разлика от класическата конструкция (на Скаут-а)
По-удачната конструкция е с кръстосани рейки, като тоя CAMP примерно:
Кръстосаните по тоя начин рейки позволяват да се укрепят адски лесно против вятъра само с 2-3 въженца, за разлика от класическата конструкция (на Скаут-а)
Вече могат да се водат записки - вадете тефтерите!
Със сигурност Поли ти не си ползвала палатката при силен вятър - е тогава щеше да се чудиш защо вътре вали а навън - не....
Ами ползвала съм я при силен вятър в интерес на истината... Според мен ако е опъната като хората не би трябвало да има проблеми. Факт е, че тази палатка не е за високите планини, обаче аз не знам къде иска да ходи tochka
Моят опит с таз палатка е само от Пирин, не знам как ще се държи на по-високо и с още по-силен вятър.
Разглеждах няколко модела подобни на тези от снимките в поста на dido, такива с кръстосани рейки. Наистина са по-подходящи за по-високото. Обаче са лееекинко по-скъпи
обаче аз не знам къде иска да ходи tochka
Моят опит с таз палатка е само от Пирин, не знам как ще се държи на по-високо и с още по-силен вятър.
Разглеждах няколко модела подобни на тези от снимките в поста на dido, такива с кръстосани рейки. Наистина са по-подходящи за по-високото. Обаче са лееекинко по-скъпи
За подарък май беше...
Бе още ме е яд, че не си зех зимния модел на TRIMM - само 65 леФчета повече беше...
Ма се заскръндзих нещо и...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети