ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Карлово - х.Амбарица - вр.Ботев - х.Рай - Карлово

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Карлово - х.Амбарица - вр.Ботев - х.Рай - Карлово
Автор Съобщение
tskostov

Местожителство: Пловдив

Мнение Карлово - х.Амбарица - вр.Ботев - х.Рай - Карлово Отговорете с цитат
Здравейте съфорумци! Много рядко пиша, но въпреки това, ежедневно прекарвам мнооого време във форума, отнесен по разкази, снимки и прочие... От заглавието се разбира, може би, какъв ми е въпроса, но все пак да уточня - Иска ми се да направя това преходче, с нощувки на палатка на Амбарица и на Рай или някъде, където ми се стори подходящо Very Happy... Ta, въпросът ми е, колко горе-долу ще ми отнеме прехода от Амбарица до Рай, през Ботев и какъв точно е маршрута? Ходил съм преди много време но между Амбарица и Рай, имаше и Васил Левски, така, че сега ми се иска да спестя тази обиколка и да пресека направо през Ботев и от там по тарзановата... И другото е, колко горе-долу ще излезе като време, пътя от х.Рай до Карлово?!?!?! Ходил съм доста в района, много пъти, но ми се иска в едно ходене да съчетая красотата на "Райската градина" около х.Рай, поредно, но не последно качване на върха, а и как е положението на Амбарица, че съм ходил през далечната 1997г., а последните години, прекалено лоши коментари четох за там, та да видим как е в момента с новите хижари! Smile Благодаря предварително на всички! А и, ако на някой му допадне моето маршрутче и ако му се ходи, да казва... Аз не отказвам на компания Smile От Пловдив съм!
Пон Юни 17, 2013 1:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
joropc

Мнение Re: Карлово - х.Амбарица - вр.Ботев - х.Рай - Карлово Отговорете с цитат
tskostov написа:
..колко горе-долу ще ми отнеме прехода от Амбарица до Рай, през Ботев и какъв точно е маршрута

От 8 до.. 10, 12..... часа.Маршрутът е мъжки. Smile
Пон Юни 17, 2013 2:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
От Рай до Карлово - през Левски ще ти дойде към 7-8 часа също. През Равнец сякаш е мааааалко по-кратко.

Пон Юни 17, 2013 4:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
tskostov

Ами, то аз цялото ходене съм го предвидил с преходи от 7-8 до 10-12 часа... И прибирането ми идва кажи-речи толкова - от х.Рай до Карлово, има ли друг, по-пряк маршрут от този през х. Васил Левски?
Пон Юни 17, 2013 6:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gamina

през Равнец като че ли е по-пряко - като идваш от Рай малко след Башмандра, на "петолъчката", се разделят пътеките, вместо към Левски хващаш през масива Равнец към х. Равнец и от нея вече си близо до Карлово.

Пон Юни 17, 2013 6:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
todor__x

Относно маршрута имаш много добър разказ и снимки от Живота за деня на Ботев.
На х.Амбарица ли ще нощуваш или върха който е и Левски уточни?
Към вр.Ботев от х.Амбарица или по билото през заслона ,към х.Рай от къде?
Ще получиш и сам отговор информация във форума в изобилие.
При конкретно неясно питай? От Карлово през Хубавец или към Добрила?
Пон Юни 17, 2013 8:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tskostov

Не мисля, че обяснението ми е толковa неясно, но, ок... Smile Чел съм рaзкaзa нa Животa, прегледaл съми другит рaзкaзи, но тук имaм конкретни въпроси, които зaдaдох... Тa, дa поясня - мисля дa нощувaм нa хижa Aмбaрицa, не нa върхa - все пaк кaзaх, че еднa от целите ми е дa отидa нa хижaтa, a aко нощувaм нa върхa, нямa смисъл дa обикaлям до хижaтa... През Хубaвец ще минaвaм, но товa ми е ясно, основното питaне ми беше зa преходa от х.Aмбaрицa, през вр.Ботев, тaрзaновaтa и до Рaй.... Тa все още нaбирaм още желaещи дa походим мaлко... Поздрaви, плaнинaри!!!
Пон Юни 17, 2013 9:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ПАВЕЛ

За първата част от Амбарица до Рай Жоро вече ти отговори - от 8 до 12 часа, зависи от темпото ти . Сложи ги едни кръгли 10 с включен кратък бирфест на заслона Very Happy ......От Рай до Карлово според мен по- приятният маршрут през това време на годината е през Стара река. По-зелено , по-водно, по-прохладно, по-хмелно Laughing - абе релакс с една дума Cool ! През Равнец слънцето ще те мачка по време на целия преход Wink .

Пон Юни 17, 2013 9:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gamina

Откъм жега да, ама пък тая гора... не знам, аз получавам клаустрофобия в нея Laughing

Пон Юни 17, 2013 9:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
tskostov

Благодаря на всички за хубавите обяснения! Ще гледам в най-скоро време да направя прехода... Smile
Пон Юни 17, 2013 9:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tskostov

Да ви споделя замисления маршрут с различни цветове по дни... Приблизително, по карта, времето за ходене е между 6 и 10-11 часа дневно... Приемам желаещи за включване в групата... А в момента, броят на членовете е .... 1 Very Happy
Входно-изходен пункт - Карлово, като кръгчето може да се започне и с Карлово- Амбарица, и с Карлово - Рай - няма значение... Very Happy Very Happy Very Happy Поздрави!

Сря Юни 19, 2013 11:37 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.