Здравейте съфорумци! Много рядко пиша, но въпреки това, ежедневно прекарвам мнооого време във форума, отнесен по разкази, снимки и прочие... От заглавието се разбира, може би, какъв ми е въпроса, но все пак да уточня - Иска ми се да направя това преходче, с нощувки на палатка на Амбарица и на Рай или някъде, където ми се стори подходящо ... Ta, въпросът ми е, колко горе-долу ще ми отнеме прехода от Амбарица до Рай, през Ботев и какъв точно е маршрута? Ходил съм преди много време но между Амбарица и Рай, имаше и Васил Левски, така, че сега ми се иска да спестя тази обиколка и да пресека направо през Ботев и от там по тарзановата... И другото е, колко горе-долу ще излезе като време, пътя от х.Рай до Карлово?!?!?! Ходил съм доста в района, много пъти, но ми се иска в едно ходене да съчетая красотата на "Райската градина" около х.Рай, поредно, но не последно качване на върха, а и как е положението на Амбарица, че съм ходил през далечната 1997г., а последните години, прекалено лоши коментари четох за там, та да видим как е в момента с новите хижари! Благодаря предварително на всички! А и, ако на някой му допадне моето маршрутче и ако му се ходи, да казва... Аз не отказвам на компания От Пловдив съм!
Ами, то аз цялото ходене съм го предвидил с преходи от 7-8 до 10-12 часа... И прибирането ми идва кажи-речи толкова - от х.Рай до Карлово, има ли друг, по-пряк маршрут от този през х. Васил Левски?
Пон Юни 17, 2013 6:03 pm
Gamina
през Равнец като че ли е по-пряко - като идваш от Рай малко след Башмандра, на "петолъчката", се разделят пътеките, вместо към Левски хващаш през масива Равнец към х. Равнец и от нея вече си близо до Карлово.
Относно маршрута имаш много добър разказ и снимки от Живота за деня на Ботев.
На х.Амбарица ли ще нощуваш или върха който е и Левски уточни?
Към вр.Ботев от х.Амбарица или по билото през заслона ,към х.Рай от къде?
Ще получиш и сам отговор информация във форума в изобилие.
При конкретно неясно питай? От Карлово през Хубавец или към Добрила?
Не мисля, че обяснението ми е толковa неясно, но, ок... Чел съм рaзкaзa нa Животa, прегледaл съми другит рaзкaзи, но тук имaм конкретни въпроси, които зaдaдох... Тa, дa поясня - мисля дa нощувaм нa хижa Aмбaрицa, не нa върхa - все пaк кaзaх, че еднa от целите ми е дa отидa нa хижaтa, a aко нощувaм нa върхa, нямa смисъл дa обикaлям до хижaтa... През Хубaвец ще минaвaм, но товa ми е ясно, основното питaне ми беше зa преходa от х.Aмбaрицa, през вр.Ботев, тaрзaновaтa и до Рaй.... Тa все още нaбирaм още желaещи дa походим мaлко... Поздрaви, плaнинaри!!!
Пон Юни 17, 2013 9:05 pm
ПАВЕЛ
За първата част от Амбарица до Рай Жоро вече ти отговори - от 8 до 12 часа, зависи от темпото ти . Сложи ги едни кръгли 10 с включен кратък бирфест на заслона ......От Рай до Карлово според мен по- приятният маршрут през това време на годината е през Стара река. По-зелено , по-водно, по-прохладно, по-хмелно - абе релакс с една дума ! През Равнец слънцето ще те мачка по време на целия преход .
Да ви споделя замисления маршрут с различни цветове по дни... Приблизително, по карта, времето за ходене е между 6 и 10-11 часа дневно... Приемам желаещи за включване в групата... А в момента, броят на членовете е .... 1
Входно-изходен пункт - Карлово, като кръгчето може да се започне и с Карлово- Амбарица, и с Карлово - Рай - няма значение... Поздрави!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети