Автор |
Съобщение |
Todor
|
|
|
|
По моя преценка, на нас би ни било 5-6 часа чисто време до Настан + 1-2 часа моткане, обяд и т.н. За такъв дълъг ден си е малко. Така че може да му добавите още 3 часа от Перелик или пък да си оставите раниците в Тешел и да притичате горе до Орфей или поне до там където свършва потрупания път - има чешма и беседка. А може да седнете по-навреме в Тешел и да се отдадете на бира и картофки /не са бланширани / Има барче с телевизор и т.н. , а има и маси с пейки пред стаите и е много приятно .
|
|
|
Вто Май 21, 2013 8:25 am |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Направо ме убеди с тия благини в Тешел и аз така смятам-следобедна расотка към Орфей(ако има повече време)или до Борино(ако е по-малко)-и ако няма AC/DC,де...
Все още съм навит да пробваме слизане направо на юг-към пътя Грохотно-Тешел...
|
|
|
Вто Май 21, 2013 7:38 pm |
|
|
vaskoo
|
|
|
Че то си има път от Мурсалица надолу към Грохотно ... пък мугленци разправяд легенди за грощянки
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Вто Май 21, 2013 9:25 pm |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
Че то си има път от Мурсалица надолу към Грохотно ... пък мугленци разправяд легенди за грощянки |
Е ся вече окончателно кандисах! само да няма легенди за грощяни с големите сопи..
начи следобеда на 2-я ден ше се отдадем на бири-мири и туй-онуй..уй..уй
|
|
|
Сря Май 22, 2013 8:27 am |
|
|
vaskoo
|
|
|
Няма, няма ... грощЯни и нАстанци са известни в района като къркачи (те щото в другите села там ме близват )
... и грощянки като нямало кой ... па не могло да одат те по другите села ... как да докарат момците, как ... и да почнат да се епилират навсякъде ... ... продължението - от Конфитюра
Иначе пак от него да ти обясни дали от пътя Мурсалица-Грохотно, дето слиза на бетоновия възел над селото, може да се слезе някъде по към Тешел или на Мугленската река преди водослива и с Триградската.
Успех
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Чет Май 23, 2013 12:22 am |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
Няма, няма ... грощЯни и нАстанци са известни в района като къркачи (те щото в другите села там ме близват )
... и грощянки като нямало кой ... па не могло да одат те по другите села ... как да докарат момците, как ... и да почнат да се епилират навсякъде ... ... продължението - от Конфитюра
Иначе пак от него да ти обясни дали от пътя Мурсалица-Грохотно, дето слиза на бетоновия възел над селото, може да се слезе някъде по към Тешел или на Мугленската река преди водослива и с Триградската.
Успех |
Много поучителна история...
Гледах на гугъл-земята -там май се виждат некви пътчета към въпросния възел...де да го търся него мармалад?!?
Също гледах пътечка от Тешел към Орлово око(към 5км.,но 650м.денивелация ),та аако евентуално въпросните моми не са достатъчно дашни или на недостатъчно ниво на епилация-да ида да се върла оттам от отчаяние...
|
|
|
Чет Май 23, 2013 8:10 am |
|
|
fena73
|
репорт-даден!:) |
|
Минахме маршрута без затруднения-Каньона на водопадите-Перелик-Ледницата-Мурсалица-асфалтовата(или бетонна)база м/у Грохотно и Тешел-Тешел-Орфей-Девин.Всичко се нареди както трябва(МУрсалица наистина е уникален рид с невероятни гледки).Благодаря на всички които помогнаха с напътствия и съвети!!!
п.п.снимки за съжаление(както вече знаете)-няма
|
|
|
Пон Май 27, 2013 8:31 am |
|
|
ПАВЕЛ
|
|
Re: репорт-даден!:) |
|
|
|
Минахме маршрута без затруднения-Каньона на водопадите-Перелик-Ледницата-Мурсалица-асфалтовата(или бетонна)база м/у Грохотно и Тешел-Тешел-Орфей-Девин.Всичко се нареди както трябва(МУрсалица наистина е уникален рид с невероятни гледки).Благодаря на всички които помогнаха с напътствия и съвети!!!
п.п.снимки за съжаление(както вече знаете)-няма |
Как пък поне един от вас не прежали една "половинка" за сметка на някое канонче ........Както и да е - и за мен фотото не е от любимите ми неща в раницата . Иначе чуден маршрут сте си спретнали !
п.с. От доста време ми се върти в главата нещо подобно:
ден 1 - Качване вечерта с колата на хижа Перелик
ден 2 - Перелишкото било - Мурсалица - Настан
ден 3 - Прибиране на колата
Та молбата ми е за малко помощ как да планирам ден 3(вероятно неделя) ?
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=KDPW_g2AhAU |
|
|
Пон Май 27, 2013 7:28 pm |
|
|
vaskoo
|
|
|
Меташ се на хафтобуса от Девин за Смолян, слизаш на Превала и оттам пеша до колата. Снимките ми с разписанието са стари, ама сутрин има автобус ... ама то от 6 до 12 все е сутрин
Фена73 - дай некой жокер как слезнахте от Мурсалица до бетоновия възел - все по пътя ли?
Мдааа, ходенето по Карлък и Мурсалица е много обзорно.
|
|
Пон Май 27, 2013 10:08 pm |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
Фена73 - дай некой жокер как слезнахте от Мурсалица до бетоновия възел - все по пътя ли?
. |
Ами след като пътя почна да завива на север към Настан ние го напуснахме и се целихме в едно ръбче ,което продължава напред и назапад...не е тясно но не е и много разлато-като направихме 1-2 зиг-зага по него попаднахме на хубава пътека с "конска марка" и по нея полека-лека се смъкнахме на черния път,който ни дойде отляво и води към възела.На едно място пътя прави широка дъга и заобикаля плавно стръмно ръбче,но има просека през ръбчето и със стръмно слизане се прихваща пак пътя-спестява се обиколката после все по пътя и до Хасфалта...
да не забравя да спомена че основна роля изигра гпс-а макар че имаше само черните пътища драснати там
|
|
|
Вто Май 28, 2013 8:41 am |
|
|
vaskoo
|
|
|
Мерси! Питам че пътя и с колелото ми се видя дълъг.
|
|
Вто Май 28, 2013 9:53 pm |
|
|
fena73
|
|
|
Абе на мен и до Тешел не ми се вървече по Хасфалта и мислех още по ръба да караме и да търсим слизане към края ама като гледах скалите нататък отдолу после-добре че сме се смъхнали овреме на гугъл-земята се вижда някаква просека(сигурно е черен път)дето слиза към Мугленска река но после си е пак толкоз тепане и не печелиш нищо-ние за 35мин.го взехме от бетонния възел до Тешел.
|
|
|
Сря Май 29, 2013 8:43 am |
|
|
tzezko
|
|
|
Малко след като се слезе от Мурсалица по няколко дерета може да се спусне човек на юг до Мугленската река около местността Конска поляна и по неработещия понастоящем, а някога асфалтиран път, да се излезе направо на Тешел. Малко преди Тешел, в една нива- поляна с ябълкови дървета съм почуствал най- красивата природноесенна гледка в живота си. Обаче съм индианец и не мога да намеря снимката, която в бледа степен ще разкрие Родопското чудо.
|
|
|
Сря Май 29, 2013 11:48 am |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
Малко след като се слезе от Мурсалица по няколко дерета може да се спусне човек на юг до Мугленската река около местността Конска поляна и по неработещия понастоящем, а някога асфалтиран път, да се излезе направо на Тешел. |
Ясно!Значи него съм видял на гугле-тоама по този начин май даже се удължава пътя-доста се върви първо по мугленска река и после-по триградска...
|
|
|
Сря Май 29, 2013 7:30 pm |
|
|
tzezko
|
|
|
Една зима този път ми се видя най- дългото ходене в живота - четирима човека и едно куче влачихме близо 200 килограмов глиган до Тешел.
|
|
|
Чет Май 30, 2013 11:47 am |
|
|
|