ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Хижа Планински извори с първа баня

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Хижа Планински извори с първа баня
Автор Съобщение
Хижа Планински извори

Мнение Хижа Планински извори с първа баня Отговорете с цитат
10-годишен натрупан боклук и над 700 килограма отпадъци изнесоха от разкостената хижа доброволци, които чистиха близо 4 часа.
На места напластените мърсотии разкриха цели фамилни гнезда и колоннии от мишки. Труда беше къртовски, но си заслужаваше. След голямото финално помитане Тя – хижата въздъхта като след баня.
Стаи – изчистени, коридори – пометени, пътеки - обособени, плочки- извадени, почистени, сортирани....
Доброволческия отряд ( малко на брой хора, но качествени) от софиянци и местни от село Антон изкачихме маршрута с коне предоставени от Дончо Петров и Пешо Даскала, кйто бе и водач на кервана от 9 коня, които превозваха, инструменти, провизии и багаж за хижаря. С час преднина друга група от младежи – пешеходци, вече ни очакваха на хижата.
След близо двучасов конен туризъм по горски пътеки и урви, метри преди хижата ни посрещна надпис в земята: „Добре дошли” – мил жест от страна на хижаря Емил Танев. Самият той с няколко дни усърдна работа и подръчни средства вече е „сковал” и уплътнил с найлони една стая, където да преживява заедно със своята помощничка Златка. Хижата продължава на външен вид да е опоскана, но не самотна. По всичко личи, че там вече живеят добри хора за разлика от преминалото опустошително текучество псевдостопани, които й бяха причинявали само болка и разруха.
На обекта в момента има достатъчно инструменти, така че всеки преминаващ турист, може да „удари” по едно рамо за час - два, като подари своя труд в името на благородната мисия и продължаващото разчистване. Двора на хижата в момента е барикадиран от огромни купчини смет, различни отпадъци, винкели и железа. Следващата операция е боклуците да се сортират в чували, железата да се отделят и скупчат на едно място и да се подготви място за стротелна площадка. По план предстои прекопаване на канал, който ще „доведе” вода до хижата, необходима за бъдещите строителни работи. Дължината на трасето е приблизително 200 метра (полагане на тръба или маркуч). Ще се копае на 60 см дълбочина. Това са 20 човека х 10 метра труд с копач/кирка. Нищо работа за туристи - мераклии.
В следващите дни ще публикуваме поетапната дейност на екипа от специалисти, които ще ръководят строително-ремонтните дейности. Хижаря Емо, ще се яви – прекият „технически ръководител” на доброволците. Така и без да има покана и изрична инициатива обявена във фейса ще може да осигурява почасова работа на всеки който желае да помогне с труд и идеи.
Сърцата благодарност на всички, които подариха деня за размисъл на хижа „Планински извори”.
В момента спешно трабвя да измислим начин да осигурим на хижарите ток. Приемат се всякакви идеи и рационализации на тема: преобразувател на слънчева и вятърна Енергия. Не забравяйте, че всичко се качва с коне. Във всяко едно отношение трабва да сме ефективни. На първо време търсим Акумулатор – подарък ! (12 V/100 Ah), за да се захрани минимално осветление.

0888 34 70 44 Хижар – Планински извори ( 17- 17:30 ч)
0888 38 13 13 Екатерина Дончева – координатор инициативен комитет
Пон Май 13, 2013 3:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
cholla

Местожителство: планета Земя

Мнение Отговорете с цитат
БРАВО!!!
На това му казвам планинари
Следя темата с огромен интерес...
Много съжалявам, че не мога да се включа в доброто начинание.

П.С. Има ли отворена сметка към проекта?

Вто Май 14, 2013 4:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Psychosapiens

Местожителство: Пловдив

Много добре ! Скоро ще се качим да поринем.Идеята за акумулатора е идеална.Ще е добре са се направи като хижа Ехо - соларна...или направо вятърна WinkЩе е добре да има открита сметка защото тежниката е непосилно скъпа за сам човек.

Чет Май 16, 2013 4:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

На вас ви трябва силов акумулатор, а не стартов. Пишете в гугъл електроника бг. Успех в начинанието.

Пет Май 17, 2013 8:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Ето тази пловдивска фирма може да Ви помогне
http://www.ermax-bg.com/?page=projects&nid=1
Съб Май 18, 2013 12:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Andro

По време на ремонтите ще ви трябва повече мощност за ел. инструменти. За тези работи е добре да се ползва малък бензинов агрегат.

За осветлението и постоянното захранване на хижата трябва да се мисли за възобновяем източник на място.

Един източник често не е достатъчен и е добре да е подсигурен и втори, който е наличен, когато първият го няма.

Осветлението е желателно да бъде светодиодно или по-лош вариант луминисцентно с електронно запалване (не с дросели, защото загубите са по-големи) или с енергоспестяващи лампи. Другите уреди да са маломощни и малко на брой-телевизор, радио, радиостанция, друга електроника и евентуално хладилник (но май няма нужда от такъв).

Готвенето да е на газ или дърва. В бъдеще може да се направи малка газ станция, която да работи с конски фъшкии.

За тока най-сигурно е ВЕЦ, но зимата и в маловоден месец може да няма достатъчно вода. Най-просто е да се позва центробежна водна помпа с асинхронен мотор пусната наобратно. Водата върти турбината на помпата, която върти мотора в генераторен режим. За да работи мотора като генератор са нужни кондензатори паралелно на изводите му и е добре да има схема, която да включва различни кондензатори според натоварването. На хижа Македония има такава ВЕЦ направена с помпа "ВИДА" и дава монофазно захранване с мощност 1кВт. На заслон Тевно езеро в Пирин също има подобна ВЕЦ.

За фотоволтаици и ветрогенератор е нужна тягова батерия, която търпи дълбок разряд и е скъпа. Фотоволтаиците поевтиняват. Може би една система с мощност 200-500Вт ще е достатъчна да осигури осветление във всяка стая с по една светодиодна лампа от 5-10Вт и да остане повече мощност за други уреди и за общите помещения.

ВЕЦът дава монофазен или трифазен променлив ток (освен ако не е с постояннотокова машина, но това не си заслужава) и високо напрежение.

Фотоволтаиците дават постояннен ток с ниско напрежение. Ако се свържат последователно и се ползва подходящ контролер, който ги натоварва в оптимален режим може да се ползва по-високо постоянно напрежение. Повечето уреди с изключение на хладилник и пералня могат да работят и с постоянен ток и инверторът може да се спести, с което се спестяват загуби и разходи.

Може да се мисли за инсталация с напрежение 100-230В за осветление и електроника, която да работи както от източник на постоянен, така и от източник на промелив ток (източникът се превключва). Така няма да има нужда от две паралелни инсталации в стаите.

В кухнята на хижата ще има нужда от втора инсталация за променлив ток за пералня и евентуално хладилник. Хладилникът може да се захранва и с инвертор от фотоволтаиците. Но пералнята вероятно ще трябва да се пуска на бензинов агрегат или от ВЕЦ, ако той е достатъчно мощен. Всъщност някои перални могат да се захранват направо с топла вода. Тогава няма нужда да работи нагревателят и остава мощността на мотора, която е около 500Вт. Така пералнята може също да се захрани от маломощна инсталация, а водата й се подгрява в бойлер на твърдо гориво.

Инсталацията трябва да е на достатъчно кръгове, за да може да се групират, превключват и изключват някои от товарите. Това трябва да става от централно табло на удобно място. По стаите не бива да има контакти, ако мощността е ограничена. Туристите зареждат електрониката си при хижаря, който проверява дали тя може да се ползва в този момент.

Последната промяна е направена от Andro на Съб Май 18, 2013 7:16 pm; мнението е било променяно общо 6 пъти
Съб Май 18, 2013 12:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Колеги, на всички е ясно че най-ефтиния начин на електрозахранване в планината е малкия ВЕЦ Smile
Бензиновият агрегат за кратко време върши работа, но не е рентабилен когато в хижата има малко посетители...
Фотоволтаичните системи са ефективни ала са и най-скъпи като първоначална инвестиция са няколко хиляди лева Smile
То в БГ идеи всеки дава, но когато се заговори за пари никой няма.
Няма да е лошо да се създаде сдружение с нестопанска цел, което да финансира ремонта и бъдещата поддръжката на х.Планински извори.
Това сдружение би могло да открие дарителска сметка, чрез която да се събират средства и всеки който има желание да даде своята лепта.
Също така могат да се потърсят спонсори и фирми за туристическа екипировка, които да заделят процент от своите продажби .
По подобен начин са организирани нещата на х.Ехо . Там освен създаденото сдружение помагат ТУ Русе, Община Русе, магазин Стената и др. добри хора милеещи за туризма у нас.
Съб Май 18, 2013 1:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ancho_anchev

Хубава инициатива !!!
Съветите са едно, но както се пише трябват и пари. Защо не се кандидатства по Евро-програми за да се осигури финансиране за цялото строителство, преустройство, саниране и електрификация с ВЕИ ? Все ще има подходяща програма, а и идва новият програмен период, ако няма свободни средства сега.
Иначе за такова високо място фотоволтаици и ветрогенератор съвместно ще е идеалният вариант. Там ми се струва, че няма подходящи водни потоци с достатъчен пад за ВЕЦ, но може и да греша. Но вятър и слънце има, дори единият ден да е по слънчев, а др. по-ветровит ще има ток, защото ако се случи облачно време или да няма вятър само с едното, може да има проблеми, но двете със средна мощност ще са по-добър вариант.
Пишете ако трябват доброволци - общаци Laughing
Съб Май 18, 2013 2:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jobok1964

Мнение Re: Хижа Планински извори с първа баня Отговорете с цитат
Хижа Планински извори написа:
10-годишен натрупан боклук и над 700 килограма отпадъци изнесоха от разкостената хижа доброволци, които чистиха близо 4 часа.
На места напластените мърсотии разкриха цели фамилни гнезда и колоннии от мишки. Труда беше къртовски, но си заслужаваше. След голямото финално помитане Тя – хижата въздъхта като след баня.
Стаи – изчистени, коридори – пометени, пътеки - обособени, плочки- извадени, почистени, сортирани....
Доброволческия отряд ( малко на брой хора, но качествени) от софиянци и местни от село Антон изкачихме маршрута с коне предоставени от Дончо Петров и Пешо Даскала, кйто бе и водач на кервана от 9 коня, които превозваха, инструменти, провизии и багаж за хижаря. С час преднина друга група от младежи – пешеходци, вече ни очакваха на хижата.
След близо двучасов конен туризъм по горски пътеки и урви, метри преди хижата ни посрещна надпис в земята: „Добре дошли” – мил жест от страна на хижаря Емил Танев. Самият той с няколко дни усърдна работа и подръчни средства вече е „сковал” и уплътнил с найлони една стая, където да преживява заедно със своята помощничка Златка. Хижата продължава на външен вид да е опоскана, но не самотна. По всичко личи, че там вече живеят добри хора за разлика от преминалото опустошително текучество псевдостопани, които й бяха причинявали само болка и разруха.
На обекта в момента има достатъчно инструменти, така че всеки преминаващ турист, може да „удари” по едно рамо за час - два, като подари своя труд в името на благородната мисия и продължаващото разчистване. Двора на хижата в момента е барикадиран от огромни купчини смет, различни отпадъци, винкели и железа. Следващата операция е боклуците да се сортират в чували, железата да се отделят и скупчат на едно място и да се подготви място за стротелна площадка. По план предстои прекопаване на канал, който ще „доведе” вода до хижата, необходима за бъдещите строителни работи. Дължината на трасето е приблизително 200 метра (полагане на тръба или маркуч). Ще се копае на 60 см дълбочина. Това са 20 човека х 10 метра труд с копач/кирка. Нищо работа за туристи - мераклии.
В следващите дни ще публикуваме поетапната дейност на екипа от специалисти, които ще ръководят строително-ремонтните дейности. Хижаря Емо, ще се яви – прекият „технически ръководител” на доброволците. Така и без да има покана и изрична инициатива обявена във фейса ще може да осигурява почасова работа на всеки който желае да помогне с труд и идеи.
Сърцата благодарност на всички, които подариха деня за размисъл на хижа „Планински извори”.
В момента спешно трабвя да измислим начин да осигурим на хижарите ток. Приемат се всякакви идеи и рационализации на тема: преобразувател на слънчева и вятърна Енергия. Не забравяйте, че всичко се качва с коне. Във всяко едно отношение трабва да сме ефективни. На първо време търсим Акумулатор – подарък ! (12 V/100 Ah), за да се захрани минимално осветление.

0888 34 70 44 Хижар – Планински извори ( 17- 17:30 ч)
0888 38 13 13 Екатерина Дончева – координатор инициативен комитет
Г-ЖА ДОНЧЕВА ИЛИ ПРОСТО КАТЯ СТИГА С ТЕЗИ ФАРСОВЕ ОМРЪЗНА МИ ДА СИ ЧЕТА ИМЕТО В ИНТЕРЕСНИ ЗАПЛЕТЕНИ НЕЩА ПОМОЛИХ ТЕ ДА МИ КУПИШ АКУМОЛАТОР А ТИ ТЪРСИШ ДАРИТЕЛИ ДА ТИ ГО КУПЯТ СМЕШНО Е ИМАШ СРЕДСТВАТА САМА ГО КАЗА ЗАЩО СА ТИ ДАРИТЕЛИТЕ ЗАЩО НЕКАЖЕШ НА ХОРАТА КАК БЯХМЕ ИЗЛЪГАНИ И ПОДВЕДЕНИ ОТ ТЕБ ДА БЯХМЕ ГОРЕ МИЛИ ХОРА НА СИ ТРЪГНАХМЕ НЕИСКАМЕ ДА УЧАСВАМЕ В НЕЧИСТИ НЕЩА СРАМУВАМ СЕ ЧЕ СЪМ УЧЕН ДА ОБИЧАМ ПЛАНИНАТА ДА Я РАЗКРАСЯВАМ НО И НЕ ДА МОЛЯ ОТНЕСОХ В Х ПЛАНИНСКИУ ИЗВОРИ МОИ НЕЩА ЗАЩОТО ПОМИСЛИХ ЧЕ ЩЕ СА НУЖНИ НО ПОСЛЕДСТВИЕ ТИ САМАТА МИ РАЗКРИ ИСТИНАТА ХОРА АЗ СЪМ ЕМО ТАНЕВ ХИЖАРА КОИТО БЕ НАЕТ ОТ ДОНЧЕВА ЗА ДА ВИ НАКАРАМ ДА СЕ БРЪКНЕТЕ В ДЖОБА НЕ ВЯРВАЙ ТЕ НА НИЩО ТЕЗИ ХОРА МЕ ИЗПОЛЗВАХА НЕ ПО ПОРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ОБЕЩАНИЯТА ИМ БЯХА РЕАЛНИ КОГАТО ГИ ОБСЪДИХМЕ В ОФИСА НА ДОНЧЕВА И ТАМ ОСТАНАХА ДА АМА НЕ НИЕ НЕ СМЕ АБОРИГЕНИ КАКТО ТЕ СИ ПОМИСЛИХА ОПИТАХА СЕ ДОРИ ДА НИ ПЛАШАТ СИЛОВО И ЗАЩО НЕТРЯБВАШЕ ДА КАЧВАМЕ СНИМКИ В ФЕИСА ПИТАМ ТЕ КАТЯ ЗА ДА НЕ ВИДЯТ ХОРАТА ИСТИНАТА ЛИ ДА БЯХТЕ ГОРЕ ПОМАГАХ ТЕ НИ НО НЕ ВИЕ ИЗХВЪРЛИХТЕ БОКЛУКА А НИЕ ХИЖАРИТЕ ВИ ПОЧИСТВАНЕТО НА НЯКОЛКО СТАЙ НЕЕ САМО ВАШЕ ДЕЛО ЗАБРАВИХТЕ ЧЕ БЯХМЕ ОСТАВЕНИ ГОРЕ НА ПРОИЗВОЛА НА ВРЕМЕТО И ТО СЕ СМЕЛИ НАД НАС РАБОТИЛ СЪМ ЗА МНОГО БАРОВЦИ НО ТЕ СА МЕ УВАЖАВАЛИ И НИКОГА НЕ СА МЕ ПРЕНАБРЕГВАЛИ СМЯТАТЕ ЧЕ КАТО НИ ХВЪЛИХТЕ ХРАНА И ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ ГОРЕ ЩЕ НИ ЗАЛЪЖЕТЕ ГЛАДА И ФИНАНСОВИТЕ НУЖДИ ТАКА ЛИ СЕГА СЕ КРИЕТЕ ДОРИ НЕИСКАШ ДА СЕ ОБАДИШ И ДА ПОПИТАШ КАК МИ Е РЪКАТА ДА ПОСТРАДАХ ЗАЩОТО ВЯРВАМ В ДОБРОТО СРЕМУВАМ СЕ ЧЕ ПОЗВОЛИХ ДА БЪДА ИЗПОЛЗВАН НО НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ ДА ЧЕРНЯТ ИМЕТО МИ ПО ОБЕКТИ КОГАТО НЕ СЪМ ТАМ БАГАЖА НИ Е ОЩЕ ГОРЕ И ВИЕ НЕИСКАТЕ ДА НИ ГО ВЪРНЕТЕ НИКАДЕ НЕ СЕ РАЗБРАХМЕ ЧЕ ЩЕ НИ ЗАДЪРЖАТЕ БАГАЖА ТОВА СА ЛИЧНИТЕ НИ ВЕЩИ И ИСТРУМЕНТИ 2 ЧУВАЛА ИМАШ МИ АДРЕСА СВАЛИ ГИ КАТЯ ВЯРВАХ ТИ ИМАШ МИ АДРЕСА ИЗПРАТИ МИ ГИ ПО ЕКОНТА ТИ МИ ОТНЕ ЗАПЛАТАТА И НА ЖЕНАТА С МЕН ДАНО ИМАШ 10ЛВ ДА ГИ ИЗПРАТИШ ЩЕ ТИ ГИ ВЪЗТАНОВЯ ЛИЧНО НЕ МЕ ПРЕХВЪЛЯЙ НА ДОНЧО ПЕТРОВ ТОИ Е ТВОЙ ПАРТЬОР ТИ МЕ ОТВЕДЕ НА ТАЗИ ХИЖА НЕ ТИ ЛИ Е МАЛКО НЕУДОБНО И НА СЛЕДВАЩИЯ ХИЖАР ОБЕЩАВАЙ РЕАЛНИ НЕЩА НИКОЙ НЯМА ДА ТИ СЕ ДОВЕРИ ОЧАКВАМ ДА СИ КОРЕКНА КЪМ НАС И ДА НИ ВЪЗТАНОВИШ БАГАЖА ЗА ДА НЕ СТИГАМЕ ДА ИСКАМЕ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА НИЕ НЕ ОТКРАДНАХ МЕ НИЩО ОТ ХИЖАТА ПРИБРАХМЕ ГО И ГО ЗАКЛЮЧИХМЕ С НАШИ КАТИНАРИ И КАКВО ДА ВЗЕМЕМ ОТ ТАМ 2 ЧУВАЛА ТУРИСТИЧЕСКИ И ЕДНА ГАЗОВА БОТИЛКА ЛИ 1 ЛОПАТА И 1 КИРКА ТОВА Е ВАШИЯ ИНВЕНТАР КОИТО НИ ЗАЧИСЛИХТЕ ГОРЕ САМОЧЕ ОСТАНА МНОГО НАШИ НЕЩА КОИТО ЯВНО ЩЕ СЕ РАЗЗИГРАВАТ НА ТРЪГ ЗА ДА ПЛАТЯТ ПЛАНИНАРИТЕ ЗА НАШИТЕ ВЕЩИ ЯВНО СМЕШНО Е НАЛИ ХОРАТА ЯВНО ИМ ОМРЪЗНА ОТ ТОВА СМЯТАМ ДА СПРА И ДА ТЕ ИЗЧАКАМ ВЯРВАМ ЧЕ СИ КОРЕКНА И ТОЧНА КЪМ АБОРИГЕНИТЕ ЕМО И ЗЛАТИ 1-ВИТЕ ЖИХАРИ СТЪПИЛИ НА НЕОБЕТОВЕНАТА ЗЕМЯ И КОИТО ОТ СЪРЦЕ ПРОМЕНИХА Х ПЛАНИНСКИ ИЗВОРИ ПЛАНИНАРИ И ТУРИСТИ БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ В ДЕЙСТВИЯТА СИ ДА НЕ ВИ Е ЯД ПОСЛЕ И ВАС ПОМАГАЙ ТЕ НО СРЕЩУ КАСОВА БЕЛЕЖКА ХОРАТА ЩЕ ШЕ АКУМОЛАТОР ДА МИ КУПЯТ И ДА МИ ГО ДОНЕСАТ А СЕ ОКАЗА ЧЕ ПРОЧЕТОХ ЧЕ ТЪРСЯТ СПОНСОРИ ДА ИМ ГО КУПЯТ ВЕЧЕ НЕЗНАЯ КАЗАХА ЧЕ ИМАЛИ МНОГО ПАРИ А ТЪРСЯТ НЯКОИ ДА ИМ НАПРАВИ БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЕ СА ГЛУПАВИ ЯВНО АЗ ВЯРВАМ ЧЕ Х ПЛАНИНСКИ ИЗВОРИ ЩЕ Я ИМА И СЛЕД НАС НО РЕАЛЕН КАПИТАН ЩЕ Я СТОПАНИСВА АЗ СЪМ ХИЖАР И ТАКЪВ ЩЕ СИ ОСТАНА АКО НЯКОИ ПОИСКА МОЖЕ ДА СЕ СВЪРЖЕ С МЕН ЗА ДА МУ РАЗКАЖА СТРАХУВИТИ НЕЩА ЗА ПЛАНИНАТА ИЗКАЗВАМ БЛАГОДАРНОСТТА СИ ДОКАТО БЯХ ГОРЕ НА ЖЕНАТА КОЯТО БЕ С КАТЯ НА ПОЧИСТВАНЕТО НА ДВЕТЕ ДЕЦА КОИТО ДОИДОХА НА 11 МАЙ ПРИ НАС НА ВЪРХА И НИ ПОМОГНАХА НА МЕСНИЯ УЧИТЕЛ КОИТО ПОКАЗА ИЗВОРА И ДАДЕ АКЪЛ КАК ДА СЕ ДОКАРА ВОДАТА ДО ХИЖАТА НА КОНЯРЯ И ДРУГИЯ МЕСТЕН ЧОВЕК КОИТО НАПРАВИХА ЧУДО ДА ИЗХВЪЛЯТ СНЕГА ОТ ХИЖАТА ДРГИТЕ БЯХА СНИМАЧИ И ШЕФОВЕ НЕКА ДА НЕ РАЗКАЗВАТ НЕБИВАЛИЦИ ТУК И В ФЕИСА МЕЧКИ НЯМА ТАМ И НЕ СПАТ ОЩЕ И СИ ОПРАВЕТЕ ПАТЕКАТА ОБРАСЛАЕ НЯМА ПЪТЕВОДИТЕ ЛИ МАРКИРОВКАТЕ Е РАЗРЕДЕНА УСЛОВИЯ НА ХИЖАТА НЯМА ИМА 2 СТАЙ КОИТО ОПИТАХ ДА СКЪЛАПА ЗА ПРЕСПИВАНЕ В КРАЕН СЛУЧЕИ НА ТУРИСТИ В БЕЗИСХОДИЦА С МОИ ЧЕРШАФИ ИДЮШЕЗИ ОТ КОНЯРА БИВШИТЕ НИ РАБОТОДАТЕЛИ ТЪРСЯТ СПОНСОРИ ТЕЛ МИ Е НЕВАЛИДЕН ПОМЕСТВАТ ГО БЕЗ МОЕ ПОЗВОЛЕНИЕ АЗ СЕ ЛЕКУВАМ В БОЛНИЦА ЗДРАВЕТО МИ Е ВЛОШЕНО ОТ НАЙВНАТА МИ ВЯРА
Съб Май 25, 2013 3:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
cholla

Местожителство: планета Земя

Surprised Surprised Незнам какво става тука и какво е това, но със сигурност мога да кажа: Хубава работа, ама българска!

Съб Май 25, 2013 4:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
trix

Ако искате, ще ви направя втората баня безплатно, за да има с кого да си говоря, защото другарията ме отряза тотално отвсякъде. Само намерете кой да ви купи плочките. Инструменти си имам.

Сря Юни 19, 2013 9:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.