ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Ком - Емине лято 2013
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 33, 34, 35  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Предишната тема
Следващата тема
Ком - Емине лято 2013
Автор Съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Наредбата за провеждане на Националния туристически поход “КОМ – ЕМИНЕ-2013” от БФТ:

http://bftourism.net/Nar_Kom_Emine_13.pdf

Сря Май 08, 2013 7:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli

Местожителство: Сливен

Mariana1000 написа:
Наредбата за провеждане на Националния туристически поход “КОМ – ЕМИНЕ-2013” от БФТ:

http://bftourism.net/Nar_Kom_Emine_13.pdf

Ле-леееееее
тия вече и хижите объркаха:
9 ден / неделя / - 28.07.13 – х. Тъжа – х.Бузлуджа-стара / х.Узана/ /б/ - 10 часа
10 ден / понеделник / - 29.07.13 – х.Бузлуджа–стара /х.Узана/ – х. Грамадлива /б/ - 11 часа

Всъщност изглежда да е алтернатива Узана или Бузлуджа???? Странно, далечко са една от друга....
Ами хотела на Шипка? Бивак в района? Хижа Теменуга???
За колко ли часа се стига от Узана до Грамадлива???
Сря Май 08, 2013 8:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
redpill

Местожителство: Варна

mikesli написа:

Е, нали затова организаторите изрично са написали всеки участник да си носи електрическо фенерче! Idea Very Happy

Сря Май 08, 2013 8:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
joy_boy

redpill написа:
mikesli написа:

Е, нали затова организаторите изрично са написали всеки участник да си носи електрическо фенерче! Idea Very Happy

може да са планирали изложба Склуптури от светлина и сенки Laughing
Сря Май 08, 2013 8:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
recaro

Здравейте приятели,
привет на всички вас намиращи се на стартовата линия на националния поход посветен на 60
годишнината от провеждането на първия организиран поход “Ком-Емине”, 137 години от Априлското въстание и
118-та годишнина на организираното туристическо движение в България и тем подобни. Е моята цел е доста по-скромна, но и аз това лято ще съм по пътеката, вслушвайки се в думите на Мариана, кога ако не сега?
Пристигам началото на юни и желанието ми е да тръгна около средата на юни ако времето го позволява. Похода ще посветя на заздравяване връзката ми с природата затова ще съм с палатката и trangia-та. Предварителни етапи нямам, ще се съобразявам с времето, от личен опит това е разумния вариант. Като казах опит, до сега многодневни преходи съм правил в Рила, Пирин и Алпите, многото на брой езера по тези места осигуряват вода през цялото лято.
Палатката е двуместна, двуслойна, двувходова, авиационнен алуминий, малко повече от 2кг (Made in China).
Нещо като Витоша - Верила - Рилски езера - Мальовица смятам да направя като подготовка преди това.
Пишете как сте с времето и ако някой иска да участва! Аз си писах 3 месеца отпуск в докладната, като минат ще му мисля дали още ще имам работа или нова ще си търся. Наслука!
Чет Май 09, 2013 12:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

Лелеее, какви хора сте вие? Ето затова ще работите всяка година около Байряка Wink
А защо в плана им като алтернатива е Узана? Защото миналата година алтернативата на Бузлуджа е била Шипка, нооооо... горките туристи не са могли да се преборят с извънземните празнуващи годишнината от кацането на летящата чиния и се наложило да спят на Узана.
И въпреки, че закъснявали с плана, все пак са пристигнали два дни по-рано, т.е. нещо като Завръщане в бъдещето. Значи въпреки изгубената битка с червените човечета, все пак са откраднали някаква технология.
Сигурна съм, че от Узана са отпътували така:

А сега сериозно - аз писах на БФТ, че Върбиш - Риш е изчистен и маркиран Smile
Вече те да си решават дали ще минават. Ще бъде хубаво, ако го направят - да се утъпчат по-добре пътеките, особено ако са две групи, както пише, че може да стане.
Ако пък не искат - здраве да е, за нас ще остане славата, че сме минали оттам, а и бъдещите ком-еминейци ще изживяват едно хубаво приключение Wink

recaro написа:
Е моята цел е доста по-скромна, но и аз това лято ще съм по пътеката, вслушвайки се в думите на Мариана, кога ако не сега?

Недей така бе човек, сега ще те мисля цяло лято Wink
Сигурна съм, че си го чел това многократно, но и аз да ти го напиша - средата на юни е твърде рано за Ком - Емине, освен ако не е някакво много сухо и бездъждовно начало на лятото. Дано имаш късмет!
И не забравяй кантара преди да тръгнеш, че тези две кила само палатка ме плашат! Wink

Чет Май 09, 2013 12:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Mariana1000 написа:
recaro написа:
Е моята цел е доста по-скромна, но и аз това лято ще съм по пътеката, вслушвайки се в думите на Мариана, кога ако не сега?

...Сигурна съм, че си го чел това многократно, но и аз да ти го напиша - средата на юни е твърде рано за Ком - Емине, освен ако не е някакво много сухо и бездъждовно начало на лятото. Дано имаш късмет...

Права си, Юни е рано, но времето си е на "късмет".
При първото ми минаване през 1987 г. тръгнахме на 13 Юни. Имаше много слаби превалявания, които не мога да ги приема за дъжд. На изкачването от гара Лакатник обявиха, че в гр. Русе е измерена температура 39 градуса. А една възрастна женица ни посъветва до морето да отидем с влакчето, че ще пукнем.
Само един ден в хотел-ресторант Табите не можахме да си покажем носовете пред хижата, в продължение на 36 часа.
Е, то какво пък, през 2011 г. тръгнах на 29 Юли и в хижа Узана пак почивах 36 часа.
Късмет

Балкана символ на цял полуостров
Чет Май 09, 2013 1:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli

Местожителство: Сливен

Аз мисля, че времето е преди всичко на късмет. 2012 на Ком-Емине не сме вадили дъждобраните. Любо с колелото се измокри сериозно поне 2 пъти. С него движихме заедно от Тръстена до Бузлуджа. Значи е въпрос на няколко часа да те нацели или не Very Happy Very Happy Very Happy. Руми и Тодор бяха малко преди нас, а са имали дъждовен ден на Добрила. С Тито тръгнахме заедно - и той си постоя един ден в Котел.... Всъщност малко ни понаваля последният ден Козичино-Емине, но ни беше по-добре от това. Ако не е проблем отпуска и групата, може да се тръгне сега - влажно и зелено е, снегът по високото се стопи... Пропускате само къпините и боровинките ...
Чет Май 09, 2013 2:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
planinar

Мнение Паднали дървета около Котел Отговорете с цитат
По празниците се завъртях в района. Искам да предупредя, че в района на вр. Разбойна е тотален погром от паднали дървета по пътя. По преценка на око, това ни забави поне с 1 час. Дано ги разчистят докато почне активния сезон.

Положението беше малко по-добро след Котел, но и там сред чешмата с табелката за четата на Раковски видяхме доста зор.
Вто Май 14, 2013 10:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Мнение Re: Паднали дървета около Котел Отговорете с цитат
planinar написа:
По празниците се завъртях в района. Искам да предупредя, че в района на вр. Разбойна е тотален погром от паднали дървета по пътя. По преценка на око, това ни забави поне с 1 час. Дано ги разчистят докато почне активния сезон.
Положението беше малко по-добро след Котел, но и там сред чешмата с табелката за четата на Раковски видяхме доста зор.

Поздравявам ви с хубавия поход. От сниките и обясненията получих доста нова информация.
Доколкото разбрах, не сте минали по пътя от с. Кипилово до Котел, а през вр.Разбойна(с малко подсичане разбира се). Тя пътеката още преди две години ми изкара душата, с тях паднали дървета. Разбрах, че не е почистено.
Разбрах и друго - На думата "Разбойна" ударението било на първата буква "а", винаги изговарях на буквата "о".

Вто Май 14, 2013 10:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
aneliq

Аз имам още един въпрос за хората минавали по маршрута. Какви обувки са най-подходящи? Smile

“Твърде много хора прекарват твърде много време, опитвайки се да усъвършенстват нещо преди наистина да са го започнали. Вместо да чакаш постигането на съвършенство, започни с това което имаш и поправяй в движение.“

Пол Арден
Вто Май 14, 2013 10:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tito

Хм, интересно, миналата година хем по тъмно минах от там (до засл. Набожното дърво), но тук-там да имаше някой повален бор и то само в началото като се почне изкачването към Разбойна. Иначе след Котел частта от пътеката обща с пътя на четата на Раковски наподобяваше донякъде ситуацията около Байряка, но е сравнително къс участък и дърветата бяха предимно по-големи буки.

А за обувките - леки, удобни и най-важното сухи, което най-лесно се постига ако са два чифта.

Вто Май 14, 2013 10:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
planinar

Tito написа:
Хм, интересно, миналата година хем по тъмно минах от там (до засл. Набожното дърво), но тук-там да имаше някой повален бор и то само в началото като се почне изкачването към Разбойна. Иначе след Котел частта от пътеката обща с пътя на четата на Раковски наподобяваше донякъде ситуацията около Байряка, но е сравнително къс участък и дърветата бяха предимно по-големи буки.

А за обувките - леки, удобни и най-важното сухи, което най-лесно се постига ако са два чифта.

Тито, ние се движихме по твоя трак (Благодаря!) и думите ти затвърждават убеждението ми, че дърветата (огромни букове) са паднали тази зима.

Честно казано, ситуацията с участъка около пътя на четата на Раковски беше песен сравнено с това около Разбойна.

Относно обувките: единия чифт задължително сандали – съхнат лесно и поддържат крака сух. За равните участъци сандалът е незаменим.
Вто Май 14, 2013 11:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
boris_borisov

[quote="planinar"]
Tito написа:
... За равните участъци сандалът е незаменим.

А, що пък да е само за равните? Laughing Laughing Laughing
Сря Май 15, 2013 1:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

[quote="boris_borisov"]
planinar написа:
Tito написа:
... За равните участъци сандалът е незаменим.

А, що пък да е само за равните? Laughing Laughing Laughing

Никога на планина не съм ходил със сандали. Но, ако тръгна през 2013 г. ще бъда с маратонки и сандали.
Много ви моля, кажете с какви сандали?

Сря Май 15, 2013 1:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 33, 34, 35  Следваща
Страница 10 от 35

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.