Здравейте, планирам в близко бъдеще да направя еднодневен преход из северната част на Понор планина, тръгвайки от Петрохан, през Куклите до Зимевица.
За целта ми трябва нещо, което да ме отведе до Петрохан, откъдето да тръгна в достатъчно разумно време предиобед - така, че да имам поне 8 часа на разположение за 26-те километра път, които ме чакат. Тъй като последният автобус от Зимевица за Своге е в 18.30 часа, трябва да съм на Петрохан около 10.00 часа.
Помагайте, никъде не мога да открия читава актуална информация за какъвто и да е транспорт през прохода (зная, че е затворен за автобуси над 3.5 тона, но няма ли микробуси/маршрутки и ако да - какво им е разписанието???).
Предварително благодаря и Весели празници на всички!
Съб Май 04, 2013 9:55 pm
Pagane
Бре, бре, нещата май са страшни. Официалната информация от Централна автогара гласи, че има един автобус за берковица в 11:00 часа, който е на Петрохан около 12:30, т. е. твърде късно за моите планове.
Мисълта ми беше дали някой няма "по-така" информация за автобуси/микробуси, които тръгват от по-криминални места и за които информация в нета няма.
Ама така като гледам ...
Вто Май 07, 2013 12:25 pm
maneco
Регистриран на: 14 Окт 2010 Мнения: 111 Местожителство: София, Берковица
Принципно има някакви автомобили от Берковица, който пътуват по заявка на телефона, но нямам информация за телефони и т.н. Мога да ти кажа само, че стопа е доста вървежен и в двете посоки, и обикновено винаги съм стигал преди автобуса в крайната точка, хората са готини!!!
Вто Май 07, 2013 3:16 pm
Mariana1000
Според жената от туристическия информационен център в Берковица има коли, които всяка сутрин след осем и половина спират срещу централна автогара в посока хотел Принцес (тя каза където продаваха дюнери) и карат хора на цената на автобусния билет. Става въпрос за делнични дни, за събота и неделя не можа да ми каже дали има. Стори ми се много странно това нещо, но тя ме увери, че със сигурност ги има.
Rincewind, ако имаш време разходи се до там и се огледай, може да се уговориш предварително с някой да те закара
Чела съм по пътеписи, че тръгват от автогара Север някакви автобуси, но сигурно вече отдавна не вървят, доста автобуси изчезнаха в последните години.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Вто Май 07, 2013 3:31 pm
Rincewind
Благодаря ви ... Чудесно е това за полулегалния транспорт от Берковица (гледай ти на какви неща се радваме вече ), но и дотам преди 10:30-11:00 часа няма как да се добереш, така че е все едно дали ще тръгна от София в 11:00 или в Берковица в 11:00.
Май ще трябва да изкопча отнейде и втори ден - къде обед в Петрохан, марш на скок до Комовете за уплътняване на следобеда, спане в хижата на Петрохан, и след това цяяяяяял ден за Голем Понор.
Ха да видим.
ПП. То хора много, които могат да ме метнат от София до Петрохан, ама някак си не ми се иска да ги гърбя да стават в 5 сутринта, за да ми уйдисват на акъла.
ППП. Стопът не е вариант, тъй като няма да съм сам, а може и да сме повече от двама, така че шансовете за стоп намаляват драстично.
...Чела съм по пътеписи, че тръгват от автогара Север някакви автобуси, но сигурно вече отдавна не вървят, доста автобуси изчезнаха в последните години.
През Юли 2011 г. при тръгване на Ком Емине, четох в интернета, че от Гара Север има автобуси към Петрохан. Слязох от влака и се оказа, че няма такива.
В 8,00 часа хванах автобус от Централна автогара, но не помня за къде беше. Мисля, че беше за Монтана.
Преди 10,00 часа бях на Петрохан.
Meco puh,
за съжаление тези ранни автобуси от централна автогара за Монтана вече не минават през Петрохан, а през Витиня-Ботевград, тъй като Петрохан е затворен за МПС-та над 3.5 тона. Останала е само една фирма с микробуси, за която има информация, и именно тя тръгва от централна автогара в 11:00. Тя няма по-ранни курсове. Нищо друго не може да се открие в "публичното пространство".
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети