ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Да разчистим Върбиш - Риш ?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 21, 22, 23  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Доброволчески дейности Предишната тема
Следващата тема
Да разчистим Върбиш - Риш ?
Автор Съобщение
joy_boy

Мнение Отговорете с цитат
аз ще пратя повечето на Митака, той да ги мисли Laughing
Пон Апр 15, 2013 10:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Може и с брадвичка вместо чук.
Пон Апр 15, 2013 10:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

stefan_iliev38 написа:
...Мечо Пух имаше идея да се премаркира този по-пряк участък в полза на туристите, които не са зависими от нощувка на Върбишкия проход, а гонят бързина. ...

Не съм се отказал, но това не може да стане сега. Затова трябва кола, с която да се отиде до предела на прохода. Ако има желаещи и една кола, можем след разчистването да отидем и там. Ако не можем сега, по-късно, през Май ще го направя. Това лято ако тръгна на Ком Емине, нямам никакво намерение да сляза на хижа Върбишки проход, а ще сляза по река Елешница на горското. Ноща ще прекарам на ГС Елешница, за да си скъся пътя на следващия ден до Ришки проход.
Готов съм за тръгването. Направих около 40 маркировачни табели с размери 9x10 см. Боядисах ги с бяла боя, днес ще им сложа в средата червена боя - 3 см. широка. Лошото е, че от четвъртък дават дъжд до събота. Ако отидем, при дъжд не можем да маркираме с боя.

http://sinoptik.bg/vurbitsa-bulgaria-100725649/10-days

Балкана символ на цял полуостров
Вто Апр 16, 2013 9:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joy_boy

като стана въпрос за това, каква според вас трябва да е честотата/гъстотата/ на маркировката? като се има предвид, че там на места си има маркировка.. а ако успеем да разчистим пътя примерно, където няма разклонения не е нужно да са през 20 метра.
мечо ще направи 40, днес пратих 90 на митака и в мен останаха 40. имам още спрей, да кажа на моя човек да ми донесе още материал и да направя още ако е нужно.. много е занимателно да изрязваш квадратчета докато си пиеш водката вечер Smile
Вто Апр 16, 2013 10:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

joy_boy написа:
като стана въпрос за това, каква според вас трябва да е честотата/гъстотата/ на маркировката? като се има предвид, че там на места си има маркировка.. а ако успеем да разчистим пътя примерно, където няма разклонения не е нужно да са през 20 метра.
мечо ще направи 40, днес пратих 90 на митака и в мен останаха 40. имам още спрей, да кажа на моя човек да ми донесе още материал и да направя още ако е нужно.. много е занимателно да изрязваш квадратчета докато си пиеш водката вечер Smile

Taм, където няма разклонения ще ги направим по-рядко разбира се.
На мен ще ми трябват 4 стрелки, за маркиране на пряката пътека от долния край на Сухото дере.
Имам малка брадвичка за забиване на пирони по табелите.

Вто Апр 16, 2013 12:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli

Местожителство: Сливен

meco puh написа:
stefan_iliev38 написа:
...Мечо Пух имаше идея да се премаркира този по-пряк участък в полза на туристите, които не са зависими от нощувка на Върбишкия проход, а гонят бързина. ...

........
Това лято ако тръгна на Ком Емине, нямам никакво намерение да сляза на хижа Върбишки проход, а ще сляза по река Елешница на горското. Ноща ще прекарам на ГС Елешница, за да си скъся пътя на следващия ден до Ришки проход.
....... ...

Като чета това, оставам с впечатление, че през вр. Каракус е по-пряко. Това не е така. И двата варианта за преминаване от Цигански гроб до г.с. Елешница са около 21 км. По билото има повече изкачвания и слизания, което ще увеличи времето за преминаване. Старата неясна маркировка и неползваните с години пътеки може драстично да увеличат това време. Въпреки всичко това, аз съм на мнение че трябва да се върви по билото. Това е вероюто на Ком-Емине!!! Слизането по долината на р.Елешница също е компромис. Very Happy
Вто Апр 16, 2013 12:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

mikesli написа:
... Старата неясна маркировка и неползваните с години пътеки може драстично да увеличат това време. Въпреки всичко това, аз съм на мнение че трябва да се върви по билото. Това е вероюто на Ком-Емине!!! Слизането по долината на р.Елешница също е компромис. Very Happy

Като мина да видя, ще кажа къде е по-добре.
А колко върхове сме подсекли до р. Елешница? Нека още един "компромис". Кой може да каже, аз не допуснах компромис? Не е ли компромис слизането по р. Герила?

Вто Апр 16, 2013 1:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko

Местожителство: софия

Мнение единна концепция? Отговорете с цитат
Ей, хора,
Имаме ли единодушие най- после къде ще мине прочистеното и маркирано трасе? Да не се получи после да има повече от една пътека по маршрута. Едни тръгваме от изток , други от запад, а дали ще се срещнем, да не се разминем?...
Вземете, моля, важни мерки и теглилки и да има яснота. Иначе отварям компаса, `щото като един индианец все още не разбирам от ГПС, и паля резачката в посока запад, докато ми стигне бензина.

Последната промяна е направена от tzezko на Вто Апр 16, 2013 3:34 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Апр 16, 2013 1:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joy_boy

meco puh написа:

На мен ще ми трябват 4 стрелки, за маркиране на пряката пътека от долния край на Сухото дере.
Имам малка брадвичка за забиване на пирони по табелите.

ще пръсна още няколко стрелки тип С7 и ще ги донеса в събота
Вто Апр 16, 2013 2:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli

Мнение Re: единна концепция? Отговорете с цитат
tzezko написа:
Ей, хора,
Имаме ли единодушие най- после къде ще мине прочистеното и маркирано трасе? Да не се получи после да има повече от една пътека по маршрута. Едни тръгваме от изток , други от запад, адали ще се срещнем, да не се разминем?...
Вземете, моля, важни мерки и теглилки и да има яснота. Иначе отварям компаса, `щото като един индианец все още не разбирам от ГПС, и паля резачката в посока запад, докато ми стигне бензина.

Sorry, не е тук мястото за тези коментари. Става дума за участък преди Върбишки проход, който не е предмет на текущата тема. Връзката с текущата тема е м. Голямата нива. Оказва се, че и до няе има 2 пътеки ......
Вто Апр 16, 2013 2:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joy_boy

Айде стягайте брадви и триони, че компанията яко е тръгнала да разчиства и до събота за нас няма да остане Smile
Цецо с приятели и Мечо, Яница, Стефан, Живко - вече си пият ракията някъде по разчистената пътека и утре щели да щурмуват Байряка Smile. До колкото разбрах джипката се е качила на билото, но не е стигнала до чешмата, инак настроението изглеждаше повишено. Да им пожелаем успех, та като идем в събота само "да режем лентички" Very Happy
Чет Апр 18, 2013 9:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli

Мнение Earth Google карта Отговорете с цитат
Върху екран от Earth Google нанесох нещата, което зная към момента. Следващата седмица ще има по-детайлна информация.

Пет Апр 19, 2013 11:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Пътеката от Водата в посока Голям Дебелец е чиста (като булевард е Smile) от вчера. Днес ако продължат с това темпо като вчера ще разчистят от Водата към Байряка най - трудната част, а може и повече. Днес може малко по - бавно да разчистват, з-то има вариант и да маркират едновременно с това, но не знам какво ще решат.
Аз се върнах вчера вечерта.
Имам малко снимки, но никакво време, така че по нататък ще ги кача.
Пет Апр 19, 2013 11:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

Напредваме и с разчистването, и с яденето и пиенето. Wink
Има достатъчно от всичко, така че идвайте Smile

Пет Апр 19, 2013 9:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

Днес разчистихме дърветата до билото и маркирахме на връщане Smile

Съб Апр 20, 2013 8:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Доброволчески дейности Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 21, 22, 23  Следваща
Страница 13 от 23

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.