ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
хижа Тъжа и Кадемлийското пръскало

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
хижа Тъжа и Кадемлийското пръскало
Автор Съобщение
BAKHER

Мнение хижа Тъжа и Кадемлийското пръскало Отговорете с цитат
Ранната пролет е наистина подходящ сезона за разходка до някой водопад. В почивните дни успяхме да посетим Кадемлийското пръскало, като се качихме от кв.Острец през Русалийския проход, Табите и до х.Тъжа. Покрай хижата имаше огромни лилави полета от пролетни минзухари, а на заден план се виждаше заснежен масива Триглав. Денят беше хубав и пълноценен.
Вечерта в хижата имаше доста хора (хижарят Чочо имаше рожден ден). И колкото и да бяха изморени някои от групата присъствието на гайди и танци покрай тях направи вечерта интересна.
Още през нощта започна да вали, а на сутринта имаше и мъгла.
След като закусихме, въпреки лошото време, направихме опит да качим Марагидик, но мъглата не се вдигна, а дъжда мокреше все повече и решихме че най-добре е да хващаме директно обратния път към Априлци. През цялото време ни валеше и събрахме доста кал, но си направихме хубава разходка.

http://bakher.snimka.bg/mountain/hija-t-ja-i-kademliyiskoto-pr-skalo.744741.30147287
Чет Апр 11, 2013 8:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loudidd

Мнение Отговорете с цитат
Започна минзухареното време Smile

Може ли актуален телефон на хижаря, ако имате?
Чет Апр 11, 2013 8:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
BAKHER

х.Тъжа
тел.: 082/51 90 02
моб.: 0878 886 081
Чет Апр 11, 2013 9:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loudidd

BAKHER написа:
х.Тъжа
тел.: 082/51 90 02
моб.: 0878 886 081

Благодаря!
Чет Апр 11, 2013 10:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Леле, как успяхте да преминете безаварийно покрай толкова много минзухари. Като настъпя някой и ми става тъжно и съвестно. Sad
Пет Апр 12, 2013 4:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Страхотна, прекрасна градина! Ако реша да си засадя, не вярвам да поникнат така.

Балкана символ на цял полуостров
Пет Апр 12, 2013 4:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тош77

страхотно, другата събота съм там
Съб Апр 13, 2013 3:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Планинец

Местожителство: Пловдив

И аз мисля да мина по този маршрут Острец-х.Тъжа-(нещо из района)-и покрай Кадемлийското пръскало до с.Тъжа. Сега проучвам подробностите, но най-вече ме интересуват две неща:
1. В Априлци има ли вече таксита, че ми трябва транспорт до Христова стружна
2. Има ли проблем в момента да се мине по пътеката от Христова стружна през Русалийския проход до х.Тъжа (предполагам че няма сняг, но да попитам все пак)?
Нед Окт 05, 2014 10:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
packo packov

Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100

Мнение до Планинец Отговорете с цитат
Таксита в Острец не ззнам да има, ама влизаш в кръчмата под върбата, (до читалището, на площада), пиеш едно кафееда бира и питаш за някой местен да те мете до края на асфата за някой лев. До Мънковата чешма. От там, нагоре... сняг не вярвам да има още, би трябвало да се е стопил, но не съм си ходил от седмица, тогаз имаше горе. Аз в петък паля за Карлово - х. Хубавец, събота Купена, з. Ботев, неделя вр. Ботев, х. Рай, Калофер и обратно в Мордор. Успех тебе! Smile

Нед Окт 05, 2014 11:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Планинец

Мнение Re: до Планинец Отговорете с цитат
packo packov написа:
Таксита в Острец не ззнам да има, ама влизаш в кръчмата под върбата, (до читалището, на площада), пиеш едно кафееда бира и питаш за някой местен да те мете до края на асфата за някой лев. До Мънковата чешма. От там, нагоре... сняг не вярвам да има още, би трябвало да се е стопил, но не съм си ходил от седмица, тогаз имаше горе. Аз в петък паля за Карлово - х. Хубавец, събота Купена, з. Ботев, неделя вр. Ботев, х. Рай, Калофер и обратно в Мордор. Успех тебе! Smile

За такситата гледах това, но не знам дали е актуално:

http://apriltsi.org/index.php?page=firms&firm_id=4

А за снега питах дотолкова, доколкото дали е лавиноопасен, като минавам прохода.

Благодаря много!!!

ПП Това "кръчмата под върбата, (до читалището, на площада)", предполагам става дума за кв.Острец, нали?

Последната промяна е направена от Планинец на Нед Окт 05, 2014 11:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Окт 05, 2014 11:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kibik

1. таксита няма. Паржо го играе такси, но той "оперира" в Ново село. Предполагам цената, която ти каже за да те закара до Христова Стружна няма да ти хареса. Послушай съвета на Пацко, заведението под върбата се намира в центъра на Острец, вляво от читалището. Там със сигурност ще намериш някой да те метне до края на асвалта, защото до стружната е доста разбит пътя.

2. сняг няма
Нед Окт 05, 2014 11:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Планинец

kibik написа:
1. таксита няма. Паржо го играе такси, но той "оперира" в Ново село. Предполагам цената, която ти каже за да те закара до Христова Стружна няма да ти хареса. Послушай съвета на Пацко, заведението под върбата се намира в центъра на Острец, вляво от читалището. Там със сигурност ще намериш някой да те метне до края на асвалта, защото до стружната е доста разбит пътя.

2. сняг няма

Благодаря много
Нед Окт 05, 2014 11:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
packo packov

Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100

Кибика правилно ме е допълнил. Успех нагоре и да разкажеш после как е положението, за лавини наистина няма сняг - то едно е проблемното място - малко преди да се излезе на билото при Тодоровата чешма, под Марагидик.
Да се изкефиш на Кадемлийското и да не забравиш да удариш една чорба при Надка и Димо на Русалка, еххх и там не съм ходил скоро, а трябва.

Пон Окт 06, 2014 7:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Планинец

packo packov написа:
Кибика правилно ме е допълнил. Успех нагоре и да разкажеш после как е положението, за лавини наистина няма сняг - то едно е проблемното място - малко преди да се излезе на билото при Тодоровата чешма, под Марагидик.
Да се изкефиш на Кадемлийското и да не забравиш да удариш една чорба при Надка и Димо на Русалка, еххх и там не съм ходил скоро, а трябва.

Само да се осъществи ходенето, дано да е хубаво времето, пък ще разказвам Smile . Благодаря за напътствията!
Пон Окт 06, 2014 9:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.