ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Какво да съдържа раницата при поход.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 13, 14, 15  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Какво да съдържа раницата при поход.
Автор Съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
peca написа:
Другият вариант е ако си вземеш котки които да не са автомат или полуавтомат, а с каишки може на трисезонната обувка и си ОК. и поне ще носиш само котараци. Rolling Eyes

А да, 10 чифта котки... Почти винаги има обиколен вариант Wink
Аз спрях да си нося гетите лятото, котки ще мъкна Laughing
Вто Ное 27, 2012 11:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Е затова още в началото човек да си взема котки без автомати-и да сменяш обувките-котките остават...аз съм с едни Салева-комби и съм много доволен-слягат се за секунди,което при мене много важно че пръстите ми тутакси стават на кочан през зимата Cold
Вто Ное 27, 2012 8:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

Да това определено е плюс от страна на котките които не са автомат ама пък има повечко гъзене като се налага слагане. Laughing Laughing Laughing

Вто Ное 27, 2012 8:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
jeffpitters

Някой ползвал ли е тази http://www.extreme-bg.com/isse/textilni-kotki-shoe-grip-isse странна чудесия ? Smile
Пет Яну 25, 2013 10:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Драка

Местожителство: Казанлък/София

jeffpitters написа:
Някой ползвал ли е тази http://www.extreme-bg.com/isse/textilni-kotki-shoe-grip-isse странна чудесия ? Smile

Ако вървиш по равна заледена пътека, може би ще има ефект. Но да очакваш да те предпази от хлъзгане по склон - забрави.
Пет Яну 25, 2013 10:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Със същия успех може да нахлузиш чорап на обувките Rolling Eyes
Според мен стават да си разходиш кучето в парка при поледица.

Пет Яну 25, 2013 11:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
jeffpitters

С други думи пълна нула Smile
Пет Яну 25, 2013 12:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

jeffpitters тези "котки" бабите по селата са ги открили доста отдавна.За планината са не просто нула ами двойна нула. Very Happy
Пет Яну 25, 2013 12:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

ckaiyokar написа:
когато съм ходил с идеята за неколкодневно бивакуване също съм с голяма раница -80 литра, защото не обичам спалния чувал да ми е отвън.

Аз пак ще попитам - какво носите в тия раници Shocked

за няколко дни летен бивак съм си с 50+10, като гледам 10те+ да не ги ползвам - чувала вътре, палатката и шалтето вън, има място за всичко, включително храна, канчета, котлон, газ... Това в случай, че съм сама и си нося цялата палатка, иначе я делим и няма палатка отвън.

Със същата и за зимни биваци, като там също делим палатката, но по раницата висят допълнително снегоходки, пикели и квото още се намери за висене...

Чет Апр 04, 2013 2:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ckaiyokar

какво нося ли , ами чувала в долното отделение, в горното дрехи, по принцип нося по една тениска за всеки ден, също за всеки ден чорапи и бельо + 1 чифт резервни, дрехи за ходене 2 панталона, един полар, поларен анцунг за спане, дрехи за пътуване във влака, яке ( то между другото е на вауде и е 3 в 1 - яке, второ по-леко яке с полар отвътре, което играе роля на подплата и му се махат ръкавите и става на елече и е симпатех и едното и другото), трекерски елек с мн джобове за времето в бивака, горнище на анцунг, което не пропуска вода ( при лек дъжд), въпреки че е само полиестер, бака 11 литра, вътре храна за 3 дни, 3 хляба, защото не мога без хляб, канче, вилица лъжица, ракия около 1 литър, вода за първия ден - 3 литра, щото не се знаеше къде и дали ще има, мачете, сгъваем трион, разглобена тесла, гвоздеи, сгъваеми клещи-мултитул, абе към 30 кила беше на отиване, сгъваемо столче, палатка алпийка еднослойна, две шалтета, мебелен найлон за палатката, защото се очакваха дъждове, намира се какво да се сложи, а осветлението- два челника, висяща лед лампа за палатката, въже за всеки случай, допълнително канап и сезал, канапа за кърпене на китайката ми, сезала -ами всеки път потрябва може и още нещо да съм носил....
Чет Апр 04, 2013 3:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SMitev

Shocked

Чет Апр 04, 2013 3:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ckaiyokar

това когато се бивакува, щото гамина попита какво нося, верно , че дрехите са малко в повечко ,... пък и не само те като гледам, в крайна сметка от храната остана..., ама това нося при бивакуване, в различни вариации, вече не нося тази бака щото човека , който ми я даваше назаем се премести в друг град...
при ходене в група с нашите туристи и спане по хижи пак нося много неща ама основно храна и ракия, понякога и бира, обаче вече захитрявам и част от храната и всичката бира заменям с пари, последния път на мазалат имаше прекрасна царска трушия , е верно че 4 лева бе , ама толкова много че остана, ракията се оказа малко Smile, а когато се е случвало да ходим компактна група 2-3 души багажа ми е доста по-малко и по-лек.
Чет Апр 04, 2013 4:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
WhiskeyJack

Местожителство: Горна Оряховица

Колега тая тесла влизала ли ти е употреба до сега ?
За триона те разбирам - понеже на мен ми трябваше един път да си резна малко от една паднала дива череша...и не го носех, ама теслата идея си нямам за какво ти е.

Чет Апр 04, 2013 10:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dragoo

аз лятото като ходя на море за по 2-3 седмици не нося толкова много багаж Shocked
Чет Апр 04, 2013 10:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ckaiyokar

ами влизала е в употреба, а на морето да ни видиш какви чудесии носим Smile
Чет Апр 04, 2013 11:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 13, 14, 15  Следваща
Страница 9 от 15

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.