В щатите например всички мъжки якета и дрехи които съм си взимал бяха с цип с "женско" закопчаване, иди ги разбери. Отделно техният М си е европейски Л, ама това е ясно защо е така
Пет Яну 18, 2013 11:40 pm
joropc
Като става въпрос за намаления, понеже от седмица съм в немско, днес влязох в един шест етажен спортен магазин в центъра на Кьолн.Втрещих се от намаленията - от 40 до 70 %, а говорим за магазин, в който има почти всичко, и почти всяка известна фирма е там.Представете си магазин "Стената" и го умножете по около 150.Направо човек може да се загуби между щандовете с мамути, ски, пикели и обувки...абе въобще луда работа.И това на шест етажа.Много ми стана "драго", когато видях, че зимното ми градско яке THE NORTH FACE, което купих преди десетина дни от София, е с около 120 лева по-малко в Германия.На 370 лева, разлика от 120..нещо не ми се вързва, ама както и да е.
За сетен път се убеждавам, че ние българите, или сме големи будали, или сме по-големи баровци от германците.....не знам кое от двете.
Купих си нещо съвсем дребно, 'щото нямам нужда от друго и гледам на чантичката е написано това:
http://www.sportscheck.com/
Сега като разгледах, има доста фирми, които видях там, а ги няма в сайта.Патагония и Маунтин Хардуеър например.
Съб Яну 19, 2013 12:22 am
vorbiss
Ето какво се случи с моите неща.
Якето от полар си дойде по пощата(много е хубав, не бях виждал 300, като плюшено е!), а в митницата бяха задържани само панталоните. Отидох в понеделник и си подадох заявление за издаване на ЕОРИ номер, викам си се някога друг път може да потрябва. Човекът каза да се върна четвъртък - петък и щял да е готов. Отидох петък в обедната почивка от бачкане, взех си еори номера, и тръгнах да освобождавам пратката. Нямаше големи опашки и като цяло за един час мина всичко, като въпросния еори номер май не ми потрябва, или поне на мен лично не са ми го искали, не знам дали са го гледали в тяхната система. Платих си ддс и пощенска такса и левче магазинаж и си тръгнах доволен.
"Дотук добре" си казах аз, като тоя дето падал от осмия етаж...
Отворих вкъщи панталона, хубав е и тн. само дето на мен ми е е огромен. Поръчах го L, да ми става, само че не съм преценил явно, щото той е мислен да седи леко провлачено, хем отдолу и други дрехи да има, хем и войнишките крака са дебелшки в бедрата, не като моите солети. Накратко, както жената синтезира ситуацията: "с това си като някакво куку!"
Ще се опитам да го продам, ма нз кой ще си го купи, панталона е 70 долара, доставката- 20, ддс върху цялото и тн и си станаха 160 лева, аз за толкова от англия можех да си взема нормален туристически софтшел, ама пустата глава не беше информирана навреме.
Ако не успея да го продам ще си го нося, да ми е за урок! Току виж съм надебелял с 30 кила и съм развил футболистки крака, знае ли човек!
Съб Яну 19, 2013 12:58 pm
maneco
Регистриран на: 14 Окт 2010 Мнения: 111 Местожителство: София, Берковица
vorbiss написа:
Ето какво се случи с моите неща.
Якето от полар си дойде по пощата(много е хубав, не бях виждал 300, като плюшено е!), а в митницата бяха задържани само панталоните. Отидох в понеделник и си подадох заявление за издаване на ЕОРИ номер, викам си се някога друг път може да потрябва. Човекът каза да се върна четвъртък - петък и щял да е готов. Отидох петък в обедната почивка от бачкане, взех си еори номера, и тръгнах да освобождавам пратката. Нямаше големи опашки и като цяло за един час мина всичко, като въпросния еори номер май не ми потрябва, или поне на мен лично не са ми го искали, не знам дали са го гледали в тяхната система. Платих си ддс и пощенска такса и левче магазинаж и си тръгнах доволен.
"Дотук добре" си казах аз, като тоя дето падал от осмия етаж...
Отворих вкъщи панталона, хубав е и тн. само дето на мен ми е е огромен. Поръчах го L, да ми става, само че не съм преценил явно, щото той е мислен да седи леко провлачено, хем отдолу и други дрехи да има, хем и войнишките крака са дебелшки в бедрата, не като моите солети. Накратко, както жената синтезира ситуацията: "с това си като някакво куку!"
Ще се опитам да го продам, ма нз кой ще си го купи, панталона е 70 долара, доставката- 20, ддс върху цялото и тн и си станаха 160 лева, аз за толкова от англия можех да си взема нормален туристически софтшел, ама пустата глава не беше информирана навреме.
Ако не успея да го продам ще си го нося, да ми е за урок! Току виж съм надебелял с 30 кила и съм развил футболистки крака, знае ли човек!
Мисля че някъде точно бях писал за Американските размери, че са с едно нагоре.Те там са си доста по дебелички и си имат друг стандарт
Имат и някой вталени дрешки дето, явно са за по слабите и там трябва номер на-горе не на долу.
Или са прасета или са върлини!!!
Хубавото поне е, че си се разминал с ДДС-то на якето
Малко спам, но тряваше да се включа!
Съб Яну 19, 2013 6:24 pm
Sev
Като става въпрос за намаления, понеже от седмица съм в немско, днес влязох в един шест етажен спортен магазин в центъра на Кьолн.Втрещих се от намаленията - от 40 до 70 %, а говорим за магазин, в който има почти всичко, и почти всяка известна фирма е там.Представете си магазин "Стената" и го умножете по около 150.Направо човек може да се загуби между щандовете с мамути, ски, пикели и обувки...абе въобще луда работа.И това на шест етажа.Много ми стана "драго", когато видях, че зимното ми градско яке THE NORTH FACE, което купих преди десетина дни от София, е с около 120 лева по-малко в Германия.На 370 лева, разлика от 120..нещо не ми се вързва, ама както и да е.
За сетен път се убеждавам, че ние българите, или сме големи будали, или сме по-големи баровци от германците.....не знам кое от двете.
Купих си нещо съвсем дребно, 'щото нямам нужда от друго и гледам на чантичката е написано това:
http://www.sportscheck.com/
Сега като разгледах, има доста фирми, които видях там, а ги няма в сайта.Патагония и Маунтин Хардуеър например.
Ако още си в Германия тогава разгледай и филиалите на Globetrotter в Кьолн и аутлета им в Бон. В момента има към 50% намаление на The North Face и намаления и да други неща, но даже и да не пазаруваш си заслужава разглеждането. В Мюнхен например имат и зала с уреди за тренировка, където симулират височинна тренировка с друго налягане и кислородна концентрация в залата . Погледни и страницита на bergfreunde i bergzeit- линковете са на 1 страница в мой пост. Бергфройнде имат към 50% намаление на Icebreaker и други доста прилични намаления на разни други неща. Приятно изкарване в немско и малко от Бон започва един много известен маршрут Rheinsteig ако ти се разхожда http://www.wanderkompass.de/fernwanderweg/rheinland-pfalz/rheinsteig-etappe-1.html. Тази част на Рейн (от Бон до Виизбаден) се води културно богатство и е защитена от Юнеско. Много красиво дори през зимата. А Ако те намарзява препоръчам да вземеш пътническия влак и да слезеш с него до Рюдесхайм, за да разгледаш местността и едно от най-известните места-Лорелай.
Пет Яну 25, 2013 7:56 pm
Sev
Регистриран на: 06 Май 2011 Мнения: 29 Местожителство: Горна Оряховица
Извинете ама да знаете как може да се регистрира човек в този сайт: http://www.gear-zone.co.uk/ има намаление на Deuter aircontact 40+10sl i 50+10sl ама не виждам къде мога да се регистрирам.
_________________ Целта е в лекотата...
Пон Мар 04, 2013 11:03 pm
joropc
WhiskeyJack написа:
Извинете ама да знаете как може да се регистрира човек в този сайт: http://www.gear-zone.co.uk/ има намаление на Deuter aircontact 40+10sl i 50+10sl ама не виждам къде мога да се регистрирам.
Избираш си покупката и после отиваш на checkout.
https://www.gear-zone.co.uk/checkout
Явно регистрацията се извършва по-нататък в менюто за покупки.
" You can sign up later during checkout."
Демек продължаваш чекирането с избраната стока, и те сами ще те попитат за повече подробности.
Пон Мар 04, 2013 11:30 pm
WhiskeyJack
Благодаря, за това пък не се сетих. То си има Login секция.
Интересен сайт, ама gabco.org са го сложили в линковете си за пазар значи би трябвало да е легитимен
_________________ Целта е в лекотата...
Вто Мар 05, 2013 10:44 am
WhiskeyJack
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети