Някой знае ли кога започват намаленията на якета с мембрана в европейските сайтове? Декември, януари или по-нататък?
Май са започнали но не се надявай на големи отстъпки. Миналата седмица доставих едно яке на колегата JORO от Варна. Намалението беше от 300 на 250 £. П0-скоро търси всички продавачи на модела и виж кой е по-малко лаком.
Аз впечатление от тези котки нямам, но Simond е доста сериозна фирма, която не би си позволила компромиси с качеството.Цената също е страхотна, за автоматични, стоманени котки, които включват пластините против залепване на сняг, теглото също.
Пет Яну 04, 2013 7:54 pm
iliyadd
Благодаря за бързият отговор сега само да видя и доставката колко ще е
Здравейте, планинолюбители!
Имам един въпрос, който е донякъде свързан с темата, в смисъл че е по-малко за екипировка, и повече - за купуването и от чужбина, и по-конкретно: САЩ.
Направих прибързани покупки от Америка през Ибей, без да си направя труда да попрочета из нета каква е точно процедурата по получаването им.
Викам си: "ще има да плащам 20% ДДС, не е кой знае какво!" (...блажено невежество!)
Само дето сега се поинтересувах и научих, че освен ддс на митницата те изнудват със митнически декларации(18 ЛВ!! парчето, няма опция да си попълниш сам формуляра), такси "превод", постоянен ЕОРИ номер и не знам си какво, разкарват те като маймуна и на практика нещата не излизат по-евтини дори отколкото са при нашите леко алчни търговци!
Виждам, че тук има доста опитни с покупките от чужбина хора, та затова се надявам да ме светне някой:
Има ли шанс да се правя на ударен(дори повече, отколкото реално съм) и да настоявам, че въпросните стоки не са пристигнали и да си искам парите от продавачите в ибей? (четох че ги е страх от лошия пейпал и "купувача винаги е прав в ибей" и т.н., ама знам ли) На теория митниците би трябвало до 20 дена след пристигането на стоките да ги изпратят обратно на изпращача (за негова сметка...).
Знам, че би било неетично, но нещата направо ще ми излязат златни, макар и сам да съм си виновен.
Ако някой има съвет как да процедирам, ще съм много благодарен!
П.П. Питам в този форум и в тази тема, защото тя е причината да почна да пазарувам въобще онлайн.
Въпросните стоки(не че има някакво значение) са софтшел панталони на американската армия (ЕПИК материя, страшна работа!) и блуза полартек 300 (пак правени за супермените от армията) На теория - евтини, на практика...
Пет Яну 11, 2013 10:47 pm
ПАВЕЛ
Здравей
Това би било изключително некоректно от твоя страна! По този начин се компрометира цялата система на работа в Ибей, която иначе перфектно защитава нашите права като потребители . Проблеми с подобен характер създават лош имидж на страната ни и принуждават иначе много свестни търговци да спрат да пращат до България - лично съм бил потърпевш от такава ситуация. Според мен нямаш шансове да защитиш подобна теза при евентуален диспут(ако решиш да предизвикаш такъв ) . Моят съвет е да си вземеш стоката и да я качиш обратно за продажба в английския или немския ибей - там по разбираеми причини ще можеш да си възстановиш сумата , която си платил .Това би било възможно само ако имаш добър рейтинг .Иначе трябва да търсиш жокер "помощ от приятел", който има такъв....
п.с. Пробвай да ги продадеш и в България - винаги има шанс......
Народната мъдрост е измислила следните поговорки:
Кьорав карти не играе.
и
На лъжата краката са къси.
Най-добре е да направиш това, което ПАВЕЛ ти написа.
Вадиш си поука и това е. След това вече имаш личен опит с това.
Пусни ги и тука за продажба, че ми стана интересно, какво си поръчал.
Съб Яну 12, 2013 12:02 am
vorbiss
Прави сте, разбира се!
Радвам се, че писах тук, а не при някакви тарикати, за да взема правилното решение. По принцип съм противник на "далаверата" и хитруването на дребно, но тукашната действителност постоянно подлага на изпитание морала на човек, един вид изграждащо действа чак!
Ще си прибера нещата и ще имам едно наум следващия път. (вдъхновено от Емил: "Не се хващай на хорото, ако не можеш да го играеш докрай!"
Не знам дали ще ги продам дрехите, то докато ги взема сигурно даже ще съм се привързал към тях!
@Момчил: Знам го това с "подаръка" и занижената стойност, ама конкретните продавачи в ибея изрично бяха казали, че не пишат глупости по пратките си... А за това как се минава по-тънко на самата митница не знам, дано да го видя.
инфо за всичките им армейски дрехи за студено време: http://coldweatherclothing.ciehub.info/cloth/Commercial.html
(обърнете внимание на левъл 6 гащите, най-евтините които съм виждал с гортекс паклайт и гор сийм подлепени.)
Не им правя реклама, просто темата е за изгодни дрехи все пак, а аз доста четох преди злощастните покупки.
Съб Яну 12, 2013 4:03 pm
Emil
за решението.
А колко иска да ти вземе държавата?
Относно сайтовете, има интересна информация там наистина.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети