Както биха казали някои хора: "Тази дестинация е изтъркана бе!" Но пък на мен винаги ми е харесвала. Избрахме да се разходим в района в последния ден на септември, като групата приятели, с които потеглихме, бе заложила изкачване на Газей. Важното бе, че улучихме прекрасно време.
Безбожкият циркус, хижа, езеро и тумба от малко по-друг ъгъл.
Мангър тепе - гледан от м. Полежан, малко преди да го атакуваме.
Горното Полежанско езеро, дни преди да пресъхне.
На Мангъра се разделихме. Дружките поеха към Газей, а аз се запътих към Ушиците. Ето част от гребена, заедно с в. Каймакчал.
Височайшите и многоуважаеми красавци Вихрен и Кутело.
И в обратната посока бе красиво! Безбог с тумбата му, местността Полежан, Чало и Десилишкото езеро.
За съжаление стигнах едва до средата на Ушиците и трябваше да се върна, тъй като бях твърдо решен да хвана лифта. Не ми се слизаше пеш до Слоговето в този ден.
Разби ни с мисли преди Коледа с тези Ушици Сега стана ясно, че Голямата стража в един ден с хващане на лифта е невъзможно Надявам се LUBITEL да ти досажда за това слизане след Ушиците и Голямата стража, че след 7-8 месеца живот и здраве трябва да го пробваме ..
Весели празници!!!
Аз зор не съм си давал и определено наблягам на почивките и правенето на снимките ако ми хареса гледката. Може и да е възможно връщането за лифта, но ще да падне голямо тичане и двете посоки. Най-добре още от сега си планинай слизане пеш до х. "Гоце Делчев".
За себе си решението, че ще си сляза с лифта, го бях взел още сутринта, и затова се подсигурих с двупосочен билет. Много ми е тегаво това трамбоване от Безбог надолу.
В интерес на истината зимно време не съм ходил по Ушиците. Порових по старите си снимки, но се оказа все от различни позиции съм снимал и трудно да се направи сравнение.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети