ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Какво става с хижа "Планински извори"?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Какво става с хижа "Планински извори"?
Автор Съобщение
Green 65

Местожителство: Стара Загора

Мнение Какво става с хижа "Планински извори"? Отговорете с цитат
Преди около 3-4 месеца излязоха съобщения, че започва възстановяването на хижа "Планински извори", че има събрани средства и се търсят хора да помагат при нейното възстановяване. Някой знае ли в момента какво е състоянието и, и правено ли е нещо лятото на 2012 година там.....

Визирам това, което намерих в планинарски сайт!
Здравейте! Предстои ремонт и откриване! Набираме доброволци! Търсим и хижар! За повече информация се обадете на тел. 0888 38 13 13 или пишете на имейл doncheva@ezda365.com. Лице за контакт- Екатерина Дончева. Посетете ни и във новооткритата страница на хижата във фейсбук. Нека заедно вирнем живеца на това място, защото определено си заслужава и има какво да покаже на туристите! Силвия Младенова 05 Jul 2012 01:50 PM
Парите са налице! Сега всеки желаещ да помогне, може да се свърже с Екатерина на посочения телефон!
Това е последното инфо, което намерих от юли 2012 година какво е станало не зная....
http://www.bulgarian-mountains.com/Huts/Stara/PlaninskiIzvori
Пон Ное 19, 2012 7:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Мнение Отговорете с цитат
За съжаление няма никакво развитие по възстановяването на хижа "Планински извори" Sad
Бяхме на х.Момина поляна на 27-28 Октомври 2012 и се качихме до х."Планински извори".
Аз също четох подни неща в нета и затова специално се качих за да видя на място как стоят нещата.
По хижата нищо не е започнато. Руши се...
Имаше едни колеги, които си бяха опънали палатка до чешмата.
Пон Ное 19, 2012 1:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zezo

Местожителство: София

Работи се по възстановяване на необходимата документация, понеже всичко от архива в Антон е изгубено. Също така се работи по проектите. Реални строителни работи се очакват догодина.
http://www.facebook.com/pages/%D0%A5%D0%B8%D0%B6%D0%B0-%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-Planinski-Izvori-HUT/396417717082828
Пон Ное 19, 2012 10:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Green 65

Предполагам, че пролетта като се стопи снегът през 2013 година ще започне обновяването /дай Боже/ на хижата! Днес говорих с познат, който каза същото, че просто планът вече е готов и остава само да бъде дадена "зелена светлина" и през 2013 година нещата да се задвижат....
Пон Ное 19, 2012 11:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Green 65 написа:
Предполагам, че пролетта като се стопи снегът през 2013 година ще започне обновяването /дай Боже/ на хижата! Днес говорих с познат, който каза същото, че просто планът вече е готов и остава само да бъде дадена "зелена светлина" и през 2013 година нещата да се задвижат....

Дано всичко да е в ред. Дума бях дал, да помогна. Може час, може ден, но ще се опитам. Само да съм жив и здрав.
Ще се опитам да помогна, защото в един труден момент разбрах, че хижата е необходима.

Балкана символ на цял полуостров
Пон Ное 19, 2012 11:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Хм, дано е така. Може дните на тази хижа едва сега да започват. Very Happy
Пон Ное 19, 2012 11:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
mikesli

Местожителство: Сливен

Дано са сериозни намеренията на хората, коиъо са се заели с тази работа....
За всички които не са били там. ето една снимка за какво иде реч:

без коментар!
Вто Ное 20, 2012 12:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Не, то коментар няма какво да се прави. Въпреки че хижата отдавна не работи, ако въобще е работила някога, аз съм се качвал там през '97 и си беше отворена, но само в една стая беше кочина, където местни пияници-овчари от Антон си го бяха направили офис по тяхно му.
Тогава влязох навътре да видя другите стаи и всичко си тоеше, както трябва. Леглата със сгънати одеала и възглавници, като че ли готови за туристи.
Явно след това с времето и явната безстопанственост и безхаберие, апашите са я оглозгали.
Не знам кои са в инициативния комитет по възстановяването и, но се надявам да са хора ентусиасти и да имат по-широка подкрепа.
Истината е, че ако някой не налива пари в хижата, трудно ще се издържа. Това не е 7-те Рилски езера да ти дойдат хиляда дъновиста и да стоят 3 месеца.
Завода в Пирдоп не е зле да изкара едни 100 000 и да я направят както трябва, и без това само тровят хората в района.
Вто Ное 20, 2012 12:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Gamina

Според мен начинанието е обречено, предвид състоянието на постройката и големината й... доколкото знам поддръжката е нерентабилна.
Много по-разумно ще е да се събори поне половината и другата част да стане малко, спретнато хижо-заслонче /ако толкова пък държат да има хижари/.. Наблизо има една голяма и една по-малка хижа, не е от крайна необходимост толкова голямо нещо на билото.
Вто Ное 20, 2012 12:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Green 65

Реално оттам съм минавал 3-4 пъти към "Момина поляна" или към "Бенковски", никога не съм спал. Първите ми спомени са нейде 1995-96 година, имаше хижар, не става дума за местни овчари от село Антон. Хижата бе в нормално състояние, но той казваше тогава/не помня името му/, че няма практически туристи и слезе с нас на "Момина поляна" там остана и явно това си е било често явление....Някой ми бе казвал, че хижата е построена някъде около 1986 година, ама не зная колко време реално е съществувала. Инак реално е доста голяма постройката и сякаш идеята за заслон с 20-ти места е разумна, ама горе кой ще събаря и руши нещо дето вече го има, по-добре да сложат здрави прозорци нещо отвън...и да се ползва част от сградата, примерно Г-образното крило в дъното, дето е на две нива...но пък ако има събрани пари и проект нека го реализират, би било добре..тя е на 1920 метра мисля надморска височина.
Вто Ное 20, 2012 1:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Да, най-високата е в Балкана /ако не броим заслон Ботев, който си е хижа вече/.
Вто Ное 20, 2012 1:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Gamina написа:
... другата част да стане малко, спретнато хижо-заслонче ...

Наистина може да се спретне част от старата хижа и да стане една кокетна малка хижа.

Gamina написа:
...Много по-разумно ще е да се събори поне половината...

Никак няма да е разумно. Тя не е построена, за да я събори някой умник!!! Ядосвам се винаги, когато някой събаря готова, изградена сграда. Ако, вече и стените са разрушени, да. Но тук няма нищо разрушено. Защо пък останалата част да не се използува за нещо друго, склад, навес и т.н. След известно време някой може да измисли нещо повече, да е по-умен, даже и по-богат. Да я съборим. Да, ами това е най-лесното. Ами хайде да построим, трудно разбира се. Ама построили хората, с хиляди мъки.

Балкана символ на цял полуостров

Последната промяна е направена от meco puh на Вто Ное 20, 2012 2:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Ное 20, 2012 1:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

добре де, добре... ясна ти е идеята ми, Green 65 я е схванал - да се стегне част от нея. Останалото - навес, склад, каквото и да е.
Вто Ное 20, 2012 2:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Green 65

Правилното е това именно-част от сградата да се стегне, останалото да е нещо като помощно помещение или пък склад или там каквото преценят, ако пък го стегнат цялото то перфектно. Но реално по билото точно там големи групи освен лятото чат-пат да остават ме съмнява, въпреки , че е на добро място билно...между "Мургана" и "Ехо", които реално са билни..без да смятам..."Свищиплаз", "Паскал", "Момина поляна", "Бенковски" и "Вежен", които не са на самото било...не зная те ще си решат хората, които са се заели с това начинание!!!
Вто Ное 20, 2012 3:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
planinar

Gamina написа:
Според мен начинанието е обречено, предвид състоянието на постройката и големината й... доколкото знам поддръжката е нерентабилна.
Много по-разумно ще е да се събори поне половината и другата част да стане малко, спретнато хижо-заслонче /ако толкова пък държат да има хижари/.. Наблизо има една голяма и една по-малка хижа, не е от крайна необходимост толкова голямо нещо на билото.

40-50 места не са чак толкова много. Конструкцията на сградата е в доста добро състояние. Единствено отвътре положението е погром и иска много пари и работа.

Съвсем друга е темата, дали хижата ще изкарва пари, за да си покрива текущите разходи. Говорил съм с хижар, който преди години искаше да я вземе под аренда. Очевидно човека си беше направил сметката, че ще е на плюс.
Вто Ное 20, 2012 4:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.