ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Eсенно на Стара планина
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Eсенно на Стара планина
Автор Съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Мнение Отговорете с цитат
Живота написа:
...Хижа Равнец ми е най под ръка затова често я посещавам,пътеките са чудни за тренировка на краката,не само гъбената супа е хубава,там каквото и да е сготвела леля Мария всичко е да си оближеш пръстите,и сега нещо ще ти кажа под секрет,в неделя като ходихме хапнах и пилешка супа,имаше и леща ама две супи ми дойдоха предостатъчно Wink

Прекрасно сготвени супи и усмивката на Митко-хижаря, предразполагат турста. А малко по нагоре, на около 1700 м. ви очаква ето това:
http://media.snimka.bg/s1/0704/027652464.jpg?r=0
А след 15тина минути, преди да стъпите на вр. Кочмара и това:
http://media.snimka.bg/s1/0704/027652466.jpg?r=0

Балкана символ на цял полуостров
Пет Окт 26, 2012 8:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Meчо с тези снимки ме връщаш един месец назад, когато след дълъг преход достигнахме до хижа Равнец.Слизайки по Кочмара гладката беше дори още по-впечатляваща,защото вече се беше стъмнило и светлините на града и селцата наоколо придаваха някаква магия на момента.Тъй като това ми беше първото ходене до тази хижа имах чувството,че ще стигнем до самия град,дори шума от колите се чуваше.
Пет Окт 26, 2012 9:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

НИКОЛАЙ Т. написа:
Meчо с тези снимки ме връщаш един месец назад, когато след дълъг преход достигнахме до хижа Равнец.Слизайки по Кочмара гладката беше дори още по-впечатляваща,защото вече се беше стъмнило и светлините на града и селцата наоколо придаваха някаква магия на момента.Тъй като това ми беше първото ходене до тази хижа имах чувството,че ще стигнем до самия град,дори шума от колите се чуваше.

Там бях на 1700 метра, а ми се струваше, че съм в покрайнините на града. А причината да отида там, бе нашият общ приятел, макар че с теб все още не се познаваме. Тогава си казах, че на масива Равнец ще има да се връщам.

Балкана символ на цял полуостров
Пет Окт 26, 2012 10:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Мечо нека сме живи и здрави и това ще стане.Някой ден съдбата ще ни срещне нейде по Балкана. Very Happy
Пет Окт 26, 2012 11:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

На х.Хубавец зеленчуковата супа с манатарки е много добра, както и агнешката чорба на Добрила препоръчвам ги горещо. Laughing Respect Respect

Съб Окт 27, 2012 3:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
тихомир томанов

Местожителство: карлово

На х.Хубавец Дора и фасула го прай много хубав чара му се сьстои в подправката която я дава Бачо Ангел. Old Балкана крие своите тайни BG.
Нед Окт 28, 2012 8:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stefak

Местожителство: Видин

Забравих за тази снимка.
Нед Ное 04, 2012 6:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

И те така, смятам тази Неделя да опитам супите на леля Мария на х.Равнец
7.30ч. смятам да потегля от Карлово 9.30ч. на чай и лека закуска на х.Равнец.
10.00ч. потеглям за билната местост Равнец да се порадвам на гледките и в 14.30ч. да съм обратно на Равнец да засупим.
И обратно в Карлово смятам до 17.00ч. да съм до колата.

Имам два въпроса към тези които са запознати с маршрута;
1.Как да стигна до началото на пътеката, като се има в предвит, че идвам от Пловдив с кола?
2.Мислители,че горе посочения график е добре приценен.
Макар,че никога не е късно човек да се върне като вижда, че ще закъса с времето.
Laughing Laughing Laughing

Вто Ное 06, 2012 10:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Живота

peca написа:
И те така, смятам тази Неделя да опитам супите на леля Мария на х.Равнец
7.30ч. смятам да потегля от Карлово 9.30ч. на чай и лека закуска на х.Равнец.
10.00ч. потеглям за билната местост Равнец да се порадвам на гледките и в 14.30ч. да съм обратно на Равнец да засупим.
И обратно в Карлово смятам до 17.00ч. да съм до колата.

Имам два въпроса към тези които са запознати с маршрута;
1.Как да стигна до началото на пътеката, като се има в предвит, че идвам от Пловдив с кола?
2.Мислители,че горе посочения график е добре приценен.
Макар,че никога не е късно човек да се върне като вижда, че ще закъса с времето.
Laughing Laughing Laughing

На първото кръстовище като влезеш в Карлово си на дясно,караш по околовръстното 1км и на следващото кръстовище си на ляво това ти е главната улица,караш още 500м и от ляво ти се пада автобусна спирка а точно пред теб пресичаш мост на който има пешеходна пътека,след моста завиваш в дясно и веднага в ляво има паркинг до главната улица под блоковете,там си харесваш място за колата, и продължаваш само на север улицата след 200м преминава в черен път до като стигнеш балкана,тази пътека не е маркирана но не можеш да я объркаш,води те директно до щатната маркирана,по принцип каквато и пътека да хванеш все те отвежда до Пенсионерската.Това ти е най краткият маршрут.
Сря Ное 07, 2012 2:17 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Най - вкусният омлет който съм ял е на Равнец. Леля Мария я нямаше тоя ден и хижаря го сготви и беше мноого вкусен ( със сиренце).
А докато стигна до хижата от Карлово видях доста зор. Беше през август, бях закъснял и ме хвана жегата на този южен склон. Отделно от това нещо се позагубих, изтървах пътеката Very Happy (а там има много, заради овцете). Водата ми привършваше и тогава стигнах до една кошара. Животните бяха изкарани на паша, но единият от овчарите имал болки в сърцето и останал да си почива и да чака хора от града да донесат продоволствие и др. Човека ми даде вода и ме упъти как да стигна до хижата, а аз му дадох течен аналгин колкото имах, по подходящо лекарство тогава нямах. Надявам се да е жив и здрав.
Оказа се, че той е бил хижар на х. Ехо. Според него най - хубавата хижа в Стара планина. Доста ми разказа за нея и за планината докато бяхме заедно.
Та така - приключения ...
Сря Ное 07, 2012 1:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

На първото кръстовище като влезеш в Карлово си на дясно,караш по околовръстното 1км и на следващото кръстовище си на ляво това ти е главната улица,караш още 500м и от ляво ти се пада автобусна спирка а точно пред теб пресичаш мост на който има пешеходна пътека,след моста завиваш в дясно и веднага в ляво има паркинг до главната улица под блоковете,там си харесваш място за колата, и продължаваш само на север улицата след 200м преминава в черен път до като стигнеш балкана,тази пътека не е маркирана но не можеш да я объркаш,води те директно до щатната маркирана,по принцип каквато и пътека да хванеш все те отвежда до Пенсионерската.Това ти е най краткият маршрут.[/quote]

Благодаря, това ми е достатъчно, ако се объркам ще питам на място. Laughing

Сря Ное 07, 2012 9:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.