Автор |
Съобщение |
ldmlz
|
|
Нощен преход Мусала, 26-28 октомври |
|
Здравейте, малко снимки от нощното ни изкачване на Мусала предния петък... Маршрутът беше Боровец - х.Мусала - заслон Еверест - вр. Мусала - Близнаците - вр. Манчо - х.Грънчар - х.Заврачица - х. Марица - Боровец
(Хижа Грънчар не беше планирана, но объркахме пътеката от Мусала за Заврачица поради лошото време в събота )
Не съм много по писането, затова ще наблегна на снимките, надявам се да предадат атмосферата на прехода и да ви харесат
тръгваме от Царска Бистрица около 22ч
не срещнахме никой по бели чорапи и маратонки ))
тук очаквах среща от 3ти вид спокойно можеше да се снима сцена от Досиетата Х
|
|
|
Сря Окт 31, 2012 11:40 pm |
|
|
NikTod
|
|
|
|
Да снимките са разкошни, както разбира се и прехода. Поздравления
|
|
|
Чет Ное 01, 2012 12:01 am |
|
|
Emil
|
|
|
Браво! Мусала по тъмно звучи супер.
Мъгла ли имаше всъбота?
|
|
|
Чет Ное 01, 2012 1:10 am |
|
|
ldmlz
|
|
|
|
Да, падна мъгла, имаше около 20на метра видимост, отделно суграшица и доста силен вятър, до Грънчар вървяхме около 7 часа от Мусала. Имаше малко бедстване, но така е който не знае пътеките
В неделя имахме късмет с времето и вечерта си бяхме по къщите
Радвам се че ви харесват снимките! Супер приключение се получи!
|
|
|
Чет Ное 01, 2012 11:26 am |
|
|
peca
|
|
|
Супер!
Не съм се сащал за нощна Мусала.
Снимките са супер.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Чет Ное 01, 2012 11:46 am |
|
|
баир_будала
|
|
зимна Рила през ноща |
|
А среднощна- зимна- снежна , при пълнолуние и ясно време Мусала. Фантастично преживявяне!
Последната промяна е направена от баир_будала на Сря Ное 07, 2012 12:15 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Чет Ное 01, 2012 1:25 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Браво,браво!Готино приключение!Ние като правим зимното качване на Мусала (март всяка година) се качваме на върха посред нощ ама само от Ледено езеро...та тръпката ми е позната!
|
|
|
Чет Ное 01, 2012 5:21 pm |
|
|
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
|
|
Страхотни снимки и много хубав преход.
Колко повече жълто има сега от преди месец ...
|
|
|
Пет Ное 02, 2012 5:31 pm |
|
|
Dido_
|
|
|
|
Поздравление за прехода невероятен е особено това че е през нощта в колко часа тръгнахте вечерта
_________________ Много са пътищата който водят към Бог един от тях е през планината но го знаят само тези който завинаги остават там |
|
|
Пет Ное 02, 2012 8:02 pm |
|
|
Visoko
|
|
|
|
|
|
тръгваме от Царска Бистрица около 22ч |
|
|
|
Съб Ное 03, 2012 2:22 pm |
|
|
ldmlz
|
|
|
|
Благодаря за добрите думи на всички ! От Боровец тръгнахме около 22ч и горе бяхме около 6:30, пътя може да се вземе за по-малко време, но предвид студа и силния вятър решихме да се помотаме в хижата и заслона и да се изкачим малко преди изгрева.
А между другото ... за да не пускам нова тема, някой има ли представа безопасно ли е да се шляе човек в Беласица без разрешение от Гранична полиция (по стандартната процедура отнема 10на дена?!) ))? Обмислям ходене до в. Радомир и ще съм благодарен ако споделите инфо ...
|
|
|
Съб Ное 03, 2012 2:25 pm |
|
|
Тодор Тинчев
|
|
|
|
Наистина, предполагам е било доста силно изживяване!
|
|
|
Вто Дек 11, 2012 8:45 pm |
|
|
venefica
|
|
|
|
Здрaвейте,много крaсиви снимки
Вaшият пост ми попaднa тъкмо нaвреме,.Ние сме тaкa дa се кaже нaчинaещи туристи.
Зa пръв път ще изкaчвaме Мусaлa и. По стечение нa обстоятелствaтa се нaлaгaтовa дa стaне през нощa.
Ще.пристигнем към 12 през нощa в Боровец и се чудех дaли ще успеем дa сее ориентирaме с мaркировлaтa, добрa ли е , кaк е пътя ,стръмно ли е ,изчетох и достa нещa зa "зaтъвaне",много голямa сложност нa мaршрутa" ю "диви степи"и т.н нa други местa четa ,че едвa ли не тaм е широко кaто тепсия и по бaлнa рокля можеш дa се изкaчиш, тa кaто преживял нощния мaршрут до Мусaлa от 1 лице мн.ч се нaдявaх ,че ще можете дa ми дaдете точнa информaция. Зa мaркировки състояние нa трaсето и товa дaли в тъмнинaтa имa опaсност дa подминем някое рaзклонение и дa сбъркaме.Ще се нaдявaм и ще бъдa блaгодaрнa нa отговор до четвъртък.Мерси.
|
|
|
Пон Авг 12, 2013 5:35 pm |
|
|
ldmlz
|
|
|
|
|
|
Здрaвейте,много крaсиви снимки
Вaшият пост ми попaднa тъкмо нaвреме,.Ние сме тaкa дa се кaже нaчинaещи туристи.
Зa пръв път ще изкaчвaме Мусaлa и. По стечение нa обстоятелствaтa се нaлaгaтовa дa стaне през нощa.
Ще.пристигнем към 12 през нощa в Боровец и се чудех дaли ще успеем дa сее ориентирaме с мaркировлaтa, добрa ли е , кaк е пътя ,стръмно ли е ,изчетох и достa нещa зa "зaтъвaне",много голямa сложност нa мaршрутa" ю "диви степи"и т.н нa други местa четa ,че едвa ли не тaм е широко кaто тепсия и по бaлнa рокля можеш дa се изкaчиш, тa кaто преживял нощния мaршрут до Мусaлa от 1 лице мн.ч се нaдявaх ,че ще можете дa ми дaдете точнa информaция. Зa мaркировки състояние нa трaсето и товa дaли в тъмнинaтa имa опaсност дa подминем някое рaзклонение и дa сбъркaме.Ще се нaдявaм и ще бъдa блaгодaрнa нa отговор до четвъртък.Мерси. |
Здравейте, маркировката някъде е по-нарядко но мисля, че няма да имате трудности ако не бързате, пътеката е нормално стръмна, без кофти участъци ... Може да вземете някоя друга допълнителна топла дреха (дори и по-леки ръкавици), че става доста студено. Резервни батерии за челниците. И май това е. Успех с приключението
|
|
|
Чет Авг 15, 2013 10:29 pm |
|
|
venefica
|
|
|
|
Мерси!