Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
Рилааа
Ден първи: Зелени преслап през Ташмандра, Кабул, Отовица до х. Иван Вазов
Ден втори: х. Иван Вазов през Раздела, Зелени камък, Харамията, Сухия рид, над Скакавишкият водопад и езеро, х. Скакавица до Зелени преслап.
Времето беше много хубаво напук на прогнозите, които аз гледах. Имаше много хора из планината, а х. И. Вазов се напълни както обикновено. Прехода лично на мен много ми хареса, времето беше ясно и гледките бяха прекрасни. Взех си дозата
на моята карта на Домино, която имам от 1 / 2 години няма отбелязана маркирана пътека от З. преслап до Ташмандра, Кабул, Отовица, но по - добре маркирана пътека не съм виждал. Мисля че маркировката е съвсем прясна - от тази година.
Пон Окт 22, 2012 11:06 am
Emil
Добре сте помахали крачоли и при това на спокойно, без навалици.
Пон Окт 22, 2012 5:51 pm
NikTod
Насладили сте се на малкото останало спокоиствие по езерата
Пон Окт 22, 2012 8:35 pm
Йосарян
Наистина беше много хубаво. Аз се бях подготвил за доста по - лошо време и не толкова интересни гледки, но се изненадах много приятно.
ZCEC.. като проучвах прехода четох и твоя пътепис от миналата година и се бях настроил че ще трябва да се ориентираме по релефа едва ли не
но вече има маркировка, има и ясно раличима пътека. Подозирам че пътеката до х. Отовица също ще е така добре маркирана, з-то имаше доста надписи и боя покрай пътеката. За натам цвета е син. Странното е че изглеждаше сякаш не БТС е маркирало пътеките. Марките са си стандартни - бели линии с цвета между тях но са направени без шаблон, набързо с четка и доста щедро са използвали боята. Мисля си че може някой друг да го е направил...
Пон Окт 22, 2012 9:03 pm
lauta rulez
Регистриран на: 21 Юни 2011 Мнения: 34 Местожителство: Джендем тепе
Йосарян написа:
Наистина беше много хубаво. Аз се бях подготвил за доста по - лошо време и не толкова интересни гледки, но се изненадах много приятно.
Доста "меко" си се изразил, поне според моя вкус- да се качи човек на Отовишки и да каже, че само се е изненадал много приятно...
Пон Окт 22, 2012 9:07 pm
Йосарян
lauta rulez написа:
Йосарян написа:
Доста "меко" си се изразил, поне според моя вкус- да се качи човек на Отовишки и да каже, че само се е изненадал много приятно...
Не е трудно да се качиш на Отовица. Качването на Харамията ми беше по - трудно, там е по стръмно и по - близо до ръба се катери. А гледките бяха мнооого, страхотно хубави
Пон Окт 22, 2012 9:56 pm
lauta rulez
Регистриран на: 21 Юни 2011 Мнения: 34 Местожителство: Джендем тепе
Йосарян написа:
lauta rulez написа:
Йосарян написа:
Не е трудно да се качиш на Отовица. Качването на Харамията ми беше по - трудно, там е по стръмно и по - близо до ръба се катери. А гледките бяха мнооого, страхотно хубави
Е да де- за гледките става въпрос. Мани го ти качването...Бих казал, по мое скромно мнение, че това е един от супер вю пойнтовете в Рила! Пишман-туристите се качват по ново му с лифта до езерата и цъкат с език. А ако се качат малко по-нагоре, не знам, какво охкане ще падне...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети