Колега ivjordan аз не съм капризен,но повярвай ми нямаш представа какъв кошмар е да спиш на з. Тевно езеро лятото когато е пълен.Разполагаш с 40-50см. на човек,което почти изключва спане по гръб,непоносима жега и задух,за екстри като чаршафи изобщо не говорим,пълна мизерия,одеалата не са прани сигурно с години,тавана е толкова прашен,че където се опрях бях като мелничар,за миризмите от хора няма да споменавам,но ще кажа за тези които идваха от скарата в кухнята и правеха картинката оше по-кошмарна.В заключение ще кажа,макар че хижарите бяха любезни това беше най-кошмарната нощ прекарана в планината и по-лошото беше, че след безсънната нощ трябваше да направя 4ч. преход и 8ч.да карам до Русе.
Абе хора-Дидо ви каза-който мрънка-още 2кг. на гърба и получава самостоятелна "платнена стая"
Не опорочавайте красотата на мястото с вашите претенции!!!
Сря Окт 03, 2012 8:24 am
НИКОЛАЙ Т.
Извинявай колега fena73 но това не е мрънкане а отразяване на скапаната действителност в някои хижи.Точно заради такова мислене нещата стават по-зле а не обратно.Лесно е да се каже да си носим палатки и повярвай ми ако знаех как стоят нещата щях да си нося.Спал съм на земята в з.Ботев и въпреки това Вальо/защото е пич/ми намери и матрак и чаршафи дори.Не може да си затваряме очите пред алчността и печалбарството на някой хижари/да не говорим за лошото отношение към туристите от които им идва хляба/ а и хората които посещават този заслон трябва да са подготвени какво ги очаква.Хижарите в България трябва да разберат,че туриста не е просяк които те са приютили а клиент които си плаща и очаква елементарни/поне/условия и уважение.Аз когато бях на заслона беше претъпкано и затова приех ситуацията за извънредна и макар да мина от тогава половин година не повдигнах въпроса никъде във форумите,но от поста на колегата по-горе разбирам,че положението е същото и когато е почти празен.Лошите практики по хижите не трябва да се защитават а да се заклеймяват ако искаме да има промяна.Лек път и леки раници колеги.
Извинявай колега ама не съм съгласен с тебе!Вальо е пич-в това няма съмнение!Намерил ти е матрак щото е имало свободен!!!Ако е имало такъв и на Тевно,Валя(която е пичка на трета)щеше да ти го даде-повярвай ми!!!виждал съм как си даде спалния чувал на непозната жена от групата която се оплака че и е студено в палатката!Да не говорим за отношението-за 3мин.вечерята ти е готова-при това при НИКАКВИ условия за приготвяне!!!Не разсъждавай от собствената си камбанария-има хижи които имат условие но няма обслужване,защото хората там(не ги наричам даже хижари)нямат сърце!При Валя не е така-оставила е малкото си дете долу за да угажда на недоволни притенциозни ...хм...туристи!!!
А за отношение на хижари към клиенти да не говорим-на хижа в чужбина(няма да спомнавам имена) те карат да чакаш 10мин. за да ти сервират чай за 2 евро,щото трите лелки хапвали!(за тва време Валя прави 3 омлета и 2 кашкавал пане).И ти гасят тока демонстративно в 21.40 при положение че трябва това да стане в 22ч.
В заключение ще ти кажа че единственото място в тази планина, където има дух,туристически дух, е на Тевно езеро-през август бяхме 9 дена по целия Пирин и това ясно пролича-и не само аз го забелязах...
Сря Окт 03, 2012 7:55 pm
НИКОЛАЙ Т.
fena73 когато споделих моите впечатления от з.Тевно езеро нямах намерение да влизам в някакви безмислени битки,просто показах нещата такива каквито ги видях.В помещението бяхме 30 човека и различно мнение за ситуацията от моето нямаше/между другото намерих още доста такива мнеия в други теми за заслона/.Едва ли можеш да обвиниш всички,че са "капризни и претенциозни",някои дори не издържаха,взеха си чувалите и спаха на пейките пред заслона.Ти измести малко полемиката от условията в хижата към личните качества на хижарите.Както казах още в първия си пост хижарите бяха любезни и никакви проблеми не сме имали с тях и в никакъв случай не мисля ,че са лоши или безотговорни,просто трябва да се направят някои дребни подобрения за да се чувстват туристите по-добре.Съжалявам че така се развиха нещата,но нали знаеш,първото впечатление е най-силно и не задължително най -вярно.Ако Валя чете тези редове нека не ми се сърди защото е за добро/имам в предвид че когато туристите са доволни и хижарите ще са доволни/.
ОК!И аз не искам полемики и спорове-последно казвам-мястото е такова че всичко се изнася с катъри(може би единственото подобно в Пирин)така че е много трудно да се прави каквото и да е!А направеното никак не е малко!Намери снимки от преди 10г. и ще видиш разликата-аз го помня заслона от тогава-местата бяха 26(мисля)-само над столовата и всички се обръщаха по команда Ако си забелязал около заслона отново има строителни материали,подготвени за ремонт и постоянно нещо се прави.Много ,много се надявам да промениш мнението си защото мястото наистина заслужава посещение всеки път когато си в тази планина!
Чет Окт 04, 2012 8:30 am
Гунди
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора
fena73 написа:
Извинявай колега ама не съм съгласен с тебе!Вальо е пич-в това няма съмнение!Намерил ти е матрак щото е имало свободен!!!Ако е имало такъв и на Тевно,Валя(която е пичка на трета)щеше да ти го даде-повярвай ми!!!виждал съм как си даде спалния чувал на непозната жена от групата която се оплака че и е студено в палатката!Да не говорим за отношението-за 3мин.вечерята ти е готова-при това при НИКАКВИ условия за приготвяне!!!Не разсъждавай от собствената си камбанария-има хижи които имат условие но няма обслужване,защото хората там(не ги наричам даже хижари)нямат сърце!При Валя не е така-оставила е малкото си дете долу за да угажда на недоволни притенциозни ...хм...туристи!!!
А за отношение на хижари към клиенти да не говорим-на хижа в чужбина(няма да спомнавам имена) те карат да чакаш 10мин. за да ти сервират чай за 2 евро,щото трите лелки хапвали!(за тва време Валя прави 3 омлета и 2 кашкавал пане).И ти гасят тока демонстративно в 21.40 при положение че трябва това да стане в 22ч.
В заключение ще ти кажа че единственото място в тази планина, където има дух,туристически дух, е на Тевно езеро-през август бяхме 9 дена по целия Пирин и това ясно пролича-и не само аз го забелязах...
Градски,успокой топката! Поемаш към Тъмната страна! Трябва и аз да ида да го видя това Тевно езеро....
Градски,успокой топката! Поемаш към Тъмната страна! Трябва и аз да ида да го видя това Тевно езеро....
Важно е да владееш Силата! а кой път ще поемеш е въпрос на личен избор...кво му е лошото на Анакин Скайуокър???
Чет Окт 04, 2012 9:32 am
iavkata
Като цяло на Тевно наистина полагат усилия а и отношението е добро.Но има места.....не ми се говори.Вижте хижа Мальовица например-там ако не си катерач въобще не те смятат за човек.Гадория!
Пон Окт 08, 2012 6:12 pm
Gamina
iavkata написа:
.Вижте хижа Мальовица например-там ако не си катерач въобще не те смятат за човек.Гадория!
Глупости
Не съм катерач, а никога не съм имала пререкания с Катя, Байно или някой друг там. Всъщност на никоя хижа, с правилния подход може да си добре дошъл навсякъде
Вто Окт 09, 2012 10:25 am
ПАВЕЛ
Gamina написа:
iavkata написа:
.Вижте хижа Мальовица например-там ако не си катерач въобще не те смятат за човек.Гадория!
Всъщност на никоя хижа, с правилния подход може да си добре дошъл навсякъде
Това са и моите наблюдения.... Не е задължително навсякъде да цъфти любоФФ , но все пак нормална човешка комуникация не е толкова трудно да се постигне където и да е.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети