|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
andimit
|
Бухово-Мургаш |
|
Здравейте планинари!
Ще ви препоръчам една хубава еднодневна разходка- пеш и с колело.
До Бухово-ясно/колелото в колата/ . После малко каране и много бутане за 3 ч. стигнахме до х.Мургаш.
От хижата за 40 мин. пеш се стига до върха.
За тези които не бързат може да нощуват в хижата- хижаря е супер, има храна, около 20 легла и различна пиячка.
Спуснахме се с колелата за около час.
П.С. Не препоръчвам ходенето в ниската част в големи жеги, защото основно е открит и песъчлив път.
Като цяло разходката бе супер, но внимавайте при спускането, за да не си одерете краката като мене!
ЧАО!
Banderas
|
|
|
Вто Юни 19, 2007 9:54 pm |
|
 |
goro_levskara
|
|
|
А и още нещо..... За този маршрут задължително трябва да си вземете повече вода, че никъде няма. Аз по принцип го избягвам това преходче, заради безкрайно дългия черен път, а и заради вятъра. Когато се обърне в посока планината всичко от Кремиковци идва в тебе и не е въобще приятно. А освен това младежите с бъгитата хвърчат покрай тебе като на състезание по формула 1. Все пак мога да ви препоръчам едно кратко отделяне от пътя с изкачване на вр.Готен, който се води за първенец на Софийска Стара планина. Ето и малко снимки от там:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=turizym&Number=1946606190
Прав си много и за жегите, но можеш да избегнеш част от открития път ако малко след разклона за Готен на слизане успееш да намериш една стръмна пътека, която слиза директно в долината. Оттам вече вървиш само по реката, където слънцето не е чак толкова силно.
Бъди здрав!!!
Жоро
|
|
|
Сря Юни 20, 2007 9:34 am |
 |
 |
mislesht
|
Re: Бухово-Мургаш |
|
 |
 |
Здравейте планинари!
Ще ви препоръчам една хубава еднодневна разходка- пеш и с колело.
До Бухово-ясно/колелото в колата/ . После малко каране и много бутане за 3 ч. стигнахме до х.Мургаш.
От хижата за 40 мин. пеш се стига до върха.
За тези които не бързат може да нощуват в хижата- хижаря е супер, има храна, около 20 легла и различна пиячка.
Спуснахме се с колелата за около час.
П.С. Не препоръчвам ходенето в ниската част в големи жеги, защото основно е открит и песъчлив път.
Като цяло разходката бе супер, но внимавайте при спускането, за да не си одерете краката като мене!
ЧАО!
Banderas |
Леко ми прозвуча като реклама на хижа "Мургаш". Лошо няма, човек да иде и да прецени.
Аз гледам да избягвам хижи, които стават сборище на хора с джипове. Някак си много съм различен от тях...
|
|
|
Сря Юни 20, 2007 12:17 pm |
 |
 |
Планинец
|
|
|
Използвам темата, за да попитам - от Бухово до хижа Мургаш има ли маркировка (към днешна дата), има ли вероятност от объркване при нормално, ясно време? Питам, защото на картата има доста разклонения на пътища, а пък в един пътепис пишеше, че имало зелена маркировка и указателни табели на важните кръстовища. Затова ме интересува какво е положението в момента?
Смятам да пътувам до София и оттам с градски автобус № 90 до Бухово. При всички положения ще съм в Бухово малко след обяд, та ми се ще да не се губя и да стигна хижата в светлата част на деня.
Ще се радвам, ако някой сподели прясна информация!
|
|
|
Вто Сеп 15, 2015 5:34 pm |
|
 |
pl27
|
|
|
Миналата година минах по маршрута, не вярвам нещата да са се променили драстично. От последната спирка на 90 се тръгва нагоре по реката и след това започва пътеката тръгваща вдясно. Пътеката е с нормална лентова зелена маркировка. Като пътеката е по-скоро черен път и по него се движат спокойно и по-високопроходими коли чак до върха. По това време на годината е възможно да е пресъхнала водата по пътя, така че се запасете предварително. Имайте едно наум, че ходенето е лесно, но доста дълго - 16-17 км в едната посока.
|
|
|
Сря Сеп 23, 2015 5:21 pm |
|
 |
Планинец
|
|
|
 |
 |
Миналата година минах по маршрута, не вярвам нещата да са се променили драстично. От последната спирка на 90 се тръгва нагоре по реката и след това започва пътеката тръгваща вдясно. Пътеката е с нормална лентова зелена маркировка. Като пътеката е по-скоро черен път и по него се движат спокойно и по-високопроходими коли чак до върха. По това време на годината е възможно да е пресъхнала водата по пътя, така че се запасете предварително. Имайте едно наум, че ходенето е лесно, но доста дълго - 16-17 км в едната посока. |
Много благодаря, точно това ми трябваше!
|
|
|
Сря Сеп 23, 2015 5:34 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|