ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
ПИРИН ПЕЕ ...И ПЛАЧЕ
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
ПИРИН ПЕЕ ...И ПЛАЧЕ
Автор Съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение ПИРИН ПЕЕ ...И ПЛАЧЕ Отговорете с цитат
Цяла година го приказваме пустия Пирини накрая му дойда времето....Маршрута беше много натегнат ама след 1-2 дена зор се наложи да го редуцираме от хард към по-лайт Very Happy
1ден-Предел-вр.Пирин-х.Яворов
Оставихме колата на ханчето и към 9 без нещо тръгнахме нагоре...маршрута-тегаво качване както каза и съфорумника Z…и т.н.SmileДобре че на машинката има изворче че бяхме хванали по едни пирамидки малко по-встрани и се връщахме да го търсим...На върха бяхме за 5 часа,после нататък пътеката-клек.камънак, хвойна...до Даутов превал и после през пресъхналото Даутово езеро и –надолу кум Бела река и маркираната пътека към Яворов...Пристигнахме в човешко време-за около 9ч.
2 ден-Яворов-Кончето-Кутело-Вихрен-Муратов връх-Синаница
За закуска-качване към Суходолски превал-после-по пътеката през кончето-качихме Кутело за всеки случай ,после Вихрен,после покрай Хвойнати връх и чучките край него –се отзовахме в основата на Муратов.Около Хвойнати хапнахме,часа бече 3 а водата-на мин. Sad Как да е 3 дкачихме и Муратовия,после надолу към изворчето под Гергиица и -айде на Синаница-хижата!И върха беше в плановете ама след тоя маратон,безводен се отказахме-маршрута дойде към 11 часа с доста сериозни денивелации...Като свалих на хижата обувките и се опитах да отлепя левкопласта от сухожилията,познат сред туристите като“секънд скин“ той се отлепи с моята лична “фърст скин“ Sad Sad Тука Пирин вместо да пее почна да плаче!
3 ден-полу-почивен-Синаница-Беговица
Беше предвидено този ден да обиколим Караулте,Бъндеришки и Башлийски чукар и да спим на Спано поле но решихме да променим плана заради прогнозата-влошаване на времето и заради здравословни проблемации с копитата...(това е деня в който z… го е гърмяло по Куклите-при нас се чу само един як гърмеж)
Няма какво да описвам прехода-за 4 часа и малко бяхме да Беговица-лична хигиена и близане на рани(т.е.-пукане на мехури)
4 ден-Беговица-Солището-Куклите-Зъба-Яловарника-Каменица-М.Каменица-Тевно езеро

Марштута е описан от Z…голямо качване,слизане,пак качване...От Яловарника слизането е през кулоара(третия май,като го гледахме от доле) доста криво но с гордост мога да кажа че не включих 5-тата опорна точка Very Happy )От Каменица слизането протече по-различно-пирамидките ме подведоха по ръбчето а помня че съм го качвал освен по ръбчето(с човек дето да помага) и по гърба през един кулоар(оказаха се 2)Та върнахме се малко и ги нацелихме-има пирамидки и през тях.На едно място има праг-метър и половина,не много ,но с голямата раница нямаше как да се обърна и да стъпя-реших да направя упражненирто на Z… като на шега-пуснах я от не-повече от метър и тя направи 20 метрово търкаляне надолу...шишето(не от девин ,а Primus)скочи още на 5-я метър и се сурна по камънака, а после се сетих,че не прибрах машинката-висеше си на презрамката!ИдЕотска постъпка при положениече:1-во-бяхме двама и можеше втория да ми подаде раницата,2-ро-имам въже и можех да я вържа и да я пусна....
Как да е-стигнахме Кралевдворска порта и Тевно езеро.
5 ден-расотка около Тевно

Решихме, че имаме още нужда(и време) за ПУЧИвка-затова извършихме тихият подвид –траверс от двете коти на Валявишки чукар-през Момин двор,Кралев двор и –вкъщи Smile
6 ден-Тевно-Типиците-Василашки езера-Демяница

В началото-стандартен маршрут през малкото конче до вр.Възела-после имаше идея да минем през Василашки чукар и през Тодорките,но на картата има една(!)и го оставихме за“другия път“.Смъкнахме се към Тевно(синьо) Василашко езеро и от там-едно главоломно спускане към Горно Василашко-по нищо не отстъпва на пускането от Яловарника-кулоара му-кулоар,каменяка му-каменяк,наклона му-наклон!!!
Нататък-по стандартната зелена марка....
7 ден-Демяница-Газейски циркус-Каймак чал-Стражите-Полежан-х.Безбог

Тръгнах (този ден сам)с идеята да мина през Горно Газейско езеро и чак тогава през Стражите,но още преди да вляза в циркуса гладем на машинката -ена тъъъънка пътечка-към Каймак чал-викам“що пък да обикалям“ и –хайдее-нагоре...!Бесен улей,няма край,камъни,стръмно(разбирамZ…на Тодорка) и накрая-малко сипей ,трева и изправяне още повече на склона...Ооообаче те извежда точно на превала м/у Каймак чал,Стражата и Дисилица!Отодох до Каймак чал,колкото да осмисля по-добре желанието си за минаване през Стражите-макар че го бях минавал наобратно в мъгла-сега ми изглеждаше невъзможно с тия скални отвеси и ръбове....Все пак тръгнах и-ха-имало Господ-т.е.-пътечка с пирамидки-покрай голямата стража-искаше ми се да я кача,но като я поогледах,(дори тръгнах 2-3м. )и се замислих че назад не знам как ше се връщам както казват македонците“со газо напреде“-и се повърнах...SadМинах си по пътечката,после през превала и през Полежана...(4 часа)и се спуснах за още час до хижата ,без да прехвърля вр.Безбог.
8 ден-Кременски езера

Тръгнахме за езерата с идеята да бъде расотка ама не би!Първо се засилихме по некаква много обиколна пътека дето стигна почти до Попово езеро и после –едър камънак под Сиврия...клек,обиколки....черно ми се видя Долното Кременско езеро!Нямах желание да се качвам до другите!100 пъти по-добре(и не по-бавно)щеше да е да идем през Демиркапийска порта до Джано и да ги видим 3-те!Върнахме се по по-човешкатапътека по р.Ретиже и пак през овчарника и подсичащата безименния връх пътека,излизаща направо до езерото до хижата.Обяд там и-надолу към х.Г.Делчев и механа Джаре-прощална(и с Пирин) вечер...
9 ден-Джаре-Добринище-Предел

„Но комент“ дет се вика...Хасфалт.пътека,пак Хасфалт...пообъркахме черния път и излязохме по-раничко на Хасфалта и –нататък -ясно-Добринище-Хавтобус-Предел-колата-Ст.Загора-рев,сополи....аве- „ПИРИН ПЕЕ И ПЛАЧЕ!!!“

П.П.:Специални благодарности на Dido,който помогна с важни съвети-доста от които спазихме!!!
Пон Сеп 03, 2012 9:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

Мнение Отговорете с цитат
Хубави маршрути и добро ходене.
За Кременски езера трека дето сте избрали за долното езеро е възможно най-трудния. Минавал съм от там знам за какво иде реч. Трудното му е и че морените са големи и придвижванете е бавно. Можело е да възкачите в.Сиврия от западния му склон, да видите и трите езера и да слезете до долното за доста по кратко време. Пък и пътя е много по-панорамен.
Пон Сеп 03, 2012 10:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

NikTod написа:
Хубави маршрути и добро ходене.
За Кременски езера трека дето сте избрали за долното езеро е възможно най-трудния. Минавал съм от там знам за какво иде реч. Трудното му е и че морените са големи и придвижванете е бавно. Можело е да възкачите в.Сиврия от западния му склон, да видите и трите езера и да слезете до долното за доста по кратко време. Пък и пътя е много по-панорамен.

Ами ха де!Така е трябвало са сторим ..нищо-другия път-и без това останаха недоизпълнени планове...
Пон Сеп 03, 2012 10:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

ZCEZBPM написа:
Фърст скин и секънд скин Very Happy
Вярно май че така им казваха на тези хубавите лепенки(секънд скин)
Отдавна съм се отказал да лепя лейкопласт на ходилата, петата и тем подобни места.
След няколко часа или се е сгърчила лепенката и лепилото е върху раната или после няма отлепяне.
Мия краката, мажа с мазило като стигна хижата където ходя бос с чехлите, а на другия ден чисти чорапи и възпаления сериозни на протъркани места не съм получавал.
Боли, ама се вижда че ще оживея.Smile
Петата опорна точка аз я включих от Яловарника надолу въпреки че мястото не е притеснително, но ако бях тръгнал прав щях да се изтърся и натъртя именно тази пета опорна точка.Smile

Почивните дни ще си начертая за в бъдеще някои части от маршрута Ти, че много има още невидяно от тоя Пирин.
Ама стига сте ми давали идеи, че от началото на годината не съм се свъртял и един ден вкъщи и повече от месец отпуска съм я прекарал само в планината.SmileSmile
Кой знае кога ще ме огрее да отида, ама да са готови новите места.

Тъй ама който носи само по 2-3 чифта чорапи и не пере секи ден лепи лепенки Smile Ако са хубави чорапите-чак при събуването лепенката остава на тях(без да се нагърчва преди това)

А за маршрутите-и ти само ми палиш фитилите Very Happy ама Пирин ше е вече догодина(ако стане някой и друг ден зимно-дай-боже!ама то е друга работа..)
Вто Сеп 04, 2012 8:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
BateBorko

Местожителство: Враца

Яки преходи първия, втория, четвъртия и седмия ден!
Браво!
Хубави места сте видяли!
Сря Сеп 05, 2012 2:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
hrenn

Местожителство: Bulgaria

Мнение Сайт относно Пирин и гр. Добринище Отговорете с цитат
Здравейте искам да Ви представя един сайт в частност, който показва подробна информация за град Добринище и Пирин планина. Надявам се да го разгледате и да останете доволни. Ето го и сайтчето - http://www.dobrinishteclub.com - Извинете ме ако напразно съм Ви отнел от времето.
Сря Сеп 05, 2012 10:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
dido

Поздрави fena73, разходил си качествено из Пирина Very Happy
Забавно е наистина в тази планина - дистанциите изглеждат къси но терена, острите качвания и слизания не щадят копитата Very Happy

Пет Сеп 07, 2012 12:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
fena73

dido написа:
Поздрави fena73, разходил си качествено из Пирина Very Happy
Забавно е наистина в тази планина - дистанциите изглеждат къси но терена, острите качвания и слизания не щадят копитата Very Happy

Наистина е така-повтарях си по 10 пъти на ден колко си бил прав!!!Ама не е като да не съм ходил там ве-почти всяка година ходя ама с "нормални-човешки" маршрути,а сега се бях изсилил много...
Пон Сеп 10, 2012 11:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

ZCEZBPM написа:
Не си единствения дето си повтаряше колко е бил прав Dido и от това че не слушам последния ден а и не само последния какъв го ядох само. Very Happy Very Happy

Един познат често обича да казва "........... е корав, не е за изпускане"
Лица под 18г. да не се досещат за що иде реч Confused
Пон Сеп 10, 2012 10:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Халал да ни е на сички-кУравия!И честито! Very Happy
нема червена точка ве!крайно време е да се добави като емотикона Old
Вто Сеп 11, 2012 9:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Много арно си походил, като се видим на Саръяр ще разказваш на живо, пък аз ще почерпя червено вино, гледам останало е малко от миналогодишното. Вземи твоя градски ZC.... да хвърли един поглед на близкия Балкан.
Вто Сеп 11, 2012 3:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Plamen К написа:
Много арно си походил, като се видим на Саръяр ще разказваш на живо, пък аз ще почерпя червено вино, гледам останало е малко от миналогодишното. Вземи твоя градски ZC.... да хвърли един поглед на близкия Балкан.

Мислех за събота че е възможно да се разходя натам,а ти допълнително ме стимулира с "червената оферта"... Alcohol
Ако градския Z... чете това и е аляк-нека да заповяда!Ако трябва ше тръгнем заради него в 4.30ч. Laughing
Сря Сеп 12, 2012 1:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Добре си походил. Един с лепенки, друг без. На кого както му е удобно. Ако отида догодина по Пирина, откъдето и да мина, ще ти видя стъпките Very Happy . Не е останало нестъпвано. Дай малко снимки де, не бъди скъперник.

Балкана символ на цял полуостров
Сря Сеп 12, 2012 1:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

meco puh написа:
Добре си походил. Един с лепенки, друг без. На кого както му е удобно. Ако отида догодина по Пирина, откъдето и да мина, ще ти видя стъпките Very Happy . Не е останало нестъпвано. Дай малко снимки де, не бъди скъперник.

Не нося Хапарат,ве! Confused и не снимам...само по стъпките ще ме познаеш Very Happy
Сря Сеп 12, 2012 2:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

fena73 написа:
meco puh написа:

Не нося Хапарат,ве! Confused и не снимам...само по стъпките ще ме познаеш Very Happy

"Хапарат" не носиш ама луканки носиш. Не така Exclamation Very Happy
Сря Сеп 12, 2012 8:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.