|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
panzer6
|
Кременски езера |
|
Може ли да се направи еднодневен преход от х.Безбог до Кременските езера така, че да се хване лифта до х. Гоце Делчев? Има ли друг еднодневен маршрут от х.Безбог/ без този до Поповото езеро /? Препоръчайте други еднодневни маршрути в Пирин със средна натовареност/все пак сме с малчуган на 8 г./! За сега съм избрал 3 варианта:
1.х.Вихрен-Муратово езеро
2.Бетоловото-х.Яворов и околността
3.х.Бъндерица-Казаните-Премката
4. ?
5. ?
Благодаря предварително на всички за предложенията!
|
|
|
Сря Авг 01, 2012 7:21 am |
|
 |
igurbev
|
Re: Кременски езера |
|
 |
 |
Може ли да се направи еднодневен преход от х.Безбог до Кременските езера така, че да се хване лифта до х. Гоце Делчев? |
Принципно може, но е хубаво някой да ви заведе, в противен случай е рисковано, особено с малко дете.
Ето тук наскоро се обсъждаха възможните загубвания. Вероятно нима и други подобни теми.
Иначе от х.Безбог - в.Безбог - Полежан, че и Газей, ако сте по-бързи.
|
|
|
Сря Авг 01, 2012 8:30 am |
|
 |
NikTod
|
|
|
|
Във Вашия случай с детето до Кременски езера и да ползвате лифта на връщане няма как да стане в един ден.
Без детето / но задължително с ГПС/ може да стигнете до долното Кременско езеро и да се върнете в срок по марк. с пирамидки пътека през Рибните езера разположени северно от Попово езеро.
Друг вариант е с изкачване на вр. Сиврия. Снимки и обратно по същия маршрут. Има вариант и да слезете до езерата и да се върнете по описания горе вариант.
Най-панорамния и обзорен вариант е с през Дангалица и покрай трите Кременски езера и връщане през гореспоменатия маршрут /през които задължително първия път трябва да минете с ГПС или с човек разпознаващ вярната пътека през клека/
Еднодневни преходи много. Започнете без планиране с 1-я и от там нататък идеите ще ви доидат от самосебеси.
|
|
|
Сря Авг 01, 2012 3:07 pm |
|
 |
krassy1809
|
|
|
|
Ох , колко пъти съм се пробвал от х. Безбог до Кременските езера , опитвал съм от Попово езеро , източно на рибните езера , да подкося Сиврия и да се озова малко под голямото Кременско , през маркиран маршрут с каменни пирамидки върху морени , отказах се посредата.
Не съм пробвал от х. Безбог по пътеката през клека по източният му бряг към долината на Ретиже и атака отдолу към долното Кременско.
Според мен е невъзможно за един ден с връщане, особенно с дете.
Но ! това което сме успяли , аз и жената , е:
9.00 от х. Безбог - безбожки превал - попово езеро - нагоре към ДемирКапийска порта (без да се достига до нея) - ляво по жълтата трева към връх Джано (без да се качвам до върха по морените) - 15 мин гедане и снимане на кременските езера(отгоре им) от подножието на Джано (най уникалните и красиви езера и според мен гледани от няй-доброто и достъпно място) - връщане по обратният път с 15 мин почивка за хапване на поповото езеро - безбожки превал - хващане на лифта на обратно в 16.25 !
Изкам да ви кажа че може и да е възможно да го направите и с дете , ако е момче , но не трябва изобщо да се бавите никъде по маршрута.
|
|
|
Пет Авг 24, 2012 10:54 am |
|
 |
Весела Ягодова
|
|
|
|
 |
 |
Може ли да се направи еднодневен преход от х.Безбог до Кременските езера така, че да се хване лифта до х. Гоце Делчев?
|
Може. Нас никой не ни е водил. И gps нямаме. За 3 часа стигнахме до циркуса на Кременските езера (не сме почивали обаче). Но трябва повишено внимание (малко се лутахме и ние) и да поразгледаш някоя друга снимка преди това. За детето обаче не знам как ще е - пътеката се губи на места в клека под Сиврия и пада яка борба с туй "насаждение" 
|
|
|
Вто Авг 28, 2012 6:32 pm |
|
 |
NikTod
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Може ли да се направи еднодневен преход от х.Безбог до Кременските езера така, че да се хване лифта до х. Гоце Делчев?
|
Може. Нас никой не ни е водил. И gps нямаме. За 3 часа стигнахме до циркуса на Кременските езера (не сме почивали обаче). Но трябва повишено внимание (малко се лутахме и ние) и да поразгледаш някоя друга снимка преди това. За детето обаче не знам как ще е - пътеката се губи на места в клека под Сиврия и пада яка борба с туй "насаждение"  |
За да е ясно, никога не съм твърдял, че не може да стане за 1 ден трека. Да наистина може. Може и през в. Сиврия - "на шус" за 2ч. Но за да е ясна картинката и най-вече за да сме в полза на panzer6 /т.е. чевека който пита/ , ти ли си на 8 години или спътника ти?
Ако си ти приеми моите адмираций за ранното съзряване , ако не си ...
Мисля че етиката във форума повелява, когато някои иска инфо да се даде възможно най-точната информация с презумцията, че човека не е ветеран планинар /още повече, че се пише, че е с дете на 8г./, а не да се изтъкваме кой какво може.
Пътеката под Кременски езера за х. Безбог може лесно да се сбърка в някое измамно отклонение или да се хване грешно при разклона за някакво село /не му помня името/. Всичко това не може да доведе до фатални последици, но като нищо може да доведе до изпускане на лифта и още 1,5-2ч. до х. Гоце Делчев. ГПС ще изключи подобен риск. Когато човек е с малки деца трябва да минимизира всички рискове. Така ги аз разбирам нещата.
|
|
|
Вто Авг 28, 2012 8:24 pm |
|
 |
Весела Ягодова
|
|
|
|
Я пък ти ?! Кой се изтъква ? Ей затова бях спряла да пиша тука, аман от тъпи коментари ! Пита човека - може ли ? Аз казвам - може.
Лифта може и да си го изпуснеш и ако прекалиш с бирата на Попово езеро и заспиш. Риск да се загубиш винаги има, и без да си с малко дете. Баба ти само с gps е ходила сигурно...
|
|
|
Съб Сеп 01, 2012 4:29 pm |
|
 |
NikTod
|
|
|
|
 |
 |
Я пък ти ?! Кой се изтъква ? Ей затова бях спряла да пиша тука, аман от тъпи коментари ! Пита човека - може ли ? Аз казвам - може.
Лифта може и да си го изпуснеш и ако прекалиш с бирата на Попово езеро и заспиш. Риск да се загубиш винаги има, и без да си с малко дете. Баба ти само с gps е ходила сигурно... |
За 8-год. съзряване се извинявам. Явно проблема ти е бил през първите 7г.
Бъди здрава.
|
|
|
Съб Сеп 01, 2012 4:47 pm |
|
 |
deltata
|
|
|
|
Недейте така, не се карайте. Хубаво е да се знаят всички варианти и евентуални затруднения, а всеки ще си направи сметката сам какво иска и какво може, изборът е личен. Все пак тук се търси помощ и мнение и трябва да си помагаме, затова са форумите.
|
|
|
Пет Сеп 21, 2012 9:08 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|