здравейте.дайте съвет за снегоходки ,които купих от стената преди няколко дни -тсл 226 -втора ръка,на два сезона, за 100 лева.
значи снегоходките са запазени на външен вид ,но понеже не съм много в час ,сега като ги гледам и гледам и други такива по разни сайтове ,виждам ,че моите нямат метална скоба отзад ,която е на петата.възможно ли е по принцип да нямат такава скоба ,ако са по-стар модел примерно, или трябва да я има при всички и да е била счупена при ползване ,а да не са ми казали.
изобщо каква е ролята на тази метална скоба и може ли без нея или всички снегоходки трябва
да я имат? мерси
здравейте.дайте съвет за снегоходки ,които купих от стената преди няколко дни -тсл 226 -втора ръка,на два сезона, за 100 лева.
значи снегоходките са запазени на външен вид ,но понеже не съм много в час ,сега като ги гледам и гледам и други такива по разни сайтове ,виждам ,че моите нямат метална скоба отзад ,която е на петата.възможно ли е по принцип да нямат такава скоба ,ако са по-стар модел примерно, или трябва да я има при всички и да е била счупена при ползване ,а да не са ми казали.
изобщо каква е ролята на тази метална скоба и може ли без нея или всички снегоходки трябва
да я имат? мерси
Ако имаш в предвид скобата посочена с червена стрелка на изображението по-долу отговорът е "ДА" - трябва ти тази "скоба". Това е повдигащата пета, която се ползва при стръмно изкачване - променя ъгъла на равнината на обувката в по-благоприятен такъв по склона.
Ако имаш в предвид скобата посочена със синя стрелка на същото изображение, то отговорът е по-скоро "НЕ". Това е заключващата /транспортна скоба/, която заключва подвижното рамо на снегоходката и пантите и не действат. Използва се при транспортиране на снегоходките и е сравнително полезна като ги закачаш на раницата.
Аз тези последните скоби ги махнах и двете още първия път като ги обух снегоходките, защото самоинициативно започнаха да я заключват в най-неподходящото място по маршрута тогава - по ръба между Зелени камък и Раздела в Рила и то в снежна буря. Много неприятно беше.
ами те моите ,като гледам дадената снимка са малко по-различни ,точно на петата.
значи няма скобата ,посочена с червена стрелка ,а е пластмаса и петата си се повдига и спуска и стъпва на нея, а тази със синя стрелка също я няма ,но има на нейно място пластмасова такава.
имам предвид ,че петета си се повдига и спуска ,без да съм ходил с тях , а само като с ръка я мърдам . абе имах няква информация за снегоходките горе-долу ,ама на това май нещо не съм обърнал внимание а и не ги купувах лично ,а един приятел,който нямаше много представа , та по телефона коментирахме. ако трябва ще направя и снимка и ще кача.
Нед Апр 01, 2012 12:22 pm
torah
emiliqn 78 написа:
ами те моите ,като гледам дадената снимка са малко по-различни ,точно на петата.
значи няма скобата ,посочена с червена стрелка ,а е пластмаса и петата си се повдига и спуска и стъпва на нея, а тази със синя стрелка също я няма ,но има на нейно място пластмасова такава.
имам предвид ,че петета си се повдига и спуска ,без да съм ходил с тях , а само като с ръка я мърдам . абе имах няква информация за снегоходките горе-долу ,ама на това май нещо не съм обърнал внимание а и не ги купувах лично ,а един приятел,който нямаше много представа , та по телефона коментирахме. ако трябва ще направя и снимка и ще кача.
мерси много за инструкциите и информацията.да моите тсл -ки са точно като тези,дет ми показваш на снимките . всичко си е о.к. разбрах ,че няма проблем със снегоходките.
благодарско колеги още веднъж. понаучих някои важни неща .
Нед Апр 01, 2012 4:23 pm
Gamina
Да, моите са същите... и имат едно проблемче, точно заради пластмасата- като ходя понякога сама си се изправя до определена степен и не мога да си вдигна петата достатъчно (спира ме един вид).
Някой друг да е имал някакви такива драми? (за TSL 226 иде реч)
Пон Апр 02, 2012 11:22 am
ПАВЕЛ
Да използвам темата на колегата за едно въпросче свързано с това дяволско изобретение снегоходката : Става въпрос за движение по терен със страничен наклон - има ли някаква техника , улесняваща живота на морния турист, или караме на принципа "мълчи и плувай" ? Лично на мен при такива условия ми е по-удобно да движа със" заключени " снегоходки , като това ми помага да закантвам странично и съответно да не си усуквам глезените .......
Абе криво си е, по-добре сменяй с котки ако е дълъг пасажа.
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Апр 02, 2012 9:21 pm
igurbev
Gamina написа:
Да, моите са същите... и имат едно проблемче, точно заради пластмасата- като ходя понякога сама си се изправя до определена степен и не мога да си вдигна петата достатъчно (спира ме един вид).
Аз имам подобен проблем с лявата снегоходка (мойте са 227) - при слизане няма няма и сама се заключва. Просто е вбесяващо, все път се заричам, че в момента, в който се докопам до клещи ще прережа заключвалката. Но после забравям. Хм, ето сега се сетих. Ама е много късно, айде утре
Пон Апр 02, 2012 10:37 pm
Gamina
igurbev написа:
Gamina написа:
Аз имам подобен проблем с лявата снегоходка (мойте са 227) - при слизане няма няма и сама се заключва. Просто е вбесяващо, все път се заричам, че в момента, в който се докопам до клещи ще прережа заключвалката. Но после забравям. Хм, ето сега се сетих. Ама е много късно, айде утре
Не, не заключвалката, тя си здраво седи където й е мястото, че даже ми е трудно да я мърдам. Проблемът идва от коконата (бахти тъпото име има това нещо) - тя се вдига до някъде и спира хода на ходилото нагоре. Трябва да го снимам май
Аз обмислях ъпгрейд с малко тел - да ги връзвам коконите за снегоходката, единственото е, че като трябва да ги изправям ще е занимавка, а при кофти време... ще е гадно.
Вто Апр 03, 2012 12:45 pm
Stefak
Настина тази контра зацепва на най-неподходящото място.На мен преди Синаница ми идваше да сваля пикела и да го развъртя,спря ме само мисълта ,че мога в яда си да отпусна повече ръката и да направя по-голяма беля.Тогава приятел от групата оправи проблема като ги завъртя наобратно.И тогава се зарекох да махна тази скоба както е сторил Ристо и както се е наканил Иван.
Вто Апр 03, 2012 4:27 pm
ПАВЕЛ
Споменатите от всички Вас проблеми(дефекти) би трябвало да се покриват от гаранцията, която е две години .........Или вече сте им превъртели километражите .......
Споменатите от всички Вас проблеми(дефекти) би трябвало да се покриват от гаранцията, която е две години .........Или вече сте им превъртели километражите .......
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети