ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
ИЗБОР НА ПАЛАТКА
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 47, 48, 49  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
ИЗБОР НА ПАЛАТКА
Автор Съобщение
theia

Мнение Отговорете с цитат
torah написа:
Взимай я, за условията които си поставил тя е най-близо. За нашите планини е добре. Ако няма да спиш в нея зимата все ще издържи каквото и да е времето разпъната на подходящо място за една вечер. При лошо време едва ли ще останеш втора нощ да спиш в нея. Лека е честито. Wink

мерси. може би към нея ще се ориентирам Smile
Пет Яну 06, 2012 5:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sten

в моделите LIGHTENT 2 и LIGHTENT 3 на Ферино има ли достатъчно място в предветието за раница и колко голяма може да се събере.
Вто Яну 17, 2012 8:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
torah

Това чудо, мисля че е един не лош вариант за нас, които гледаме за всеки грам в планината. Laughing Wink

http://www.xcosports.com/index.php?section=store&prg=41&p=369

http://www.youtube.com/watch?v=vF9W6B-TUEA&feature=player_embedded
Вто Фев 07, 2012 3:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivo@home

Моля, дайте някакви предложения за двуслойна палатка за (почти ) целогодишно ползване, устойчива на бури, до 2 кг ,БЕЗ коментар на цената, че ми писна да да гледам и тествам палатки!Ето какво отпада за момента:
- Big Agnes
-Robens
-MSR
и всички американско производство , по следните причини:
1.Вътрешната тента е само мрежа.В четвъртък се качих на Stuhleck да пробвам MSR Hubba Hubba и щях да пукна от студ!
2.Първо се опъва вътрешния слой и после външния - това е Absolute NO GO!
3.При променлив вятър от около 70-75 км/ч , с пориви до около 90 км/ч, рейките те бият по главата!
Има , обаче, едно приятно и , поне за мен, изненадващо изключение - палатките на Black Diamond. В BD Hilight се спи супер - няма толкова шум, няма клатене, почти няма конденс - това за еднослойна палатка си е направо постижение.
А, още нещо:
- височина ВЪТРЕ в палатката поне 95 см, това ПОНЕ при рейката/рейките - висок съм 184 см и не искам да ме боли врата.
За сега съм се спрял на палатките на Hilleberg - Soulo, Allak,в краен случай Akto.

P.S. Забравих нещо важно - искам предверие, в което може да се готви.Ако ще ме вали пак дъжд 3 дена, поне да мога да си сгтовя Smile
Вто Фев 07, 2012 6:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

И искаш всичкото това да го събереш в 2 кг ????? Shocked

Вто Фев 07, 2012 7:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ivo@home

dido написа:
И искаш всичкото това да го събереш в 2 кг ????? Shocked

Да. Чух за някакви опции, чакам информация.Нещата май отиват в посока Terra Nova - Superlite Quasar.
Може и Rab Summit Extreme Bivi .Еднослойна, но яка, поне по предварителни мнения( не съм я пробвал и не знам).
Btw,ти си явно човекът с косачката Smile Hilleberg Akto как я намираш? Става ли?
P.S. Искам да го събера с пари.Какво да се прави - Ultra-Light == Money Sad
Вто Фев 07, 2012 7:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joropc

Ако изключиш изискването за четирите сезона(не че не става в някои случаи, де), има такава, с която ще се побереш или в 800гр.(ако е едноместна, но ще е по-ниска) или един килограм(ако е двуместна).Уникално здрава, стабилна и проветрива.Такава имам аз.. Wink
http://www.vaude.com/epages/Vaude-de.sf/sec07mdE8ZcMHI/?ObjectPath=/Shops/Vaude/Products/10265/SubProducts/102655050
Вто Фев 07, 2012 8:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivo@home

joropc написа:
Ако изключиш изискването за четирите сезона(не че не става в някои случаи, де), има такава, с която ще се побереш или в 800гр.(ако е едноместна, но ще е по-ниска) или един килограм(ако е двуместна).Уникално здрава, стабилна и проветрива.Такава имам аз.. Wink
http://www.vaude.com/epages/Vaude-de.sf/sec07mdE8ZcMHI/?ObjectPath=/Shops/Vaude/Products/10265/SubProducts/102655050

Пробвах я тази. При мен нямаше проблем, но при колегите се получи разцепване на алуминия( не знам дали това е правилното определение, но алуминият се разцепи по дължина, тоест, не от вятър, бура или подобно, а от само себе си! Явно Vaude имат проблем с материала. Иначе този Power System функционира - само да намеря по-добри рейки - Easton???) Иначе това беше номер едно в списъка!(Е , вярно, тунел, не съм имал такава досега, но защо не?)
Тунел ... по принцип няма проблем. Вярвам, че ще се науча да разпъвам палатката така, че вятърът да има най-малка площ за изява Smile
Пробвах и Vango Banshee,имам амо един проблем - как да си направя нормални отдушници, че направо умираш от задуха в тази палатка! Ако някой има решение на проблема, с рязане на плата, подшиване и т.н., моля нека да пише.
P.S. Едноместните палатки са тип "кучешки колибки". Затова търся двуместна, поне да мога да се разполагам. 5 години се маах с една от Hofer ( == Aldi Austria) - 4,8 кила!.И с 20+ кила на гърба! Но сега съм на почти 39 и нещо почва да ме мързи Smile И търся комфорт и багаж под 10 кила Smile
Вто Фев 07, 2012 8:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivo@home

Сега видях " Такава имам и аз". При теб има ли проблем с рейките? Сцепване, счупване или нещо подобно? Че много ме кефи тази палатка - 1(ЕДНО) кило!!!
Къде си я ползвал?
Имаше ли проблеми с отдушниците?
Как се представя на страничен вятър?
Вто Фев 07, 2012 9:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

ivo@home написа:
...
P.S. Едноместните палатки са тип "кучешки колибки". Затова търся двуместна, поне да мога да се разполагам. 5 години се маах с една от Hofer ( == Aldi Austria) - 4,8 кила!.И с 20+ кила на гърба! Но сега съм на почти 39 и нещо почва да ме мързи Smile И търся комфорт и багаж под 10 кила Smile

Гледай да не ти стане хоби фотографията Very Happy

За тези палатки очевидно всеки гледа от гледната точка на собствения си опит. Аз ползвам 5-та година CAMP минима 2-ка, тунелен тип 2 рейки, за 2-ма души се води. На вятър е страхотна (със сигурност по-обтекаема от Hilleberg -а), 1.5 кила е, разпъва се първо вътрешния плат после външния, няма предверие, не можеш да седиш вътре.

Последните две неща може и да се водят недостатък, ама палатката ме кефи - не ме е предавала досега, разпъвам я за 5 мин сам трезвен и за 10 мин понаквасен Very Happy

Вто Фев 07, 2012 9:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ivo@home

dido написа:
ivo@home написа:
...

Гледай да не ти стане хоби фотографията Very Happy

За тези палатки очевидно всеки гледа от гледната точка на собствения си опит. Аз ползвам 5-та година CAMP минима 2-ка, тунелен тип 2 рейки, за 2-ма души се води. На вятър е страхотна (със сигурност по-обтекаема от Hilleberg -а), 1.5 кила е, разпъва се първо вътрешния плат после външния, няма предверие, не можеш да седиш вътре.

Последните две неща може и да се водят недостатък, ама палатката ме кефи - не ме е предавала досега, разпъвам я за 5 мин сам трезвен и за 10 мин понаквасен Very Happy

"Понаквасен" Smile)) За това мога да разказвам истории Smile Е точно това искам да го избегна! Бая се квасих с палатката за 15 евро, та искам нещо истинско.Гледах една камарa Bivi - не е за мене. Искам реална палатка - двуслойна. Знам, че "търся под вола теле", но като ще давам пари, поне да знам за какво.
Вто Фев 07, 2012 9:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Хахаха аз се самонаквасвам обикновено човек, съвсем доброволно Very Happy

Вто Фев 07, 2012 9:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ivo@home

dido написа:
Хахаха аз се самонаквасвам обикновено човек, съвсем доброволно Very Happy

E, айде сега, за спиртните напитки не говорим Wink
Вто Фев 07, 2012 9:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
albena :-)

joropc написа:

Останаха ми очите в тази палатка Smile
какъв цвят е твоята? зелена или пясъчна?
интересува ме коя е по-незабележима, че оранжевия Camp направо свети в мрака, а и ми тежи.....
Пет Фев 10, 2012 12:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joropc

albena Smile написа:
joropc написа:

Останаха ми очите в тази палатка Smile
какъв цвят е твоята? зелена или пясъчна?
интересува ме коя е по-незабележима, че оранжевия Camp направо свети в мрака, а и ми тежи.....

Зелена, ама вътре си е комфортно, защото мрежата е бяла.А иначе за вятър...:
http://www.youtube.com/watch?v=SjL0WRUZqTU&feature=related
Вътре:
http://www.youtube.com/watch?v=gAefRhLO6Qk&feature=endscreen&NR=1
Всъщност палатката съм я взел да я ползвам като едноместна.Става и за двама , но когато човек е сам е комфортна работа.
Нед Фев 12, 2012 6:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 47, 48, 49  Следваща
Страница 15 от 49

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.