Мисля, че са само с Gore Tex. Ама тя мембраната е до време.
Тези обувки са стар модел и са застояли по складовете.
Един колега, ако ти заразправя сагата с неговите Райхлета...
Това е модел обувка за ползване в българските планини от ноември до май включително.
Бате ти кибик е прав.
Лятото с тези - само по ледниците в Алпите.
Учудва ме защо упорито отбягваш нашите съвети - бяха ти дадени общи такива, дори с пълно съвпадение на твоите изисквания /по цена и място и време на употреба/....
Регистриран на: 02 Апр 2011 Мнения: 39 Местожителство: Стара Загора
Не, не ги отбягвам съветите, даже съм много благодарен за тях, но като се замислих реших, че искам нещо малко по-зимно и затова се насочих към този тип обувка.
_________________ "Опознай родината, за да я обикнеш!"
Не, не ги отбягвам съветите, даже съм много благодарен за тях, но като се замислих реших, че искам нещо малко по-зимно и затова се насочих към този тип обувка.
Епа кажи си овреме към какво си мигрирал - инак изглежда като някакво хаотично търсене на евтинийка от вън.
Аз докато мъдря още за каква зима аджеба ми трябват тея обувки я сподели какви са проблемите със стари обувки(смисъл не нови модели)?
Нещо фабрично НЕ им е в ред, щом толкова дълго време не са продадени - я материи, я некачествено зашиване/залепване я неудобни /имаше един такъв случай с един модел на Millet в България, коментиран наскоро/.
Аз общо взето сега търся обувки за зимата. Ще е много добре ако имат хубав гумен борд и не много твърда подметка. Гледах едни на Quechua Alpinism 300 и AKU Utah Top. Някой ползвал ли ги е?
Чет Дек 01, 2011 2:25 am
albena :-)
като обуеш няколко марки обувки ще видиш какво ти пасва на крака и тогава ще е по-лесно
някои марки правят обувки за широк крак, други за тесен, също височината на свода на крака е важна
така само да гледаш из нета ..... аз що съм изгледала
Аз сега съм пристрастна за Ла Спортива, но да препоръчвам смело не смея - живи и здрави след тази зима да ги видя как са
Чет Дек 01, 2011 9:14 am
Hogwarts
Е да то това ясно, че ще се пробва, но аз по-скоро питам за това как се спряват горе в планината - дали пропускат бързо, дали пазят топло, дали запотяват. А иначе за това, че трябва да ти пасват на крака съм 100 % за.
Чет Дек 01, 2011 4:52 pm
Yamato
JANNU 2
Колега G_P_S,
Дай някакъв отзив за обувките. Аз ползвам такива вече година, но изобщо не са ми удобни. То си е до структура на ходилото При спускане пръстите ми опираха в предната част, докато не започнах яко да затягам връзките. Чувствам обувката широка и къса.
Иначе нямам оплаквания, все едно си обул две малки танкчета
Поздрави,
Х
_________________ Only self bars the way,
Set self aside, and listen to the silence.
Чет Дек 15, 2011 12:09 am
satzata
Да попитам и аз за няколко конкретни модела чепици. Търся си стабилни трисезонни обувки, които да могат да се ползват успешно и при снежец. Парите са максимум 330лв. От това, което съм прочел като инфо из форуми и други съм се спрял на:
Най-вече бих се радвал, ако някой има преки впечатления от някой конкретен модел. Гармонт и Гронел ми се видяха доста твърди. Това ще ли е проблем, ако няма сняг? А Лова-та пък обратно - ще се представя ли добре при наличието му? Също може да предложите и някаква алтернатива. Благодаря предварително.
Последната промяна е направена от satzata на Нед Дек 18, 2011 12:22 am; мнението е било променяно общо 1 път
Да попитам и аз за няколко конкретни модела чепици. Търся си стабилни трисезонни обувки, които да могат да се ползват успешно и при снежец. Парите са максимум 330лв. От това, което съм прочел като инфо из форуми и други съм се спрял на:
Най-вече бих се радвал, ако някой има преки впечатления от някой конкретен модел. Гармонт и Гронел ми се видяха доста твърди. Това ще ли е проблем, ако няма сняг? А Лова-та пък обратно - ще се представя ли добре при налиичето му? Също може да предложите и някаква алтернатива. Благодаря предварително.
Виж и тези - http://ekipirovka.com/index.php?p=8&pid=2330
Се ше ти пуснат гювеч 10% за Коледа...
И понеже в екипировка не дават инфо за обувките - намери ги в сайта на производителя - http://www.e-boreal.com/ing/comienzo.htm
WEIGHT
1280 gr. pair. Size 7 U.K.
LINING
One piece premium quality waterproof 2.6
mm Nubuck leather. HFS padded heel system for a
perfect fit. Anatomic flex zone. Rubber rand for
protection.
UPPERS
Boreal Dry-Line® for absolute waterproofness + stay
cool breathability.
MIDSOLE
Boreal PB-60.
SOLE
Vibram Masai. Rubber sole with dual density, shock
absorbing EVA and PU.
USAGE
Trekking, backpacking, fell walking, 2-3
season use. Travel.
Човек - четирисезонни обувки нЕма!
А прочете ли статията за туристическите обувки?
Така де, и аз не търся 4-сезонна обувка. По-скоро зимна трисезонка. Прочетох я статията, но в Макалу няма никакви чепици.
Гармонт-а най ми харесва, но е доста твърд, което предполагам не е много сгодно при безснежни условия. Поне така ми обясниха в Стената. Иначе да съм ги взел. Лова-та не съм я виждал на живо и нямам впечатления, но откъм цена е най-добре, ако имат номера.
Нед Дек 18, 2011 12:31 am
dido
Boreal Bulnes ?
_________________ Бутам след осмата бира
Нед Дек 18, 2011 12:48 am
satzata
Абе и аз с летните ми съм се качвал до Черни връх зимата няколко пъти, ама това е друго нещо. Булнес ми изглеждат като да са зимни, наистина. А другия Бореал надхвърля бюджета.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети