ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Дискусия за Wikipedia за планинската екипировка
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 13, 14, 15  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Дискусия за Wikipedia за планинската екипировка
Автор Съобщение
albena :-)

Мнение Отговорете с цитат
редактирам се, не умея да пиша добре Smile

Последната промяна е направена от albena :-) на Пон Дек 12, 2011 4:59 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Дек 12, 2011 2:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

albena Smile написа:

...
няма отърване от мен, ма има няколко дни тържества и не се работи много-много Laughing
сега, не искам да ме разберете криво, но ми се струва, че форума на БАССЕС е в пъти по-добре структуриран от планинското Wiki
и изобщо форума там много, много ми харесва

Ти си котка Cool
Там са приели друг формат на информацията - пост на един от властимащите във форума в тази моя тема:

Цитат:
:thmbup::thmbup:
Идеята в и е чудесна, тук сме обсъждали подобна, но се отказахме поради неяснотата до колко ще се поддържат статиите и нуждата от поддръжка на самата вики. За сега сме се спряли на конструкцията от Важна тема с връзки към статии и популярни дискусии.

Надявам се нямате нищо против да дам линкове към вашето вики в нашата тема.

Туристическта екипировка е леко встрани от стандартната екипировка за извънпистови ски но в голяма степен се използва от потребителите на сайта.

Пон Дек 12, 2011 2:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

geagleiam написа:
Предвидено ли е уикито да го има на видно място като заглавие в този форум и обратното?

Може да се сложи на всеки сървър, като отделен сайт. Като по-далечна идея го виждам да се долепи до форума на същия сървър. Разбира се с уговорката, че сработи идеята - събере се достатъчно количество информация, хората я ползват в двете посоки - четат и пишат, и т.н.

albena Smile написа:
...сега, не искам да ме разберете криво, но ми се струва, че форума на БАССЕС е в пъти по-добре структуриран от планинското Wiki
...

Това няма начин да е така. Форумите са за моабет, тяхната структура е много проста и подреждането на голямо количество оплетена информация вътре е дървено. Погледни статията за обувките в уикито, прегледай информация надолу по дървото от статии и пробвай да оцениш отново структурата. Направи го от гледната точка на новобранец, който търси какви обувки да купи, каква марка, как да ги поддържа и т.н. Също така си задай въпроса - дали този новобранец ще има какво да пита у форума след това Very Happy .

Ристо Туристо написа:
...
Това добре, а в българската Wiki няма ли начин за [[Туристически обувки]]
Question

Както писах, инфото до момента е прекалено детайлно, ще става още по-детайлно. Тази статия може да влезе в БГ Уикипедията, но ще бъде добре окастрена.

Пон Дек 12, 2011 3:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ристо Туристо

dido написа:
...
Ристо Туристо написа:
...
Това добре, а в българската Wiki няма ли начин за [[Туристически обувки]]
Question

Както писах, инфото до момента е прекалено детайлно, ще става още по-детайлно. Тази статия може да влезе в БГ Уикипедията, но ще бъде добре окастрена.

Това за окастрената статия е ясно - въпроса ми беше в нея дали ще има [[Туристически обувки]] - връзка към детайлната?

Пон Дек 12, 2011 3:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Последната промяна е направена от albena :-) на Пон Дек 12, 2011 5:00 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Дек 12, 2011 3:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

albena Smile написа:
...
начи аз, отварям страницата за Туристически обувки във Wiki-то, виждам обувката на Бестард и за мен губи смисъл да чета нататък тъй като нещо в Бестард не пасва на моя ахилес и ме вади от планината за 2 месеца......ясно че сме различни, но аз ще търся инфо другаде, защото лично за мен и 10 страници да е инфото за Бестард аз няма да си купя такива
ако целта Ви е никой за нищо да не пита тука, защото всичко ще е казано във Wiki-то..... малко не виждам защо Ви е необходимо това
само като погледна

Албена, забрави го тоя Бестард най-накрая. Ще махна от там надписа на обувката - това е за онаглеждане на трисезонна туристическа обувка...
Уффф, ма си... Rolling Eyes

Пон Дек 12, 2011 3:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Последната промяна е направена от albena :-) на Пон Дек 12, 2011 5:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Дек 12, 2011 3:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

albena Smile написа:
....
нали темата е за дискусия?
проблем ли е че пиша?
ако Ви е проблем ще спра и няма да Ви тормозя повече

Разбира се, че е за дискусия, мигар не дискутираме Wiki-то?
Не се вдетинявай Razz

послепис: - какво стана с отзива за Ла Спортивата?

Пон Дек 12, 2011 3:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Последната промяна е направена от albena :-) на Пон Дек 12, 2011 5:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Дек 12, 2011 3:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

albena Smile написа:

това с "няма начин" не звучи сериозно Laughing
форумът там е изключително добре структуриран и много, много полезен
това, че е за разговори не пречи на полезността му

начи аз, отварям страницата за Туристически обувки във Wiki-то, виждам обувката на Бестард и за мен губи смисъл да чета нататък тъй като нещо в Бестард не пасва на моя ахилес и ме вади от планината за 2 месеца......ясно че сме различни, но аз ще търся инфо другаде, защото лично за мен и 10 страници да е инфото за Бестард аз няма да си купя такива

ако целта Ви е никой за нищо да не пита тука, защото всичко ще е казано във Wiki-то..... малко не виждам защо Ви е необходимо това

само като погледна

Емоциите принципно блокират логичното мислене. Ако ги изолираме за момент - се вижда следната картина:

- кликаме на "Туристически обувки". Виждаме картина на туристическа обувка, и съдържание на статията " * 1 Характеристики * 2 Видове туристически обувки * 3 Избор на туристически обувки * 4 Номерация на обувките * 5 Конструкция и материали * 6 Поддръжка и съхранение"

- искаме да разберем какви обувки са за нас. Кликаме на "* 2 Видове туристически обувки". След кратък оглед на тази глава разбираме, че искаме трисезонки за носене извън зимния сезон. Кликаме на "Летни трисезонни обувки."

- четем подробното описание за трисезонки. Търсим вече конкретни модели - оглеждаме моделите по марки по-долу. Изборът ни е между 19 модела на 7 марки. Всеки модел има описание - тегло, цена, плюсове и минуси. Списъкът не е "замръзнал" - постоянно се добавят нови модели и описания.

Дотук нещата се различават значително от "Кликаш на Туристически обувки и виждаш Бестард" Cool Ако имаш добри предложения за структуриране или виждаш конкретни слабости на сегашния изглед - нека ги обсъдим. Very Happy

Пон Дек 12, 2011 4:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер

Пон Дек 12, 2011 4:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

albena Smile написа:
....
подробните описания са доста близки до ревютата на самия производител...
.... трудно ще вкарате всичко в Wiki, така че да не може да се каже нищо повече Laughing

Дай идея за ревю - какво да съдържа.
Пак телето...

Пон Дек 12, 2011 4:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Понеже Дидо е много зает на работното място и след това по проекти като Сияна Laughing , BgMountains картата за Garmin и др. предполагам, ще се опитам аз да съм полезен относно организацията на Wiki-то.
Та от днес е подобрена достъпността към статиите от началната страница на Wiki-то.
Вижда се вече много добре панел ЕКИПИРОВКА с връзки към статитите Туристически обувки, Палатка, Спални чували, Дрехи Раници, Основни лекарства, Храна/течности.
Сега остава да попълвате базата данни.
Критика също ни е необходима Wink
Croc

Сря Дек 14, 2011 2:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Към статиите от началната страница в ЕКИПИРОВКА на Wiki-то добавих нови статии:
-Туристически обувки
-Дрехи за туризъм
-Раници
-Палатки
-Спални чували
-Снегоходки, Котки и Пикели
-Щеки
-Каска
-Ръкавици
-Протектори
-Очила

-Катерачески инвентар
-Какво да носим със себе си в планината?
Сега остава да попълвате базата данни заедно с мен.
Вие сте.
Croc

Пет Дек 16, 2011 12:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

гледам списването на рекламната брошура на Leki, Bestard и Deuter върви с пълна сила Laughing
Пет Дек 16, 2011 11:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 13, 14, 15  Следваща
Страница 10 от 15

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.