Здравеите :D
Знам ,че има доста изписано за обувките , но конкретно за моят случеи не мога да се оправя с избора.
Необходи ми са ниски обувки(за предпочитане) , но може и високи . да са сравнително леки и да са естествено удобни. дали ще имат мембрани за вода не е толково от значение . НАЙ-ВАЖНО Е ДА НЕ ПАРЗАЛЯТ(максимално сцепление) . Ще се използват основно в градска среда и да кажем 10 пъти в зимният сезон за разходка до вилата . Има вероятност доста от вас да ми се подиграват в темата но проблема ми е сериозен. обувките са за баща ми , които на 50 години вече е инвалиден пенсионер. освен другите гадости има и остеопороза на двата крака , като единият даже от коляното надоло е и крив.миналата зима от глупави подхлъзвания е све с нещо счупено.поради тази причина съм решил тази зима вмести с обувки "убийци " от 30 лева да му купя едни що годе добри за около100-120 лева.знам че са малко за този тип обувки но за съжаление толкова мога да отделя.имало Хед в метро за 120 лева и бил против пързаляне на лед (ала бала ми се струва това) . Ако може да ми помогнете в избора ма модел ще съм ви много благодарен.имам възможност да си ги поръчам и от ибей но все пак трябва да знам какво търся.набелязал съм някои , но няма да може да ги премери , така че това ми е краен вариант. акоможе да ме насочите ктм някоя марка ще е идеално , а ако я има и някъде в Пловдив ще е страхотно .
Благодаря ви предварително :))))
Няма обувка с гумена подметка, която да не се плъзга в града. Там има сняг, лед, кал, криви плочки и бурдюри насред равен тротоар и други капани. Не си харчи парите за да плащаш лъжливи реклами.
Има три решения за малко пари - споменатите фабрични котки, фабрични или поставени от теб шипове на обувките, и вълнена или друга текстилна подметка.
Вълнената подметка е най-доброто - може да е терлик, чорап, нещо като втора обувка - изборът е твой. Предполагам, че има и фабрични обувки с влакнести подметки, но купуването и доставката от Русия, скандинaвска страна или друг крайно северен/южен район излизат от рамките на "евтино".
Проблема е по скоро медицински (както е описан)така ,че първо се консултирай със специалист(ортопед или нещо такова). относно какви обувки са най-подходящи.Може би да са с определена форма. P.S. Ако баща ти ще катери Мусала следвай предходните мнения.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети