ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Избор на щеки
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 31, 32, 33  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Избор на щеки
Автор Съобщение
mircho

Мнение Отговорете с цитат
Причина имам за жалост, начлана форма на гонартроза на коляното и не много добри коментари на докторите по време и след операцията за състоянието на ставата с две думи въобще не е добре. Значи викаш Леки. Гледам аз по снимки и коментари в чужди сайтове три марки се ползват най-много Leki, Black diamond и gossamer gear но са много скъпи както и блек диамант държат висока цена.
Пон Ное 07, 2011 1:08 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

mircho написа:
Причина имам за жалост, начлана форма на гонартроза на коляното и не много добри коментари на докторите по време и след операцията за състоянието на ставата с две думи въобще не е добре. Значи викаш Леки. Гледам аз по снимки и коментари в чужди сайтове три марки се ползват най-много Leki, Black diamond и gossamer gear но са много скъпи както и блек диамант държат висока цена.

Само мога да те посъветвам да НЕ си вземаш щеки Salewa. Алуминиевата сплав им е много слаба - огъват се невъзвратимо.
Вземи някакви здрави и евтини щеки, дето може да им се променя дължината и наблегни на лекуване на причината. Успех!
Croc

Пон Ное 07, 2011 1:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joropc

Гледам, че масово се използват щеки TCM...всички ги знаете.Собствениците им са ми казвали, че са много доволни.Доколкото знам и цената им е приемлива.
Пон Ное 07, 2011 3:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

TCM-мките са ОК. Алуминиевата им сплав е по-мека и ако ги ползваш доста на каминяк, накрая стават криви като макарон. Ама са 20 лева Very Happy Другият им кусур е накрайниците. Кофти са, от меко желязо и се изтриват много бързо. Тоя кусур обаче се лекува лесно - в Намасте продават накрайници, 6 кинта единия. Избиваш старите, слагаш новите и си ОК поне за 2-3 сезона.

Пон Ное 07, 2011 4:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Аз ползвам TCM щеки. Купих ги за 12 лв. преди 5-6 г. Накрайниците им почти се изтриха, а покритието почна на места да пада, но са здрави и си ги ползвам. Оняден ми се подмъкна едната каишка, но това се оправя мисля.

М/у другото отдавна не съм срещал такива щеки из магазините иначе бих си купил още еди чифт. Много са леки в сравнение с други които имат мои познати, щом ги малтретирам 6-та година явно са здрави, а и на ниска цена.

Пон Ное 07, 2011 4:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
ferdi_mruvkata

и аз ползвам ТЦМ ски , но са едни такива карбон-компосит (така пише на тях). Много са леки, с коркова дръжка. не се гънат, сучат и т.н. Лошото е че се чупят директно. Аз едните ги спрасках без да искам като стъпих на тях, пък другите ги заклещих в едни камъни и както бях набрал скорост направо я отнесох Smile Но ако не се прилаагт такива душмански изпълнения върху тях ще карат мнооого дълго

Пон Ное 07, 2011 6:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mircho

Да по принцип карбоновите са хубави но този недостатък трябва да се има в предвид за дълги преходи че да не остане човек без щеки.
Пон Ное 07, 2011 6:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Speedy написа:
Аз ползвам TCM щеки. Купих ги за 12 лв. преди 5-6 г. Накрайниците им почти се изтриха, а покритието почна на места да пада, но са здрави и си ги ползвам. Оняден ми се подмъкна едната каишка, но това се оправя мисля.

М/у другото отдавна не съм срещал такива щеки из магазините иначе бих си купил още еди чифт. Много са леки в сравнение с други които имат мои познати, щом ги малтретирам 6-та година явно са здрави, а и на ниска цена.

И аз така! Моите още са здрави. Интересното е, че дръжките им са по-масивни отколкото на повечето други щеки, за мен това е много удобно. Другия пиниз е, че не са ми нужни много дълги като за моя ръст и на практика почти никога не разгъвам третата степен. Това ги прави по-здрави и въпреки десетките заклинвания по деретата до сега нито са криви нито са счупени, само са одрани по обясними причини. Естествено съм изгубил 1 втулка и двете шайби, но майната им. Направо не знам какво ще правя като ги счупя...не се намират такива. Confused А бяха 12 лева.

Пон Ное 07, 2011 6:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
ivo@home

Speedy написа:

TCM щеките от преди 3-4 години са производство на фирмата HUDORA. Сегашните се намират на цени между 10 и 20 евро.
Щеките от миналата година са от фирмата Kronenburg. Това е само импортьор, иначе се правят другаде, не знам точно къде.
http://www.amazon.de/Nordic-Walking-Teleskopst%C3%B6cke-138cm--T%C3%9CV/dp/B004OC3KW0/ref=sr_1_9?s=sports&ie=UTF8&qid=1320710515&sr=1-9
Не се лъжете , че са само за Nordic Walking. Тези от линка ги ползвам и за Nordic Walking, и за планина.Уж планинските такива ги строших на втората седмица.
Вто Ное 08, 2011 3:08 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mircho

Мнение Щеки Зайо или Leki Отговорете с цитат
Много се двоумя коя от двете марки щеки да си купя да заложа на сигурно Leki или хазартно на Zajo? Съвет ще може ли от ползващите?
Чет Дек 15, 2011 10:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Leki е най-доброто ...

Последната промяна е направена от dido на Пет Дек 16, 2011 2:05 am; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Дек 15, 2011 11:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

+1
Не случайно в статията в секция ЕКИПИРОВКА->Щеки всички снимки са на продукти на този производител. Wink
Обаче са скъпи...
Croc

Пет Дек 16, 2011 1:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

-1
На БД са по-добри.
Пет Дек 16, 2011 8:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivo@home

igurbev написа:
-1
На БД са по-добри.

Какво е БД?
Пет Дек 16, 2011 9:35 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

ivo@home написа:
igurbev написа:
-1
На БД са по-добри.

Какво е БД?

Black Diamond
Пет Дек 16, 2011 9:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 31, 32, 33  Следваща
Страница 6 от 33

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.