Причина имам за жалост, начлана форма на гонартроза на коляното и не много добри коментари на докторите по време и след операцията за състоянието на ставата с две думи въобще не е добре. Значи викаш Леки. Гледам аз по снимки и коментари в чужди сайтове три марки се ползват най-много Leki, Black diamond и gossamer gear но са много скъпи както и блек диамант държат висока цена.
Причина имам за жалост, начлана форма на гонартроза на коляното и не много добри коментари на докторите по време и след операцията за състоянието на ставата с две думи въобще не е добре. Значи викаш Леки. Гледам аз по снимки и коментари в чужди сайтове три марки се ползват най-много Leki, Black diamond и gossamer gear но са много скъпи както и блек диамант държат висока цена.
Само мога да те посъветвам да НЕ си вземаш щеки Salewa. Алуминиевата сплав им е много слаба - огъват се невъзвратимо.
Вземи някакви здрави и евтини щеки, дето може да им се променя дължината и наблегни на лекуване на причината. Успех!
Гледам, че масово се използват щеки TCM...всички ги знаете.Собствениците им са ми казвали, че са много доволни.Доколкото знам и цената им е приемлива.
Пон Ное 07, 2011 3:25 pm
dido
TCM-мките са ОК. Алуминиевата им сплав е по-мека и ако ги ползваш доста на каминяк, накрая стават криви като макарон. Ама са 20 лева Другият им кусур е накрайниците. Кофти са, от меко желязо и се изтриват много бързо. Тоя кусур обаче се лекува лесно - в Намасте продават накрайници, 6 кинта единия. Избиваш старите, слагаш новите и си ОК поне за 2-3 сезона.
Аз ползвам TCM щеки. Купих ги за 12 лв. преди 5-6 г. Накрайниците им почти се изтриха, а покритието почна на места да пада, но са здрави и си ги ползвам. Оняден ми се подмъкна едната каишка, но това се оправя мисля.
М/у другото отдавна не съм срещал такива щеки из магазините иначе бих си купил още еди чифт. Много са леки в сравнение с други които имат мои познати, щом ги малтретирам 6-та година явно са здрави, а и на ниска цена.
и аз ползвам ТЦМ ски , но са едни такива карбон-компосит (така пише на тях). Много са леки, с коркова дръжка. не се гънат, сучат и т.н. Лошото е че се чупят директно. Аз едните ги спрасках без да искам като стъпих на тях, пък другите ги заклещих в едни камъни и както бях набрал скорост направо я отнесох Но ако не се прилаагт такива душмански изпълнения върху тях ще карат мнооого дълго
_________________ Not All Who Wander Are Lost
Пон Ное 07, 2011 6:07 pm
mircho
Да по принцип карбоновите са хубави но този недостатък трябва да се има в предвид за дълги преходи че да не остане човек без щеки.
Аз ползвам TCM щеки. Купих ги за 12 лв. преди 5-6 г. Накрайниците им почти се изтриха, а покритието почна на места да пада, но са здрави и си ги ползвам. Оняден ми се подмъкна едната каишка, но това се оправя мисля.
М/у другото отдавна не съм срещал такива щеки из магазините иначе бих си купил още еди чифт. Много са леки в сравнение с други които имат мои познати, щом ги малтретирам 6-та година явно са здрави, а и на ниска цена.
И аз така! Моите още са здрави. Интересното е, че дръжките им са по-масивни отколкото на повечето други щеки, за мен това е много удобно. Другия пиниз е, че не са ми нужни много дълги като за моя ръст и на практика почти никога не разгъвам третата степен. Това ги прави по-здрави и въпреки десетките заклинвания по деретата до сега нито са криви нито са счупени, само са одрани по обясними причини. Естествено съм изгубил 1 втулка и двете шайби, но майната им. Направо не знам какво ще правя като ги счупя...не се намират такива. А бяха 12 лева.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пон Ное 07, 2011 6:15 pm
ivo@home
Speedy написа:
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети