Относно температурните диапазони на спалните чували
Седя и си мисля, ей така като абсолютен лаик в областта, как може температурният диапазон (комфорт) на един спален чувал да е да речем 0-20 градуса? Къде е 0 (зима), а къде е 20 (лято) образно казано?
За да ти е еднакво кофротно в един и същи чувал, при 20 градуса трябва да си лягаш в него само по гащи и тениска (обикновени), а при 0 градуса трабва да си с термобельо, ушанка, ръкавици, че и с вълнените чорапи на баба...
Лично за мен е много по-реалистичен един диапазон от 5-10 градуса разлика, не повече.
Чет Сеп 01, 2011 4:04 pm
dobber
Re: Относно температурните диапазони на спалните чували
pif написа:
Седя и си мисля, ей така като абсолютен лаик в областта, как може температурният диапазон (комфорт) на един спален чувал да е да речем 0-20 градуса? Къде е 0 (зима), а къде е 20 (лято) образно казано?
За да ти е еднакво кофротно в един и същи чувал, при 20 градуса трябва да си лягаш в него само по гащи и тениска (обикновени), а при 0 градуса трабва да си с термобельо, ушанка, ръкавици, че и с вълнените чорапи на баба...
Лично за мен е много по-реалистичен един диапазон от 5-10 градуса разлика, не повече.
Повечето чували са разграфени в различни зони. Примерно 0-5 - екстремно. 5-10 студено, 10-20 комфортно, 20+ жега
И да, на екстремно, трябва да си с бабените чорапи а на жега - гол по патлак сред комарите
Чет Сеп 01, 2011 4:37 pm
dido
Има си европейска методика за мерене на тези стойности. Като купуваш чувал, гледай дали е споменато отговаря ли на стандарта за тестване EN 13537 (виж http://en.wikipedia.org/wiki/EN_13537 ). Отговор на част от въпросите ти има в линка по-горе.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети