ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Идеи за излет

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Идеи за излет
Автор Съобщение
negat1ve

Мнение Идеи за излет Отговорете с цитат
Здравейте. Първи пост във форума, затова накратко - отскоро приятели ме зарибиха по скиторенето по планини и паланки, но заради отпускарския сезон всички забегнаха нанякъде и сега няма с кого да катеря планините. Реших се този уикенд да се разходя сам, но нямам някаква особенна идея за маршрут. Досега винаги съм бил на преход с компания опитни планинари, които познават маршрутите и имат идея какво правим.

Може ли идея за лек еднодневен преход във Витоша или някъде близо до София. С приятели 1-2 пъти хващахахме влак за няколко гари и после се шматкахме из балкана - нещо такова. Може да включва нощувка във хижа - за момента нямам палатка, пък и концепцията "сам под звездите" малко ме притеснява.

Знам че не е препоръчително да се разхождаш сам из планините, но мисля че при еднодневен преход на из Витоша няма да има проблем.

Поздрави,
Сря Авг 24, 2011 3:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Местожителство: София

Мнение Полека-лека из Витоша Отговорете с цитат
Първи вариант: автобуса до Симеоново, последната спирка. Оттам право нагоре покрай езерата. Минавате покрай два заслона и излизате на кръчмата при Бай Кръстьо. Оттам можете да продължите още нагоре до горната лифтова станция. По-нататък до Комините и оттам връщане. От Бай Кръстьо може диагонално нагоре към заслона Кикиш и хижа "Камен дел". Там обяд. След още малко слизате през Боянския водопад до Бояна.

Втори вариант: от Драгалевци (най-добре автобуса до лифта) през манастира до Бай Кръстьо. Оттам по горните траектории. Може и по-нагоре от манастира по пряка пътека към Кикиша. Естествено, ако не ви се върви, можете да използвате лифта - до Бай Кръстьо или до горната станция на Голи връх. Пък пеша надолу.

Трети вариант: Качвате се някак до Алеко. Може пеша от Драгалевци, може с лифт, може и пеша от Симеоново. После по хоризонталата стигате до резервата Бистришко бранище. Оттам през чудесна гора се спускате в Бистрица. Ако продължите още по хоризонталата, излизате на пътеката за Железница.

Четвърти вариант: качвате се с лифта до горната станция и оттам по платото към Златни мостове. Оттам Княжево, Владая - каквото предпочитате.

Има още стотина варианта за еднодневен преход. Успех!
Сря Авг 24, 2011 4:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Der E

Местожителство: София

Мнение Re: Идеи за излет Отговорете с цитат
negat1ve написа:
Здравейте. Първи пост във форума, затова накратко - отскоро приятели ме зарибиха по скиторенето по планини и паланки, но заради отпускарския сезон всички забегнаха нанякъде и сега няма с кого да катеря планините. Реших се този уикенд да се разходя сам, но нямам някаква особенна идея за маршрут. Досега винаги съм бил на преход с компания опитни планинари, които познават маршрутите и имат идея какво правим.

Може ли идея за лек еднодневен преход във Витоша или някъде близо до София. С приятели 1-2 пъти хващахахме влак за няколко гари и после се шматкахме из балкана - нещо такова. Може да включва нощувка във хижа - за момента нямам палатка, пък и концепцията "сам под звездите" малко ме притеснява.

Знам че не е препоръчително да се разхождаш сам из планините, но мисля че при еднодневен преход на из Витоша няма да има проблем.

Поздрави,

На Витоша варианти за еднодневен преход много. Дай малко инфо от къде предпочиташ да тръгнеш и тогава да мислим варианти. Иначе, освен предложените ти от Сотиров варианти, на прима виста се сещам:

- трамвай 5 до последната спирка на Княжево и след това тръгваш по пътеката за Златни мостове. От там хващаш например към х. Кумата и Черни връх или пък през х. Тинтява - Платото и Алеко. За последно като минавах през Тинтява правеха ремонт, но пък имаше студена бира Smile Кумата също е в ремонт, но пък отвън можеш да се подкрепиш със скара, салата и таратор или бира.

- рейс 98 или 69 до Железница и от там по коловете през х. Купена към Черни връх. Миналата неделя го минах със слизане през Симеоново, но можеш да си хванеш и лифт за надолу. Хижата (Купена) беше заключена.

Дано да сме ти били полезни.

Чет Авг 25, 2011 10:40 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.