ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Моля за съвет.
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Моля за съвет.
Автор Съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Старата школа както е описал Тодор хранителния дневен режим е перфе просто.
Само да се осъвременят продуктите и е най-доброто.
Сутрин бавни с бързи въглехидрати и течности, през деня поддръжка с бързи въглехидрати и накрая вечер якото огрухтяване с кус-кус със зехтин, сушени зеленчуци, сиренце и парченца суджук е веднъж.
Па вие кусайте ония химии на Маги, дет не им се знае края на химичната формула.
Апропо - Дидо - твойто е месния вариант на дърварската попара на баща ми. Израстнах с нея 180/80. Very Happy

Вто Май 24, 2011 11:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Весела Ягодова

2/3 от нещата, които си описал са яко химия, начело с "3 в 1", което изхвърлих от "менюто" си мигом, щом разбрах какво има в него. Да не говорим за т.нар. "картофено пюре".
Все пак си мислех, че става въпрос за храна Wink
Изобщо, това меню не ми звучи хич добре.
Сря Май 25, 2011 11:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Весела Ягодова

Само да допълня. Преди една година получих жестока стомашна криза от полуготови "макарани не знам си кви си" с доматен сос. Едвам слязох от х. Марица до Боровец. Знам, че е от тях, защото не бях яла друго освен тях вечерта + малко сиренце и хлебец. Самата аз не ям нито суха супа в голям пакет, нито "вкусна чаша", нито нищо от тези гадости от него ден. Не може да искам от тялото си да върви 8-10 часа с такова гориво ! Не е хуманно някакси...
Сря Май 25, 2011 11:17 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

@Todor - повечето от нещата, които споменаваш аз бих ял ако става въпрос за оцеляване и то насила. Smile Донякъде е и въпрос на вкус. Пробвал съм да мъкна "обесени" ядки, но съм ги връщал в повечето изобщо неначенати. От подобни неща единствено ми понасят мюсли с вода и то ако се хрупа е преди да се е разкашкало. Преди при по-дълги преходи си готвех витабел с ориз (сега ми се гади само като се сетя за него), също леща. С две думи няма голям смисъл да се лишаваш от нормална храна. До 3-4 дена човек спокойно може да си носи сирене, кашкавал, месо и хляб, някакъв зеленчук (чушка или зелен лук). Не бих се отказал и от нормално кафе.
Сря Май 25, 2011 11:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Друм

Я да напиша няколко думи и по тая важна тема.

Човек тръгнал на преход в планината (не на пикник, барбекю и др. п.)) не отива да яде там, а за съвсем други цели, така че храната трябва да е в по-малки количества, но за сметка на това качествена!

Аз като човек, който не употребява месо (единствено от физиологична гледна точка - заради нерентабилността му за организма, образуват се токсични вещества, чувстваш се муден и не на последно място си по-малко издръжлив... но това е друга тема, да не се отклоняваме Smile)

Та, за един хубав 4-дневен преход през лятото бих си взел следните неща:

1. бурканче с 300г. мед;
2. 200г овесени ядки (сега се продават едни смесени с кокос или шоколад, които могат да се ядат и на сухо - много са вкусни)
3. сушени плодове (кайсия, сливи, смокини иили фурми - по 100г. от всяко);
4. ядки (сурови орехи, бадеми, може и слънчоглед; печен нахут) - пак по 100г от всяко.
5. 300-400г сирене или кашкавал в комбинация с пресен лук(5-6 бр.), червена чушка(4-5 бр. - това е зеленчукът с най-много витамин С) и моркови(3-4 бр.); сухари - 150г;
6. бисквити с овесени ядки - 1 бр.;
Примус лятото не нося - няма смисъл, вода в течно състояние колкото искаш;
Общо става 1кг и 7/800г. - с тази храна спокойно изкарвам 4 дена, даже ще остане.

Раницата ми е 1,3кг - 45л; чувал - 0,9кг; палатка 2,9кг; дрехи... айде 3кг да ги сложим; разни джунджурии - към 1кг; а, да - едно шише вода от литър, което обикновено не го пълня догоре, особено ако ходя из Рила.
Слагам и 1кг аптечка.

Значи в началото на прехода на гърба си мятам не повече от 13кг. Smile
Сря Май 25, 2011 12:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.