ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Фотоапаратите...
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Фотоапаратите...
Автор Съобщение
radi

Местожителство: Варна

Мнение Отговорете с цитат
Криси написа:
Точно се чудя каква сапунерка да си купя. Предишната я опазих от земя и вода, но от себе си не успях- изгубих я. Smile
Трябва да е лека, батериите и да държат и да не струва повече от 200-300 лева. Някакви препоръки?

Водоустойчива ли да е?
Олимпус mju6000 от щатите е едно от най-добрите за водоустойчивите апарати, трябва да се търси като залежала стока някъде, за 100 долара при малко късмет или упорство.
Аз съм се насочил към дълъг живот на батерията - съответно някои IXUS или А560/570/590, но вторите не са много малки и здрави при хвърляне по камъни.
Сря Мар 02, 2011 1:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Криси

Местожителство: София

Не държа да е водо- и удароустойчив. Все пак си има калъфче, което го пази до някъде.
То и старият ми телефон беше удароустойчив, но след падане намерих десетина процента от него. Не съм си търсила телефон с крила, няма смисъл. Smile
Не знам с какви батерии трябва да бъде, за да е най-подходящ за студ. И трябва да е удобен за работа с ръкавици.
Снимам предимно надалеч...ако това може да има значение при избора на фотоапарат. Confused
Сря Мар 02, 2011 2:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
radi

Знам 4-5 стари нелоши апарата, интересуват ли те (Кристина)? Канон А580 и още няколко от серията, и виждам два Иксус във форумите. За 120 до под 70 лв трябва да струват. Някой разбиращ да каже... а калъфи има отделно.
Сря Мар 02, 2011 3:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sminkov

Странно, написах отговор по темата, но не мога да го видя. Като тръгна да редактирам поста си всичко е там, натискам ПРАТИ и няма нищо.
Сря Мар 02, 2011 4:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

sminkov написа:
Странно, написах отговор по темата, но не мога да го видя. Като тръгна да редактирам поста си всичко е там, натискам ПРАТИ и няма нищо.

Проблемът е в символите на кирилица в линка.

Сря Мар 02, 2011 4:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ivailo.hr

Аз си купих огледално-рефлексен Олимпус Е410 с 2 обектива за 800 лв., а иначе всеки един от двата обектива струва поотделно по около 500 лв. Сега мисля, че продават по-нов модел на Олимпус с вграден оптичен стабилизатор. Гледах сапунерките и бях стигнал до ценови клас 500-700 лв. и си викам, по-добре огледално-рефлексен.
Сега сапунерките ги правят с много пиксели на малки матрици... боза
Фуджи ф30 е пример за добре балансирана сапунерка, ама е вече в историята...
Иначе добрите сапунерки са по 800 лв. че и нагоре... Канон G7 май беше и подобните му.
Сря Мар 02, 2011 5:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
satzata

radi написа:
Знам 4-5 стари нелоши апарата, интересуват ли те (Кристина)? Канон А580 и още няколко от серията, и виждам два Иксус във форумите. За 120 до под 70 лв трябва да струват. Някой разбиращ да каже... а калъфи има отделно.

И аз си търся читава, стара (като модел) и евтина сапунерка. Би ли споделил конкретните модели? Аз достигнах до Canon A590, Pentax A30 и Nikon P60. Сигурно има и други. Проблемът е, че трудно се намират нови.
Сря Мар 02, 2011 5:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radi

F30 на Фуджи не е в историята, ами в ръцете на собствениците си и си го стискат. За едни 500 - 1000 лв веднага се намира от чужбина, или ако някой заблуден се излъже в Бг за 300. Сегашните боклуци са плод на някакво тъпо маркетингово споразумение за тотално сваляне на качеството.
Нов Канон А5хх е рядък, но на старо е доста евтин понякога. Другите свестни за мен са моделите на Иксус със голяма батерия и възможност за пълно изключване на дисплея. Споменатите Канон правят над 500 снимки, единствено Фуджи-то е по-добро. На Иксус най-голямата батерия е NB-5L, съответно поне лесно се разпознават апаратите - да имат шпионка и да са с батерия номер 5 Smile. Шпионката не е много хубава, но изключването на дисплея е благодат за ходенето на майната си. Освен това имат и вход за външно захранване, а вече има какво да се закачи там.
Ще докладвам за наличните няколко апарата на старо, които видях в един магазин.
Сря Мар 02, 2011 5:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sminkov

Правете разлика м/у влаго устойчив и водо устойчив... Олимпуса е бъгава работа - и при ДСЛР-ите и при компактните тела, не се подвеждай по дизайна и по това, че корпуса е алуминиев.
За качествена снимка, погледнато чисто технически ти трябва хубава оптика, хубава матрица и свестен имидж процесор. ДСЛР-ите са много обемни и тежки, в повечето случаи задължават да мъкнеш и втори обектив, статив и става много сложно с целия катун аксесоари. Прекалено компактните сапунерки пък са лишени от повечето хубави работи точно заради размера си. Компромис м/у размер, качество и цена според мен:

http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/392344/P11050101/Цифров-фотоапарат-CANON-POWERSHOT-SX120-IS

Не очаквай да правиш подводни снимки с него, за водоустойчивост се продават специални калъфи. Работи с обикновени АА батерии - кеф ти презареждаеми, кеф ти еднократни. Прави и видео клип със задоволителна резолюция, има си и стабилизирана оптика, добър диапазон на ИСО стойности, при високо ИСО се държи прилично, общо взето е идеален за мъкнене насам - натам.
Very Happy Very Happy
Сря Мар 02, 2011 6:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radi

А570ИС не е ли нещо подобно, но с двойно по-дълъг живот на батериите? И с по-здрава оптика. Аз така разбрах нещата.
Сря Мар 02, 2011 6:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
eros_bg007

Значи олимпуса не става

пуффф
Сря Мар 02, 2011 10:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Аз пък изкарах сумати години с един Olympus C-770. Вярно батерията не издържаше много, но с изключен дисплей и без прекомерно изпозване на зума правех по няколкостотин снимки при студ, дъжд и всякакви условия. Така че не бих казал, че Олимпус-а не струва.
Сря Мар 02, 2011 10:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
radi

Относно всякаквите условия - олимпусите, тези 6000 от щатите, са си предвидени да се ползват във вода. Не устойчивост на пръски, а водонепроницаемост. Лично на мене не ми харесва живота на батерията, но той всъщност си е много добър. Аз сравнявам с най-добрите, но ако се сравни със средностатистически малък апарат излиза отличен и по този показател.
Чет Мар 03, 2011 12:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Svetlio70

Ще се гмуркаш или ще снимаш,мани ги тея рекламни моабети,такава техника винаги трябва да се пази от вода и удари,а за сапунерка забрави марките Олимпус и Никон Wink Ако искаш хубави снимки мини на друга марка Wink

Едно предложение на компактна сапунерка от мен макар малко скъпичка да идва:

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=46&product=6681&show=additional

- 12х оптичен зуум
- обектив LEICA DC VARIO-ELMAR 25-300мм
- светлосилата на обектива е f/3.3-4.9
- вграден стабилизатор: POWER O.I.S.
- скорости на затвора: 60сек. - 1/2000сек.
- P/A/S/M режими

Повече тук http://www.dpreview.com/news/1001/10012605panazs7.asp

Канон също имат чудесни сапунерки,хвърли им едно око задължително.

А570IS е с АА Ni-MH батерии та колко ще им е живота зависи от това какви си купил. Имам предишния модел А560,разликата им е че моя няма стабилизатор,доста хибави снимки имам от него,минусите са че кофти ли е времето кофти са и снимките заради малката матрица и скапания обектив,също голям минус е че е много муден,зумнеш ли малко почва да се чуди да фокусира ли или да,но общо взето го бива апаратчето,сега съм с Lumix FZ38 и съм доволен.
Естествено който държи на високото качество на снимките купуването на компактен по нашенски сапунерка си е компромис но пък за планината е удобство пред ДСЛР-те заради по-малкото тегло но това са си съвсем лични предпочитания.

От Панасоника

От старото вярно Канонче (А560)

Обработвани са!

Последната промяна е направена от Svetlio70 на Пет Мар 04, 2011 8:46 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Мар 03, 2011 12:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
izvetrql

Обработвани или не, както винаги са много добри. Smile
На ръчен ли снимаш?
Чет Мар 03, 2011 12:56 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 3 от 6

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.