В продължение на идеята на pizzabilities в предложенията към този раздел, ми се иска да отворя теми тип *Какво използвам, впечатления* за основните неща от екипировката по удачна класификация. Много като мен, които са относително походили в планината и тепърва се опитват да си набавят издържана екипировка, вместо да задават въпроси поединично за избор, биха могли да се ориентират според предпочитаните и изпитани марки, продукти, издържано приложение и впечатленията по тях.
малко горещи точки - триковете на производителите при тестването на екипировката за получаване на по-добри данни и относителността на техническите параметри, също разлики US или ЕU стандарти и относителното ориентиране в подходящото приложение, като например спалните чували - за в палатка или позволяващи на открито/или в допълнителен чувал-бивак/, съответно кои са подходящи за планина.
Какво мислите? Какво използвате при летни и какво при зимни условия в ПЛАНИНАТА?
Пет Юни 18, 2010 3:02 pm
miglena
Палатка, що е то?
В помощ на онези, които продължават да ровят като мен производителите, ревютата и търговците - статия с опит за обзор на ключовите моменти - http://travel.pop.bg/article6109_764.html
Пон Юли 05, 2010 6:35 pm
gege
около двадесет години в планината никога досега не съм спал в палатка и, мисля че, няма проблеми да се спи на открито, дори и без спален чувал.основно е огънят.
около двадесет години в планината никога досега не съм спал в палатка и, мисля че, няма проблеми да се спи на открито, дори и без спален чувал.основно е огънят.
е заради такива като теб ще забранят след време пешеходния туризъм в националните паркове...
пийс
естествено, след уоптреба огънят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се погасява ДОКРАЙ !боклуците се събират в предварително взетите от вкъщи черни найлонови чували за боклук и се изхвърлят след слизането от планината.
Доста годино ходих из планините с една китайска палатка + втори слой от найлон (100% не пропуска вода ) - не съм имал проблеми.
Напоследък взех да се глезя и сега съм с Eureka Spitfire Solo (http://artus-sport.com/artus-sport/en/tents4e4c.html?group=2&product=45) - много ми допада за сега.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети