ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
как е на "Ком" - стара и нова хижа?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
как е на "Ком" - стара и нова хижа?
Автор Съобщение
синьо небе

Мнение как е на "Ком" - стара и нова хижа? Отговорете с цитат
Бихте ли споделили дали са чалгаджийница, изобщо как са условията като за хижа, разбира се, и коя бихте ми препоръчали за един уикенд? Smile
Чет Ное 11, 2010 2:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

Мнение Re: как е на "Ком" - стара и нова хижа? Отговорете с цитат
синьо небе написа:
Бихте ли споделили дали са чалгаджийница, изобщо как са условията като за хижа, разбира се, и коя бихте ми препоръчали за един уикенд? Smile

аз бих ти препоръчал новата. Старата е ремонтирана и е направена добре, но стопаните и са гадни търговци. Превърнали са я в хотел.

Новата става ако няма много народ и някой здрав запой. Но Ако улучиш момента ще попаднеш на лудо парти Smile) даже и жива музика карат по някога горе.

Абе ако е за почивка и туризъм недей да спиш там. Пробвай х. Петрохан. Иначе качването на върха е яко!
Чет Ное 11, 2010 3:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
синьо небе

Мнение Отговорете с цитат
Благодаря, ferdi! Колко е от "Петрохан" до връх Ком?
Чет Ное 11, 2010 3:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

синьо небе написа:
Благодаря, ferdi! Колко е от "Петрохан" до връх Ком?

ами май към 16-18 км . ама не е труден прехода. реално качване има само преди самия връх. Ама това дето ти казвам за хижите да не те отказва Smile може да ти хареса. А ако ходиш на върха слез към хижите . през гората е яко.
Чет Ное 11, 2010 3:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ggattov

Местожителство: София

Значи от Петрохан - прохода а не хижата може би е 4 часа спокойно ходене (че това с километрите е много относително Smile ) почти без деневилаци - малки както е споменато пред върха.....
от там до Новата хижа Ком около 1.30 слизане, иначе - да ако има народ е относително - може и да ти хареса може и не Smile и се слуша яко сръбско Rolling Eyes , обаче е доста голяма и може изобщо да не ти пречи шума в стаята, има стаи който са отремонтирани със собствен санитарен възел другите също не са зле като за туризъм..... има кухня със сравнително добро разнообразие.....

хижа Петрохан не бих препоръчал на никой..... ако не си решил да идеш да празнуваш нещо там и не си си направил организация с ЯденЬе и ПиенЬе.......
обновена е според мен може да се кръсти вече Хотел Петрохан спокойно, за храна там ако си донесеш, по принцип не се посещава от туристи в тоя смисъл, който се разбира в тоя форум, само ще ти кажа че има един човек постоянно там (не е хижар на 100%, защото там няма хижар) дори и в неделя, който пазач ли е каквъв е, последия път когато минах от там една скорошна неделя, даже беше заключена отвсякъде...

изразвам мнение с което не ангажирам никой SmileSmile
Чет Ное 11, 2010 9:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

На Петрохан не съм ходил де. Да не взема да те подведа без да искам. Ама ми изглеждаше добре, а човека с който говорих по телефона миналата година каза - "донесете си каквото искате, ама гледайте домашна ракия, че купешката не е хубва". Предупреди че не се пуши и пита "семейства ли сте, кви сте, студенти ли"
Чет Ное 11, 2010 9:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ggattov

Точно това е въпроса изглежда супер след основиния ремонт, доста скъп спред менSmile, ама донесете си каквото искате..... защото тук нищо не предлагаме - това е реалността SmileSmile

ако мислиш, че на старата хижа Ком са както ти казаваш "гадни търговци" не знам какво ще ти е мнението за собствениците на Петрохан ако изобщо се мернат там..... освен пазача - човек за всичко ако няма някакво мероприятие с много хора няма кой да срещнеш.....

не искам да нападам и защитавам някой то както споменахме и на Ком не е цвете за мирисане както се казва но е доста по приемливо..... а и се пак хижите са лесно достъпни с автомобил което предопределя съдбата им....... SmileSmile
Чет Ное 11, 2010 10:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mediator37

Местожителство: Русе

Ако има стая със самостоятелен санитарен възел - това е най-важното. През деня скиташ, вечерта уморен лягаш и спиш. Петрохан ли е, Ком ли е, е без значение. Лев и 50ст. струват силиконови тапи за ушите от аптеката. Срещу тази дребна подробност никакви шумове не предат. Понякога дребните неща се оказват много важни. А личността на хижаря (толкова любима тема) е съвсем без значение. Когато човек е усмихнат и любезен , Бог му отвръща със същото.
Чет Ное 11, 2010 11:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ilio

Здравейте.
Бях на х.Ком(нова) последно около 20 януари тая година.Не я препоръчвам на никой.Беше по-ужасно от софийска чалготека.Пияници силна музика цигарен дим без вентилация.Старата е ремонтирана , но трябва да се обадиш предварително.

Х.Петрохан е добра.Стаите са готини и най-важното НЕ СЕ ПУШИ.Хижаря е особняк но пък е симпатяга.Там не се гпредлага храна, но пък се предоставя оборудвана кухня в която може да се направи цър пър.
Пътя от прохода Петрохан към вр.Ком може да се спести малко като с кола се стигне до някъдеМисля може и то телевизионната кула.
А от.Х.Петрохан може да се отиде и до тодорини кукли единия ден (на 8 км от хижата).
Лек път.
Сря Ное 17, 2010 5:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
ggattov

Здравейте

аз само не разбрах 'синьо небе' ходи ли някъде?

ilio, и двете хижи си имат плюсове и минуси, аз лично не бих избрал да ида на никоя от тях за един уикенд Smile
аз се ръководех от това кое ще е по-лесно като ходене и определено е от Петрохан да се тръгне и да се стигне до вр. Ком и после на новата хижа Ком, е по-добрия вариант според мен плюс нещо на което държа да има храна на хижата, затова всеки си преценява според собствените изисквания Smile

значи само да ти кажа така както си уцелил на 20 януари голяма дандания на х. Ком, не мисли че това не се случва на х. Петрохан, даже когато се случва може да е в пъти по-неприятно от данданията на Ком, защото е организирана обикновенно и може да срещнеш какви ли не индивиди..... да не уточнявам...
иначе 20 януари си хванал така да се каже "силният" ски сезон, и няма как да не е пълно и да няма дандания те хижарите там нали за това живеят "ски" сезон година храни SmileSmile през лятото е съвсем ралично... много по рядко има такива изцепки...

както споменах всичко е относително, особенно както и преди съм споменал на лесно достъпни места с автомобили, то аз като бях преди две седмици на х. Мазалт имаше едни "планинари" дето цяла нощ дигаха дандания, и то бяха дошли пеша??? а какво да говорим когато всеки може да дойде с автомобил донякде?

поздави
Чет Ное 18, 2010 10:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ggattov

Сега се сетих да дам пример за интелекта на хижарите на хижа Ком (новата) просто като пример за липса на всякаква далновидност Smile

миналата година точно по това време края на ноември, на слизане от вр. Ком виждам дърво паднало и скъсало въжетата на ски-влека, отивам аз в хижата, защото няма други хора там, на който да кажа и казвам на хижарката а тя ,, Е па я к'во да напраим, они че си го видят и опра'ят сами!!!"

не знам аз ли съм проЗт и не мога да разбера, но си мислех че има пряка връзка между посещаемоста на хижата и работенето на влека през зимата, и си мисля че тя е заинтересована да каже на "они", че лифта е повреден в очакване на началота на "ски сезона"......

ама сигурно съм много проЗт и задръстен
Laughing
Чет Ное 18, 2010 10:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

North-west reserve . . .
Чет Ное 18, 2010 11:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Друм

Здрасте! Smile
Начи, ти май си заборавил, че тама дека си одил му викат дивия Северозапад или Резерватъ, къ вика Ферди мравката. У назе викат, че могу псуванье има, апа други викат, че могу човещинъ! Славим съ и с неподпраена откровеност. Язе съм от тама и моа ти каа, че ората ич не съ прости, а практични. Затва нема а им са чудиш на акъля - она женицата е длъжна да си свръши нейната работа, па и а логично ония от лифта да си го наблюдават. А моа и да си набарал женицата у кофти момент - сеги есенно време ората ги налега депресия - и на човек му писва на дедовеца от сичко.
Ааре със здраве!
Чет Ное 18, 2010 1:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ggattov

А Здрвей

оти и я сУм израсУл из тоя "резерват" и го познаУвам достатачно добре, а и за моментУ живУем У Монтана, та многУ добре ги познаУвам ората.... и точно за това ти казУем. че ората тук и след ИлиадУ годнине нему да моат да печелут от туризУм, защото немУт какпа далновиднУст....

по-сериозно, ако практичността граничи с това да не гледаш по далече от носа си съгласен Smile Smile

поздрави

а познай като си от тук чий диалект използвам с изразено У в говора Smile

Последната промяна е направена от ggattov на Чет Ное 18, 2010 3:28 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Ное 18, 2010 2:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

Друм написа:
Здрасте! Smile
Начи, ти май си заборавил, че тама дека си одил му викат дивия Северозапад или Резерватъ, къ вика Ферди мравката. У назе викат, че могу псуванье има, апа други викат, че могу човещинъ! Славим съ и с неподпраена откровеност. Язе съм от тама и моа ти каа, че ората ич не съ прости, а практични. Затва нема а им са чудиш на акъля - она женицата е длъжна да си свръши нейната работа, па и а логично ония от лифта да си го наблюдават. А моа и да си набарал женицата у кофти момент - сеги есенно време ората ги налега депресия - и на човек му писва на дедовеца от сичко.
Ааре със здраве!

мръвката, мръвката Smile

Имате си ваша си философия. Както и македонските кариюа, както и габровско, шопско и филибето. Абе една шепа народ а толкова различни.
Чет Ное 18, 2010 3:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.