ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Връх Гредаро 2605 м.
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Връх Гредаро 2605 м.
Автор Съобщение
МиткосваМ

Мнение Отговорете с цитат
Малко със закъснение попадам на фоторазказа - но се присъединявам към другите мнения - хубави снимки от мнооого хубаво място, наистина с едни от доста красивите гледки в Пирин... Smile Гледката към Муратов връх е един път.

Преди пет години бях там, като първо посетихме Гергийца (също чудничко!), а после откъм малкото езерце югозападно от Муратова премка, по диагонал през тревистия склон откъм Гергийските езера, изкачихме и Гредаро. Но за следващо ходене си мисля именно по рида да продължа до малкото езерце при Влахина чука (него наричат и Гредарско езеро, струва ми се) и оттам през Влахинските езера да е връщането към х. "Вихрен" - понеже и при тях е много, много добро. Smile

Пет Ное 07, 2025 1:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimov

МиткосваМ написа:
Малко със закъснение попадам на фоторазказа - но се присъединявам към другите мнения - хубави снимки от мнооого хубаво място, наистина с едни от доста красивите гледки в Пирин... Smile Гледката към Муратов връх е един път.

Преди пет години бях там, като първо посетихме Гергийца (също чудничко!), а после откъм малкото езерце югозападно от Муратова премка, по диагонал през тревистия склон откъм Гергийските езера, изкачихме и Гредаро. Но за следващо ходене си мисля именно по рида да продължа до малкото езерце при Влахина чука (него наричат и Гредарско езеро, струва ми се) и оттам през Влахинските езера да е връщането към х. "Вихрен" - понеже и при тях е много, много добро. Smile

Благодаря, че си разгледал! Smile

И аз следя с удоволствие темата за Сухия връх в Пирин, не съм ходил до този връх, но съм обикалял в Алиботуш / Славянка.
Даже пак описах във форума тогава. От твоя разказ си спомних и затова, че и тогава в планината и в село Петрово
имаше много тежко въоръжени. И скоро след моето ходене ми попадна новина, че един ловец приключил друг погрешка точно там.

В Пирин също сте направили чудесен преход, даже не мога да си представя как сте слезли от Гергийца към най-западното езеро.
А за Влахинска чука на този етап нямам мерак, като гледам терена на картата и от споделените снимки в темата от Стефан. Smile
Но циркуса между Гредаро и Вихрен ме влече.
Пет Ное 07, 2025 10:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
МиткосваМ

Цитат:
...даже не мога да си представя как сте слезли...

Оо, не директно, в никакъв случай! Very Happy Съвсем културно го направихме - от х. "Вихрен" по синята маркировка към х. "Синаница", край Гергийца се отделихме от маркирания път и качихме върха. После по билото до седловината между двата Безименни върха (дето са между Гергийца и Муратов). Оттам по пътека слязохме до подножието на Муратова чука (в тази отсечка интересен за любознателните към геологията контакт между мрамор от лявата страна и гранит от дясната), след това вляво към и между двете големи Гергийски езера, леко нагоре до малкото езерце преди Муратова премка и после самото изкачване на Гредаро. Smile

Пет Ное 07, 2025 11:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.