ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Джангалица, Кадиевият рид и наоколо
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Джангалица, Кадиевият рид и наоколо
Автор Съобщение
In Earnest

Местожителство: Sofia

Мнение Отговорете с цитат
hvanigorata написа:
Снимките са страхотни Surprised

Само да попитам:
1. От Брезнишкото езеро трудно ли е да се издрапа направо до в. Каменица и колко време би ми отнело горе долу? Ако говоря глупости, моля да ме извините, Google Earth е виновен Rolling Eyes
2.Какъв пътеводител за Пирин да си взема?

Благодаря!

Ами грубичко е, батко! Значи аз имам няколко доста ненормални денивелации през живота си - ще ти дам пример за 1 от тях в района за да добиеш представа, а и да сравниш с Google Earth Wink
Тръгване сутринта от Беговишката долина ( около 2200м.н.в. ) през улеи и скали на Яловарника до върха ( близо 2800м.н.в. ). До тук 600м. нагоре. Слизане до Демиркапийската долина ( едно от паметните слизания в Пирин като дължина ) на около 2000м.н.в.. Значи още 800м. слизане. Следва качване на Хамбарташ - около 650м. нагоре. След това тръгнахме по билото по т.н. Безименни коти към Демирчал и Горно Брезнишко, на което мислихме да спим, но уви - силите ни просто свършиха и рухнахме на Демирчал. След повече от 12 часа преход лесно взехме решението да спим на върха ( снимката по-долу ). Значи си направи сметка, че в твоя пример имаш 2/3 от нашия маршрут до Каменица, но в случай, че не искаш да спиш на върха трябва да слезете от него. Но пък ако и слезете пак не е 3/3 от нашия маршрут, щото ще имате 2 слизания и едно качване, а ние обратно Smile Ако кипите от енергия, ентусиазъм и авантюризъм - действайте, но преди всичко си преценете силите и пиринския опит. Ако нещата излязат от контрол - кривнете и слезте да спите на Маненкото езеро - вълшебно е! Smile
И умната!

Сря Авг 18, 2010 5:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.