Търся подробности относно посещение на о-в Персин. Т.к. там има затвор, достъпът става с някакво разрешение. Проблемът е, че не ми е ясно откъде да го получа. От затвора ми отговориха, че част от острова е защитена местност и МОСВ са отговорни. Другата част, където се е намирал лагерът за политически затворници, е отговорност на община Белене.
За разлика от затворническата администрация, в общината си бъркат в носовете и комуникацията е на "най-високо ниво". Дадената поща за връзка е на abv, което за официална институция ми се струва доста странно. Пробвах и през страницата на общината да подам въпроса си, ефектът е същият.
Опитах да се свържа и с тур. др-ва (вкл. БТС и организаторите на Дунав ултра) - препращат ме към тур. агенции. Само че на мен идеята ми е да обиколя с колелото, а не да се кача в автобус, да ме закарат до лагера да го разгледам за 10 минути и после обратно. Свързах се с организаторите на годишните възпоменания на жертвите на комунизма, но и те не можаха да ми отговорят.
Може би някой от вас е от Белене, има връзки там, сблъсквал се е с нещо подобно и може да ми даде някакви насоки.
Можете да организирате сами посещението си. За островите обаче нашата препоръка е да се обърнете за помощ към местен гид. На остров Персин има действащ затвор и за да го посетите, се изисква разрешение от Министерство на правосъдието.
Пон Юни 09, 2025 8:54 am
ogobogo
е то и от БТС ме препратиха към тях. Та именно затова и писах, ако познавате някой от района, който може да има по-подробна информация, да пише. А и не вярвам местните да го гледат този остров само от града и да не ходят там.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети